Close

Strona 39 z 96 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekfoto.pl Zobacz posta
    Porównałem pliki z D80 i D90 na ISO 800 i 1600 - hmmmm, jakieś takie szumy są mniejsze na D80 ...... a może mam coś z oczami ?
    W jaki sposob porownywales? Zeby to ocenic trzebaby pstrykać te same kadry dwoma puszkami...

df
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keda Zobacz posta
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7744
    ciekaw jestem ceny....

jak nie bedzie za wysoka to fajny gadzet..,....
    Szkoda, że nie można wykorzystać posiadanego już GPS'a - może jakaś przejściówka?

df
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    W jaki sposob porownywales? Zeby to ocenic trzebaby pstrykać te same kadry dwoma puszkami...
    Był podany link z przykładami fotek tych samych kadrów;
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Denkowy Zobacz posta
    Jak dla mnie, sens wypuszczania na rynek D90 jest znikomy.

Drażni mnie to, że lustrzanki cyfrowe coraz częściej stają się obiektem na równi np. z telefonem komórkowym. Mamy już GPS, nagrywanie filmów w HD, za chwilę ktoś wypuści lustrzankę z radiem, modułem GSM czy innym dziwactwem. Na cholerę to komu?

Chyba producent chce zgarnąć konkurencję, w postaci Canonowców, fotografujących EOSami w trybie AUTO.

3 miesiące temu kupiłem D80 i... spełnia moje oczekiwania. Wydawać 800zł więcej na nowszy aparat bym się nie ośmielił. Wolę sprawić sobie lepsze szkła i akcesoria. Poza tym, w moim przypadku, lepszym wyjściem byłaby przesiadka na D300.
    Twój świadomy wybór to D80 bo taki chcesz i spełnia Twoje potrzeby. Jeśli nie wiedziałbyś, co spełnia Twoje potrzeby, to marketing będzie się starał Cię uświadomić. I dlatego jest D40 (lekki, poręczny, mała lustrzanka, bez większości funkcji, ale LUSTRZANKA!), D40x (wiecie, poprawiliśmy stare i dodaliśmy nowe błędy ale to wciąż mała LUSTRZANKA), D60 (Taki D40 z parametrami na dużym wyświetlaczu (kto by spamiętał te wszystkie 100 WB 1.3k RAW na małym wyświetlaczu i to u góry), czujnikiem oka, systemem sprzątania kurzu.

Lustrzanka dla mas (D40, D40x, D60) to taki produkt, żeby zarobić i zdobyć przyczółek w świadomości userów. Potem user ma większy apetyt i kupuje droższe modele, akcesoria, a dzięki tym lustrzankom N ma kasę na badania, inżynierów i interes się kręci. Dodanie filmików do D90 to tylko marketingowy chwyt. Ślubu tym robić nikt nie będzie, w studio przydadzą się inne zaawansowane korpusy a dla cioci Frani czy wujka Edka będzie jak znalazł. O, i jeszcze filmy kręci!

Domyślnie

Coś mi się wydaje, że Nikon o Sailorze nie zapomni i już niedługo uraczy go jakimś sensownym body, którego sens wypuszczenia zapewne poddamy w wątpliwość
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie Gps

Szkoda, że nie można wykorzystać posiadanego już GPS'a - może jakaś przejściówka?
    moznqa tylko trzeba pobawic sie po plenerze w domku jakims softem tzn sa programiki, ktore laduja dane do exifa zdjec na podstawie czasu zapisanego w EXIFF oraz w tracku z GPSa.

aczkowiek ten bajerek bylby wygodniejszy w obsludze bo od razu gotowe info w plikach
    aczkowliek sadze ze cena moze byc zaporowa

Domyślnie Iso

kurcze nie wiem czy mi na oczy padlo, lecz moje ISO 800 z D70s jest duzo gorsze niz tutaj prezentowane ISO3200

zaryzykuje stwierdzenie ze nawet w porownaniu z ISO6400 u mnie jest duzo gorzej.....

fakt trzeba wziasc pod uwage ze bylo chyba dobre oswietlenie, zatem w gorszych warunkach pewnie bedzie sobie gorzej radzil, choc widac ze matryca pieknie sie prezentuje...

Domyślnie

Porównałem pliki z D80 i D90 na ISO 800 i 1600 - hmmmm, jakieś takie szumy są mniejsze na D80 ...... a może mam coś z oczami ?
    mi tez sie tak wydaje.. szczegolnie widac to na kartoniku z kolorami.. byc moze dlatego ze to nie sa do konca takie same warunki oswietleniowe

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    A co ma piernik do wiatraka?

Oczywiscie, jest workaround. Ale lepiej byloby miec podstawowe wlasciwosci fotograficzne w puszce.

W Chorwacji pare razy braklo mi skali przy 1/8000s i ISO 100, jak chcialem bardziej otworzyc obiektyw dla mniejszej GO.
    a to...jeśli brakuje górnego czasu zakładasz filtr ND i po kłopocie
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 39 z 96 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów