Szukaj
sample są na tyle dobre, że mam ochotę kupić tę puszkę. Są bardzo dobre. ISO 1600 i 6400 - nie mam wiecej pytań, jest bardzo dobrze pomimo rozdzeilczości o 3Mpx większej niż konkurencja. Zastanawia mnie tylko dlaczego sample 50D maja jakąś nutkę ambitniejszego zacięcia, a te z D90 wyglądają na przypadkowe pstryki. Choć puszki są z innej bajki to i tak dpreview nie popisało się tutaj imho.
Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com
oczywiście że nie ma, wystarczy sobie przesamplować te zdjęcia do 12 Mpx aby się przekonać, ze szumy są znacznie mniejsze niż w D300. Ogólnie i tak nie ma to znaczenia, bo są ludzie którzy choćby skały srały wybiorą D90, i nie ma znaczenia dlaczego. No ale dla waszego dobrego samopoczucia(po D700 i rodzimym ataku nie mam zamiaru Was dołować jeszcze bardziej) przyznam, że AF i uszczelnienia D300 ma nie do pokonania i tu wielki ukłon w stronę Nikona. Modlę się, żeby parametry tych wszystkich nowych puszek przekładały się na wyniki forumowych znafców i cały ogół jeśli chodzi o FOTORGAFIE.
Ostatnio edytowane przez kubaman ; 01-09-2008 o 23:18
Kuba, wiele osób wybierze d90 nie czekając nawet na tak spektakularnych zjawiska, choćby dlatego żę pasują do niego posiadane przez nich obiektywy, da im on jakość która im wystarcza, ergonomię i prestiż którego canon nie będzie miał choćby nawet skały srały
Tak na poważnie; moim zdaneim zarówno d90 niesie porawę obrazowania względem d300 jak i 50D względem 40D. Na ile ta poprawa jest istotna, zobaczymy jak zaczną pojawiać pierwsi, świadomi użytkownicy. Same sample z 50D jak do tej pory może i ambitniejsze, ale zawsze prezentują sceny dość dobrze oświetlone.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
hehe - racja, na tym polega cała ta histeria związana z marką i lojalnością.
Słusznie. Spodziewałem się lepszych fotek po dpreview. Te z D90 nie mówią nic, te z 50D mówią za mało.Tak na poważnie; moim zdaniem zarówno d90 niesie porawę obrazowania względem d300 jak i 50D względem 40D. Na ile ta poprawa jest istotna, zobaczymy jak zaczną pojawiać pierwsi, świadomi użytkownicy. Same sample z 50D jak do tej pory może i ambitniejsze, ale zawsze prezentują sceny dość dobrze oświetlone.
Skontaktuj się z nami