Close

Strona 35 z 47 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 470

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seth Zobacz posta
    i tak w końcu pewnie wrzucą więcej.. d400 z 18mpx i jakaś przeóżłomowa technologia by się przydała. albo przełom w marketingu i przestaną konkurować na mpx.. tiaa pomarzyć można
    Prędzej czy później firmy przeproszą się z Foveon
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Prędzej czy później firmy przeproszą się z Foveon
    możliwe, póki co to ten trend z dodawaniem mpx zaczyna mnie powoli przerażać. Pożyjemy, zobaczymy.

Domyślnie

sample są na tyle dobre, że mam ochotę kupić tę puszkę. Są bardzo dobre. ISO 1600 i 6400 - nie mam wiecej pytań, jest bardzo dobrze pomimo rozdzeilczości o 3Mpx większej niż konkurencja. Zastanawia mnie tylko dlaczego sample 50D maja jakąś nutkę ambitniejszego zacięcia, a te z D90 wyglądają na przypadkowe pstryki. Choć puszki są z innej bajki to i tak dpreview nie popisało się tutaj imho.
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Szału ni ma, 6400 i 12800 to czułości chyba tylko prospektowe.
    Ale po tym co widzialem z D300, to 6400 tez jest moim zdaniem prospektowe.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    ISO 1600 i 6400 - nie mam wiecej pytań, jest bardzo dobrze pomimo rozdzeilczości o 3Mpx większej niż konkurencja.
    Moim zdaniem sa dziadowskie.
    Nikon F-501, Canon 30D

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Ale po tym co widzialem z D300, to 6400 tez jest moim zdaniem prospektowe.
    Tak fatalnego bandingu przy 6400 w D300 nie uswiadczysz.

Domyślnie

oczywiście że nie ma, wystarczy sobie przesamplować te zdjęcia do 12 Mpx aby się przekonać, ze szumy są znacznie mniejsze niż w D300. Ogólnie i tak nie ma to znaczenia, bo są ludzie którzy choćby skały srały wybiorą D90, i nie ma znaczenia dlaczego. No ale dla waszego dobrego samopoczucia (po D700 i rodzimym ataku nie mam zamiaru Was dołować jeszcze bardziej) przyznam, że AF i uszczelnienia D300 ma nie do pokonania i tu wielki ukłon w stronę Nikona. Modlę się, żeby parametry tych wszystkich nowych puszek przekładały się na wyniki forumowych znafców i cały ogół jeśli chodzi o FOTORGAFIE.
    Ostatnio edytowane przez kubaman ; 01-09-2008 o 23:18

Domyślnie

Kuba, wiele osób wybierze d90 nie czekając nawet na tak spektakularnych zjawiska, choćby dlatego żę pasują do niego posiadane przez nich obiektywy, da im on jakość która im wystarcza, ergonomię i prestiż którego canon nie będzie miał choćby nawet skały srały

Tak na poważnie; moim zdaneim zarówno d90 niesie porawę obrazowania względem d300 jak i 50D względem 40D. Na ile ta poprawa jest istotna, zobaczymy jak zaczną pojawiać pierwsi, świadomi użytkownicy. Same sample z 50D jak do tej pory może i ambitniejsze, ale zawsze prezentują sceny dość dobrze oświetlone.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Kuba, wiele osób wybierze d90 nie czekając nawet na tak spektakularnych zjawiska, choćby dlatego żę pasują do niego posiadane przez nich obiektywy, da im on jakość która im wystarcza, ergonomię i prestiż którego canon nie będzie miał choćby nawet skały srały
    hehe - racja, na tym polega cała ta histeria związana z marką i lojalnością.

Tak na poważnie; moim zdaniem zarówno d90 niesie porawę obrazowania względem d300 jak i 50D względem 40D. Na ile ta poprawa jest istotna, zobaczymy jak zaczną pojawiać pierwsi, świadomi użytkownicy. Same sample z 50D jak do tej pory może i ambitniejsze, ale zawsze prezentują sceny dość dobrze oświetlone.
    Słusznie. Spodziewałem się lepszych fotek po dpreview. Te z D90 nie mówią nic, te z 50D mówią za mało.

Angry

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta

Tak na poważnie; moim zdaneim zarówno d90 niesie porawę obrazowania względem d300 jak i 50D względem 40D. Na ile ta poprawa jest istotna, zobaczymy jak zaczną pojawiać pierwsi, świadomi użytkownicy. Same sample z 50D jak do tej pory może i ambitniejsze, ale zawsze prezentują sceny dość dobrze oświetlone.
    Paweł o czym Ty w ogóle piszesz? Fakty a nie emocje

Strona 35 z 47 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów