Close

Strona 41 z 96 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Dlaczego?
    Ano min dlatego że wg. niej taki 1DmkIII obrazuje na wysokich iso praktycznie tak samo jak D3, a praktyka pokazuje jednak coś innego.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

np:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=37724&page=28
    "Nikon bardzo ostro zaatakował.
    Będąc fanem Canona z niecierpliwością (i z obawą) oczekuję na zdecydowany odpór popieranej przeze mnie firmy w nadziei, że nie da się zjeść w kaszy.
    Chyba Canon teraz będzie miał trudno, bardzo trudno, bo chyba co nieco przespał.
    5D stał się już zabytkiem techniki, a 50 D z niemałym trudem stawi czoła Nikonowi 90."
    Pozdrówka"

lub:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=37724&page=33
    "Sęk w tym, że takie podejście było dobre 3 lata, 2 lata, rok temu, kiedy nikt oprócz Canona nie miał dobrych matryc CMOS. Ale tu sytuacja się zmieniła. Nikon, może nie przegonił Canona w matrycach w D3 i D700, ale mocno depcze mu po piętach. Sony już w R1 pokazało, że umie produkować dobre CMOS-y."

Są też nieco inne głosy:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=37724&page=31
    "o do aparatu: 50D to wyjątkowo ciekawa propozycja. Jedyne co mi się nie podoba, to że nie ukazał się rok temu. To co w 40D było bardzo dobre zostało jeszcze poprawione: rozdzielczość, szumy, LV, ekran, regulacja AF i kilka innych. W tej sytuacji Canon ma zapewnione wyprzedzenie D300, który poza AFem nie oferuje nic więcej tylko mniej i za wyższą cenę. Jeśli Canon swoim zwyczajem zagwarantuje wysoką jakość obrazu (lepszą od Nikona - co przy porównywalnych szumach stanowi podstawę do udanych wysokich zakładów) 50D stanie się kolejnym hitem sprzedaży - sam miałbym ochotę go kupić już dzisiaj. Porównywanie tego aparatu do D90, który według mnie okazał się kiepskim odgrzewanym kotletem ze starej bajki, świadczy o braku rozumu. I nawet 5 minutowe filmiki 720p bez AF tego nie zmienią. D300 właśnie stał się marketingowym starcem (po raz drugi po D700)."

Oczywiście nie sugeruje się tym, co zostało powyżej zacytowane...aczkolwiek nikon zmierza wdobrą stronę, co widać nawet na innych forach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ano min dlatego że wg. niej taki 1DmkIII obrazuje na wysokich iso praktycznie tak samo jak D3, a praktyka pokazuje jednak coś innego.
    nie powiedziałbym, że iso 6400 wygląda "praktycznie" tak samo:
    http://img527.imageshack.us/img527/3120/22584383xv2.jpg

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomtytus Zobacz posta
    Są też nieco inne głosy:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=37724&page=31
    "o do aparatu: 50D to wyjątkowo ciekawa propozycja. Jedyne co mi się nie podoba, to że nie ukazał się rok temu. To co w 40D było bardzo dobre zostało jeszcze poprawione: rozdzielczość, szumy, LV, ekran, regulacja AF i kilka innych. W tej sytuacji Canon ma zapewnione wyprzedzenie D300, który poza AFem nie oferuje nic więcej tylko mniej i za wyższą cenę. Jeśli Canon swoim zwyczajem zagwarantuje wysoką jakość obrazu (lepszą od Nikona - co przy porównywalnych szumach stanowi podstawę do udanych wysokich zakładów) 50D stanie się kolejnym hitem sprzedaży - sam miałbym ochotę go kupić już dzisiaj. Porównywanie tego aparatu do D90, który według mnie okazał się kiepskim odgrzewanym kotletem ze starej bajki, świadczy o braku rozumu. I nawet 5 minutowe filmiki 720p bez AF tego nie zmienią. D300 właśnie stał się marketingowym starcem (po raz drugi po D700)."
    Buehehe. Pamiętam jak przy premierze D3/300 na CB były głosy (nawet nie wiem, czy to nie od tego samego użytkownika, ale może nie), ze D300 to kiepski odgrzewany kotlet jakim było D200 i właściwie już niech będzie, ze jedyne co nowe to to nieszczęsne D3. Teraz D300 stał się starcem i to po raz drugi! D90 natomiast to znów odgrzewany kotlet, bo przecież nic nowego. A z tego wszystkiego wychodzi obronną ręką wspaniały 50D, który jest przecież i rewelacyjny i rewolucyjny i ma wszystko i więcej jeszcze niż D300, a z D90 to hańba go porównywać. lol
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Stąd też mój nagłówek "nieco inne głosy": jeżeli d300 to odgrzewany kotlet...to niby co miało być świeżym kotletem, d200? Przecież w d300 wszystko jest inne niź w d200 i akurat ten model to strzał w 10

Domyślnie

wyedytowane

Jacek_Z - sorry, link usunięty. Ale cena sądzę, że prawdziwa. Zamówienie przez Internet jest przecież tak samo wiążące jak w normalnym sklepie. I termin realizacji - 2-3 dni. Ale to Ty tu jesteś modem.
    Ostatnio edytowane przez Dorian ; 28-08-2008 o 23:22

Domyślnie

Premiera D90 zaczyna mnie co raz bardziej podniecać
    Wnioskuję, że to będzie rewelacyjna konstrukcja...

Kuźwa - tylko po co te cholerne filmiki wrzucili?

Żartowałem
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorian Zobacz posta
    No i pojawił się już i w Polsce. klik
    To go tam kup. Dostępność - brak, na zamówienie.
    termin 2-3 dni? Jak klikniesz na miasto to okazuje się, że brak.
    W wielu innych sklepach też niby jest.
    Prosiłem o nie podawanie linków i cen, bo to jest przedwczesne.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 28-08-2008 o 23:34
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Premiera D90 zaczyna mnie co raz bardziej podniecać
    Wnioskuję, że to będzie rewelacyjna konstrukcja...

Kuźwa - tylko po co te cholerne filmiki wrzucili?

Żartowałem
    Te filmiki zrobią większą furorę niż myslimy, wspomnisz moje słowa

Domyślnie

Jak najbardziej - w końcu pierwsze takie lustro na rynku no i jakby nie patrzeć: to chwyt marketingowy lepszy niż xxx megapixeli

Strona 41 z 96 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów