Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60
    Oszczędny w słowach Awatar mike00
    Miasto
    Jastrzębie/Katowice/RSl.

Domyślnie Instrukcja do D50...

Witam - nie chce w tym miejscu prosic o zadna instrukcje - tak w ramach uprzedzenia admina
    Chcialem natomiast zapytac - czy przy zakupie nowego D50 zdarzylo wam sie, ze dostaliscie instrukcje do D70 a sprzedawca przekonywal was, iz jest to zupelnie normalne i mozna z niej korzystac bez zadnych obaw?
    Czy w takim przypadku dziwnym jest domaganie sie dedykowanej instrukcji do D50???
    Pozdrawiam.
    D50; T 12-24; T 28-75; S 70-300 APO; SB-600; MF 550prob + 486rc2

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

gdzie ci tak powiedzieli?

Miasto
    Jastrzębie/Katowice/RSl.

Domyślnie

Kupilem aparat w sklepie internetowym a rozmowe prowadzilem prze gg. Jesli beda chetni to zalacze przebieg tej przepychanki slownej.
    Pozdrawiam

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

podaj jaki to sklep, przyda sie go unikac

Domyślnie

To nie jest normalne ze ktos Ci wciska instrukcje od innego modelu. Fak te aparty sa bardzo podobne ale d70 posiada pare cech ktorych nie ma d50.

Miasto
    Jastrzębie/Katowice/RSl.

Domyślnie

Przebieg rozmowy:

Ja (9:34)
    Otrzymalem instrukcje do innego modelu i kiedy zglosilem problem nikt nie zareagowal.
    ON (9:34)
    1.model aparau 2.nr zamoienia
    Ja (9:35)
    NIKON D50 KIT 18-55 Black
    2012
    ON (9:35)
    dostał pan do d70
    tak
    ON (9:36)
    aparay d70 ruzni sie tylko dodatkowymi opcjami a tak pozatym jest taki sam niposadamy insto dajemy do d70 egrukcji do nikona d50 dlat
    Ja (9:36)
    niebardzo rozumiem co pan tu napisal?!?
    ON (9:37)
    poprzestawialo sie
    ON (9:37)
    dajemy do d70 bo ruzni sie tylko dodakowimi opcjami a do d50 nimamy
    ON (9:39)
    niemamy
    Ja (9:40)
    No wiec informuje pana ze rozni sie nie tylko "dodatkowymi opcjami" ale takze dodatkowymi pokretlami i klawiszami, ktorym przypisuje sie odmienne funkcje. To wszystko skutkuje tym, ze jest takze inna obsluga aparatu.
    Ja (9:41)
    Jesli nie bylo by znaczacych roznic producent przewidzialby wspolna instrukcje do modelu D50/D70.
    ON (9:41)
    d70 ma dodatkowe opcje których nie znajdzie pan przy d50 i mozna sobie bez problemu poradzic z ta istrukcja
    Ja (9:43)
    Natomiast D50 ma znaczna czesc funkcji D70 , ktore kontroluje sie na skutek innego rozlozenia elementow w inny sposob. Aby je poznac nalezy zapoznac sie z wlasciwa instrukcja.
    Ja (9:44)
    Nie do przyjecia jest, iz sprzedajecie sprzet nie posiadajac do niego, powtarzam DEDYKOWANEJ instrukcji.
    Ja (9:45)
    Co zamierzacie poczac z tym problemem?
    ON (9:46)
    sa dwa wyjscia albo zotajemy przytym co jest aleb odsyła pan sprzet donas w stanie takim jak pan dostał
    Ja (9:46)
    I uwaza pan to rozwiazanie za konstruktywne?!?
    ON (9:47)
    poprostu niemam mozliwosci doslania panu instrukcji do d50 bo niemamy takiej nijest do zdobycia
    Ja (9:4
    Mieszkam za granica i nie mam zamiaru wysylac paczki ze sprawnym aparatem - skoro problem nie dotyczy bezposrednio samego aparatu.
    Ja (9:4
    Chyba jako sklep zajmujacy sie sprzetem fotograficznym macie mozliwosci zdobyc dodatkowo jedna instrukcje ?
    ON (9:49)
    jesli byla by taka mozliwosc napewno bysmy takowa mieli naprawde niedozdobycaia
    Ja (9:49)
    Nie ma ich na rynku?
    Ja (9:51)
    Przeciez nie jest to bialy kruk drukowany w limitowanej ilosci.
    Ja (9:52)
    Jak wsponialem na poczatku - nie jest to powazne i profesjonalne traktowanie klientow.
    ON (9:52)
    nie kupujemy w nikon polska tylko scagamy z zagranicy a u polskigo dystrybutora taka istrukcja kosztuje 200 zł bardziej nam sie oplaca oddac panu pienadze wyslac aparat komus innemu
    Ja (9:53)
    A wiec koszty nabycia instrukcji przerzucacie na finalnego odbiorce ?
    ON (9:53)
    jest dolaczana interukcja z ktura mozna sobie normalnie poradziac
    Ja (9:54)
    A wie pan, ze uszkodzenie aparatu na skutek postepowania sprzecznego z zalaczona instrukcja skutkuje utrata gwarancji ?
    ON (9:55)
    po pierwsze kupuje pan o 400 zł taniej niz w nikon polska na takich samch prawch co nikon polska sprzedaje tyk ze bez dedykowanej instrukcji do tego aparatu
    Ja (9:55)
    A wiec nie jest to jedynie moja zachcianka posiadania dedykowanej instrukcji.
    ON (9:56)
    niema mozliwosci uszkodzenia aparau poprzstanie korzystanie z instrukcji do d70
    ON (9:56)
    to chyba warto kupic w tak atrakcjyjnej cenie ?
    ON (9:57)
    z tak mała niedogodnosca zgadza sie ?
    Ja (9:57)
    A wiec zgadza sie pan ze jest to niedogodnosc - o ktorej przy zakupie aparatu klient nie jest informowany.
    Ja (9:5
    A to czy istnieje czy nie istnieje mozliwosc uszkodzenia aparatu korzystajac z instrukcji do innego modelu okazuje sie najczesciej post factum.
    ON (9:59)
    to zalezy jak kto nato patrzy ja uwazam ze niema zadnego problemu z instrukcja d70 do d50 bo sam to uzywam
    ON (10:00)
    instrukcja jest kazdy klint jest informowany jesli sie zapyta nikt nie ukrywa ze sprzet foto sprzedawany unas jest z europejskiej dystrybucji
    Ja (10:01)
    Nie wykazecie wiec wymaganej starannosci aby zdobyc instrukcje do modelu D50?
    ON (10:06)
    niemamy z kad ja sprowadzic nikon sprzedaje tylko z nowym sprztem a prawde mowiac nie bedziemy kuowac aparau tylko dla jednej istrukcji o 500 droszszego niz normalnie
    Ja (10:07)
    Dziekuje za uzmysowienie mi w jaki sposob wyglada proceder stosowany przez panska firme.
    Nie omieszkam zainteresowac ta sprawa Klubu Nikon Polska.
    Milego dnia zycze.
    ON (10:0
    pozdrawiam
    prosze mnie zrozumiec
    milego dnia
    Ja (10:09)
    Staram sie pana zrozumiec - rozumie tez to, iz teraz sam bede musial zaplacic za instrukcje.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

ale k...asy! [zmoderowano tresc] napisz nazwę sklepu - żeby juz nikt się nie naciął!

Domyślnie

Ciekawe. Inna sprawa skad on ma instrukcje do d70. Jak widac sprzedawca nalezy do grupy nie do konca uczciwych.

Miasto
    Jastrzębie/Katowice/RSl.

Domyślnie

Sklep to tajemnicze miejsce o nazwie Bluesklep :P
    http://www.bluesklep-komputer.com/
    Nie powiem - bardzo mili do chwili zaplaty za sprzet, dosc szybka dostawa.
    Zirytowali mnie jednak w sprawie tej instrukcji
    Pozdrawiam

Domyślnie

na swojej stronie piszą:

Dołączane akcesoria

Obiektyw AF-S DX Zoom-Nikkor 18–55 mm f/3,5–5,6G IF-ED, pasek, osłona bagnetu, pokrywka okularu, kabel wideo, kabel USB, ładowarka (MH-18a), akumulator litowo-jonowy (EN-EL3), gumowa muszla oczna, osłona na sanki mocujące, płyta CD z programem PictureProject, Skrócona instrukcja obsługi, Instrukcja obsługi, karta gwarancyjna

nigdzie nie ma informacji o tym, że instrukcja jest do innego aparatu.

moim zdaniem mocne przegięcie. przygodę z D50 zacząłem od studiowania instrukcji i przez pewien czas bez niej ani rusz. gośc to tłumaczy dobrą ceną - w tej cenie spokojnie można znaleźć coś z polską instrukcją./ albo ich przyciśnij i postrasz jakimś urzędem ochr. praw konsumenta, albo odpuść całkiem, szkoda zdrowia.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów