Close

Strona 24 z 95 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 950

Domyślnie

Czytając posty w tym wątku można dojść do wniosku, że Canon potrafi produkować nie najgorsze aparaty i ewentualnie obiektywy, ale nie ma zielonego pojęcia jak robić dobre zdjęcia. Nie polemizuję z tą tezą, ale trochę szkoda mi tych kolesi. Jak by nie patrzeć zainwestowali kupę kasy w fabryki, laboratoria i cholera wie co tam jeszcze do produkcji jest im potrzebne, a nie kupili sobie żadnej książki nt. fotografii. Zdumiewające.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Juz kiedys bylo o tym, ze D200 daje lepszy obraz od 5D. Panowie, please, raz wystarczy.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    A to co na razie można zobaczyć z 5dmk2 jest rozciapywane do granic możliwości. Pożyjemy, zobaczymy .
    to są jpg z puszki? jak wywołany RAW ? na jakim stopniu sharpness? jakie odszumianie? Jakie było światło gdy robiono te zdjęcia? itd

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ps. Co niektóre osoby na tym forum na podstawie tego samego szajsu który krąży w sieci wyciągnęły wniosek że jakość jest powalająca.
    i tak samo nie należy im wierzyć

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Czytając posty w tym wątku można dojść do wniosku, że Canon potrafi produkować nie najgorsze aparaty i ewentualnie obiektywy, ale nie ma zielonego pojęcia jak robić dobre zdjęcia. Nie polemizuję z tą tezą, ale trochę szkoda mi tych kolesi. Jak by nie patrzeć zainwestowali kupę kasy w fabryki, laboratoria i cholera wie co tam jeszcze do produkcji jest im potrzebne, a nie kupili sobie żadnej książki nt. fotografii. Zdumiewające.
    fabryka canon nie robi zdjęć. Matryce mają dobre. Gorzej z korpusami (w niższych seriach niż 1, choć i mnie 1 nie przekonują w ergonomii, być może to kwestia przyzwyczajenia). A zdjęcia z canonów, gdy trzyma je w ręku ktos kto ma talent wychodzą dobre.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek
    fabryka canon nie robi zdjęć. (...) A zdjęcia z canonów, gdy trzyma je w ręku ktos kto ma talent wychodzą dobre.
    AMEN! I tej wersji sie trzymajmy niezaleznie od tego kogo wpiszemy jako producenta...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ...fabryka canon nie robi zdjęć. Matryce mają dobre. Gorzej z korpusami (w niższych seriach niż 1, choć i mnie 1 nie przekonują w ergonomii, być może to kwestia przyzwyczajenia). A zdjęcia z canonów, gdy trzyma je w ręku ktos kto ma talent wychodzą dobre.
    Celna uwaga. Fabryka nie robi nawet aparatów. Fabryka po prostu stoi. Ale firma Canon aparaty robi i w celach promocyjnych mogłaby też spróbować zrobić dobre zdjęcie aparatem, który wyprodukowała. Z tego wątku wynika, że dobrych zdjęć nie robią, ponieważ nie mają talentu do robienia zdjęć.

OK, ale dlaczego nie wynajmą sobie kogoś, co ten talent ma i dobre zdjęcie zrobi ?
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

np. mnie?
    -------------------------
    S5 Pro / D50 / T 12-24 / N 28-105 / 28/2.5 / 135/2.8 / SB-600 / Duperele

Domyślnie

A zapytaj ich. Skąd mamy wiedzieć? A dlaczego się nie reklamują? Widziałeś reklamy Canona gdzieś? Warszawskie tramwaje były w barwach Nikona. Sony i Nikon miały reklamy w TV. Itp itd. Widziałeś gdzieś reklamę aparatów Canona? Oni mają to chyba gdzieś. Ale sprzedaż jest jak należy. Więc w sumie po co się starać?
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

We Frankfurcie pelno reklam Nikona. natomiast w Wiesbaden na dworcu do niedawna wisiala reklama Canona.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

a, tobie o marketing chodzi , źle zrozumiałem. Ale canon nie jest jakimś wyjątkiem. Przy premierach niektórych nikonów producenckie sampelki tez budziły moje zdziwienie. Ale rekordy (negatywne) bije Sony. Szczególni to co dają w drukowanych folderach. Połowa fot mnie odstręcza, zamiast zachęcać.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    E tam - co bardziej natarczywi nie dadzą spokoju nawet w weekend, to już lepiej pokazać w dzień pracy.
    w weekend support nie dziala
    podpis nieczytelny

Strona 24 z 95 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów