Close

Strona 14 z 95 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Poza tym w w.w. warunkach ważniejsze od "dużych możliwości" Twojego auta są dobre opony...
    sory za OT
    kończąc ten wątek poboczny, wszystko jest istotne - opony, amortyzatory, tarcze, klocki, sprężyny, bo cały układ jest tak dobry jak jego najsłabsze ogniwo. I tak jest w każdej dziedzinie...
    D700/D300 N24-70/2,8 N105/2,8 VR SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Z dobrze naświetlonych klatek Będzie dobrze.
    Nie mówię że nie. mówię o tym co widać na tych samplach. W każdym razie nawet wyciągane o 1EV iso400 z d700 nie ma takich fioletowych i czerwonych placków w cieniach. To nadal bardzo charakterystyczne dla canona obrazowanie - do mnie nie trafia
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Mnie zastanawia bardzo ile będą ''ważyły'' RAWy z tego kolosa.JPG z tej paczki parę postów wyżej ''ważą'' 4-11,5MB w zależności od ISO.Karty 8-16Gb to minimum.
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse Zobacz posta
    Mnie zastanawia bardzo ile będą ''ważyły'' RAWy z tego kolosa.JPG z tej paczki parę postów wyżej ''ważą'' 4-11,5MB w zależności od ISO.Karty 8-16Gb to minimum.

30-32 mb

Domyślnie

karta 8GB to koszt od 100 do 200 zl. kupujesz dwie i robiac w RAW-ach masz miejsce na jakies 700 zdjec.
    nie jest tak zle

ale trzeba tez liczyc, ze koszt tej imprezki podbije cena akumulatora. bo byle zamiennika, poki co, sie nie wlozy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    dokładnie. Nie ma zdjęć, dobrych zdjęć zrobionych w tych samych warunkach, a juz wiadomo czy lepszy, czy gorszy itp.
    O rozmieszczeniu przycisków od ISO i WB pisałem, a NIE o jakości tych parametrów w nowej puszce.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 17-09-2008 o 16:00
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Mnie natomiast mniej śmieszy fakt, że Nikon dalej nie pokazał wysokorozdzielczej puchy studyjnej i trzeba na nią będzie poczekać do wiosny
    mnie ten fakt zupelnie nie smieszy

rawy ze smarka3ki waza ok 20-22mega, wiec tu powinny podobnie.

coz ... jesli z puszki wychodza takie obrazki jak ze smarka (a nie wydaje mi sie by wycodzily gorsze) to jest to bardzo dobra propozycja dla studyjnych fotografow.

Domyślnie

Czy ja dobrze widzę? Nie używałem nigdy 5d, ale ten nowy ma punkty AFa tylko w takim malutkim obszarze, w centrum kadru?! O mamo! Film full HD to jakaś porażka straszna. Tego się nie da oglądać, chyba, że ktoś kto go robił, nie miał pojęcia co i jak, miał wolną kartę itp. Przekonamy się potem.
    Tak się zastanawiam - po co użytkownik 5D miałby kupić 5D ver. II? Matryca z 5D jednak nie wystarczała do wszystkiego? Na plakaty, rzeczywiście kolejne megapiksele nie zaszkodzą. Widać, że wysokie ISO jest ok, więc przynajmniej nie kosztem szumów się obyło. Ciekawe jak z rozpiętością tonalną.
    W sumie jeśli przyjmiemy, że 5D nadawał się do reporterki prawie tak jak D80, to jego następcę kupią pewnie Ci sami ludzie - właśnie nie ze względu na słabe reporterskie właściwości, a na jakość obrazka. Ale czy zobaczą różnicę? Jestem ciekaw jak wypadnie porównanie 5d contra 5d II przy obrazku w formacie ekranowym. Czyli też odbitkowym. Ktoś zobaczy różnicę?! A jeśli nie, to czy warto zamieniać stary na nowy?
    Rewolucji nie widzę - to nie jest aparat wszechczasów bijący na głowę Marki czy D700. To po prostu nowa matryca plus kilka drobiazgów. Niezmieniona grupa odbiorcza, ani jakoś specjalnie nie przeorganizowany system autofokusa. Na horyzoncie Nikon szykuje się do odpowiednika - z Afem pokrywającym o wiele większy obszar, śledzeniem 3D, prawdopodobnie większą prędkością. Ciekaw jestem nie 5d mk II, bo to kosmetyka, ale co powiedzą jego nabywcy jak Nikon wypuści dla niego konkurencję.
    Ja osobiście "zadowalam się" D700. Więcej MPikseli nigdy nie chciałem. bardziej zależy mi na prędkości, sprawności i niezawodności puszki. Na obecnym poziomie jakość matrycy ma znaczenie, ale mniejsze - bardziej się liczą dobre szkła i sprawny AF, tak by zrobić dane zdjęcie w ogóle, a nie by ciągle walczyć z ostrością.

Co bym uznał za przełom w 5D mk II? System autofokusa z polami pokrywającymi duży obszar, ze śledzeniem obiektów. Do tego przynajmniej 5 klatek na sekundę, bo ta prędkość jest już w wielu zadaniach wystarczająca. No ale to będzie w Marku, a nie jakimś modelu dla pospólstwa Właściwie to jest - w 1DsIII, choć też może bez wybitnego AFa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Na horyzoncie Nikon szykuje się do odpowiednika
    Obyś miał rację, bo nic nie działa tak dobrze na korzyść konsumentów, jak konkurencja. Ale jak na razie ten horyzont jest sztuczny. W kieszeni kosmonauty na orbicie. Z naszej perspektywy niewidoczny
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Ciekaw jestem nie 5d mk II, bo to kosmetyka, ale co powiedzą jego nabywcy jak Nikon wypuści dla niego konkurencję.
    albo co powie gawiedz nikonowa, kiedy Canon zapakuje podzylowana matryce ze starego 5D w korpus na poziomie 300D i zacznie sprzedawac taki FF w cenie 1000 EUR. nie dzisiaj, nie za pol roku, ale za rok, po wakacjach, wydaje sie to realne.

Strona 14 z 95 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów