Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Domyślnie

mike00...ja mam identyczny problem i edentyczną sytuację... kupiłem tam juz drugiego Nikona D50 i za kazdym razem wciskają istrukcje do D70
    Za pierwszym razem było zdziwienie...za drugim juz tylko zwątpienie
    Crio lk.JHollow

Domyślnie

weź pod uwagę to, że gdybys chciał go kiedyś sprzedać, nieby nie dramat, ale bez instrukcji... zawalcz

pebees
    Gość

Domyślnie

I dlatego między innymi zrezygnowałem z zakupu w tym sklepie. Ponadto starano mi się wcisnąć inne kity, i to bynajmniej nie o obiektywy chodzi

Domyślnie

Prawdę mówiąc to obsługa d50 jest tak prosta że instrukcji nie trzeba, ale nie o to chodzi.

Przede wszystkim chodzi o zasady, a zwłaszcza kiedy firma pisze ze towar dostarczany jest z instrukcją dedykowaną Nio paranoja..
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Domyślnie

No jak najbardziej paranoja...
    Najciekawsze jest to ze mimo "podbitej" gwarancji... znajduje sie tam wszystko w jezyku NIEMIECKIM ...broszury , " Quick Start " itd. Jedyne co Polskie to nazwa sklepu na gwarancji i KSEROKOPIA instrukcji do D70 ...nie mylic z typową instrukcją !!!. Kartki prosto z kserokopiarki wyciagniete , niezłączone , luzem
    Smiech na sali troszeczke ... ale nie dla instrukcji kupiłem aparat. Wiec moze słusznie , moze nie ale odpuszczam .
    Troche to wszystko podejżane sie zrobi pewnie z czasem... gdy bedzie mi potrzebny jakiś "papier" ale obecnie moja "matura" nie daje mi myslec o niczym innym wiec ta sprawę musze odstawic narazie
    Crio lk.JHollow

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

a może by tam jakąś inspekcję podesłać?

Domyślnie

A ja proponuję przesłać ten wątek do NP. Nie dlatego by na kogoś donieść, tylko po to by uśwadomić rodzimemu przedstawicielstwu, do jakich patologii prowadzi ich polityka cenowa sprzetu i instrukcji.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Mnie dziwi jedna sprawa - dlaczego w innych panstwach, gdzie sa strony firmowe Nikona mozna sciagnac sobie obcojezyczna instrukcje w pdf'ie do D50 - a w Polsce sie nie da. Ja bym tak za bardzo nie rzucal kamieniami w sklep ktory nie ma instrukcji po polsku - byle mozna bylo kupic najtaniej z serwisem, ale wlasnie w firme ktora jest odpowiedzialna za kreacje wlasnej marki czyli w Nikon Polska. Bo to ona robi z nas Murzynow, ktorzy musza placic za cos, co inni dostaja w ramach zwyklego supportu. Z drugiej strony, widac bolesny dramatyzm wysiskania "soku z g***", bowiem okazuje sie przy tym, ze spolszczona instrukcja obslugi jest jedyna wartoscia dodana do polskiego kanalu sprzedazy - czyli pozostaje uzasadnione wrazenie, ze ktos korzystajac z uprzywilejowanej pozycji na rynku raz ze dyskuje zawyzona cene sprzedazy, a dwa - liczy sobie za cos, co winno byc za darmo w kwestii budowania marki - wlasnie poprzez support dla uzytkonikow. Jesli w USA sklep internetowy sprzedaje body od D50 za jedyne juz 459USD - to czemu w Polsce w hurtowni, czyli w kanale legalnej dystrybucji ten sam aparat jest zdecydowanie drozszy od detalu w USA? Mam wrazenie, ze ktos stara sie na Polakach wiecej zarobic, korzystajac z pozycji monopolisty w kwestii nawet takiej instrukcji pod pozorem "ochrony praw autorskich". Notabebe - polityka poroniona, bo kilka minut romansu z google, i mozna takowa instrukcje nielegalnie posiasc, stajac sie bandyta, piratem i zlodziejem

Domyślnie

Sprawy oczywiste staja sie niedostepnę ... to nie tylko jesli chodzi o instrukcje... chodzi także o serwis , kontakt z przedstawicielami oraz ceny...rozpietośc prawie 1000 zł za to samo bądz co bądz nieco dziwi.
    Crio lk.JHollow

Domyślnie

To w takim razie pisza na stronie ze dostarczaja aparat z instrukcja, a tu nie dosc ze nie od tego samego modelu to jeszcze skserowana z oryginalnej inst. Oj chyba lamia prawo podwojnie nie dostarczajac wlasciwej instrukcji, oraz kopiujac materialy chronione prawami autorskimi.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów