Close

Strona 30 z 96 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    A może nie trzeba będzie walczyć? Może zalew techniki pozwalającej tworzyć filmy, a potem rozpowszechniać je i odtwarzać podobnie łatwo co zdjęcia pozwoli na przerzut całej masówki do "kinematografii" Może przestanie być modne robienie zdjęć, morze fotopstryków podeschnie a ostaną się ci co naprawdę trzymają poziom w fotografii
    a to akurat jest ostatnie, czego firma Nikon by sobie zyczyla.
    bo tam siedza ludzie liczacy do 7 miejsca po przecinku zarabiane jeny.
    zachecanie uzytkownikow do krecenia filmow, w sytuacji, w ktorej nie
    ma sie w ofercie kamer - nie da zarobic nowych jenow.

i to by bylo tyle watpliwosci

ten ficzer z filmami jest troche strzalem w Canona, ktory w swoich lustrzankach
    nie bardzo moce dac krecenie filmow, zeby nie zarznac kamer. a na polce
    w MM jak bedzie z jednej strony stal DSLR z filmikami a z drugiej taki bez -
    - to chyba nie musze wyjasniac co Kowalski wybierze

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a to akurat jest ostatnie, czego firma Nikon by sobie zyczyla.
    bo tam siedza ludzie liczacy do 7 miejsca po przecinku zarabiane jeny.
    zachecanie uzytkownikow do krecenia filmow, w sytuacji, w ktorej nie
    ma sie w ofercie kamer - nie da zarobic nowych jenow.

i to by bylo tyle watpliwosci
    No moment, ale nikt nie mówi, ze nikon nie zacznie kamer nagle robić jeśli uzna, że mu to kolosalne zyski przyniesie. Przecież ja nie mówię że to w tym roku, a już w ogóle nie że przy pomocy D90 - to tak jako tendencja. Oczywiście z przymrużeniem oka.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Owszem, ja tez życzyłbym sobie w D90 za 3k pln matrycy z D3, 11 fps i Bóg wie czego jeszcze..
    Samokrytyka?

Zdaje się, że wiele osób tutaj pragnie tego, część z nich odsądza od czci lustrzankę z powodu jakiejś nieistotnej dla nich funkcji. Zapominają przy tym, że bez względu na obecność na tym forum wielu bardzo dobrych fotografików i rzemieślników, D90 to aparat AMATORSKI.
    Dobry fotograf bez trudu zrobi nim wspaniałe zdjęcia, w niczym nie przeszkodzi mu LV czy filmiki.
    A jak fotograf d..pa, to mu D3 nie pomoże.

Co do rozważań co kupić D90 czy D300 przy założeniu, że matryca ta sama i różnica w cenie ok. 30% - bardzo mi to przypomina wątek Tamron 18-70 / Nikor 17-55. Po prostu - dla każdego coś miłego i szkoda dorabiać do tego ideologii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Sailor, z calym szacunkiem, ale troche egoistyczne podejscie...
    dlaczego?
    Ja tylko żałuję, że u nas słabo funkcjonuje rynek sprzętu do wypożyczenia. I ceny tego są za wysokie. Mam znajomego w Paryżu, on ma tylko podstawowy sprzęt foto swój. A studio, średni format itd - wszystko wynajmuje gdy potrzebuje. Może sailor na codzień potrzebuje olbrzymiej matrycy, ale generalnie to raczej potrzeba tego nie aż tak często. Duzych sesji na pewno nie robi się więcej niz parę w miesiącu i to gdy jest to dobry miesiąc. Same przygotowania zabieraja trochę czasu. Nie robi się dużych sesji codziennie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Pozytywny aspekt ukazania się D90 jest taki, że D80 przestają robić zdjęcia, więc będzie taniość na giełdzie

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Sailor, z calym szacunkiem, ale troche egoistyczne podejscie...
    Myślę, ze tak samo egoistyczne jak wszystkich co narzekali, ze lustrzanki filmów nie kręcą. Oni dostali swoje, czego życzę z całego serca i sailorowi.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

jezu dajcie sobie juz siana z tymi filmami. za jakis niedlugi czas aparaty takie jakie mamy dzis beda tylko dla pasjonatow pewnie, bo pewnie bedzie mozna cykac myslac o tym w zalozonych okularkach albo i bez.
    a przez te filmiki to ten watek ma juz tyle stron ze... i kolko filmiki

a zauwazyliscie (?) ze jest - co mnie bardzo cieszy - poprawiony, wyzszy i lepiej wyprofilowany uchwyt ?!?
    bo na tych zdjeciach zdecydowanie tak wyglada
    Ostatnio edytowane przez maly5 ; 27-08-2008 o 23:59
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Nie przeczytałem wszystkich postów w temacie ale zacząłem się skłaniać do głoszonych tu w większości poglądów i jednak NIE. Nie jestem betonową konserwą ! Skoro nowinki w rodzaju podgląd na żywo i kręcenie filmów to wkraczanie gadżeciarskich pogan na uświęconą ziemię lustrzankowej fotografii to zbrodnia na drogim nam ciele fotograficznej sztuki przez duże S. Zgodnie z taką retoryką sama matryca zamiast filmu i komputer zamiast ciemni to świętokradztwo.
    Nie zamkniemy się przed tym w katedrze ostatnich sprawiedliwych. Stajecie mężnie ale nie dacie odporu. Za kilka sezonów przedbożonarodzeniowych nowości kupicie puszkę Nikona z Ipod'em i słuchawkami w promocji
    A teraz jestem pewien, że mój D70s znalazł następcę mimo, że dotąd niczego mu nie brakuje bo leciwy już jest.
    Pozdrawiam wszystkich towarzyszy pancernych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepe2k Zobacz posta
    No niestety, "małgedingowcy" Nikona nie są głupi i wiedzą jakie panują trendy na rynku. Posiedź sobie kilka
    dni na stoisku foto w MM lub innej sieci RTV i zobaczysz, 3/4 osób pytających o amatorskie lustrzanki (a niewątpliwie D90 też do tego segmentu należy) zadaje pytanie "a co z kręceniem filmików?". My jesteśmy w mniejszości, niestety. Poza tym, to dopiero początek. Już widzę niedługo gniazdo słuchawkowe i wbudowany odtwarzacz MP3, dyktafon itd... rynek łyknie!
    Mój D2h mimo, że leciwa konstrukcja dyktafon posiada

Pozdrawiam
    Ulv
    www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45

Domyślnie

Sailor, życzę Ci żębyś wreszcie doczekał się tego "hiresowego" nikona szkoda żęby taki fotograf poszedł do konkurencji...
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Strona 30 z 96 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów