Close

Strona 20 z 77 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie dość, że za wypożyczenie hasa mam zapłacic tys netto za dzień, to jeszcze musze jechac osobiście do W-wy i go po sesji odwieźć. A jak zrobię to innego dnia, to zapłace za 2 dni. Nie sposób dla mnie to załatwić w 1 dzień, bo sesja trwa cały dzień, trzeba kierowac przygotowaniami itp. mam na prowincji ceny usługi niższe, a koszty wyższe. Zawsze się jest na prowincji w d.. kopanym.

Jacku,ale przeciez wszystko co sie nie nazywa warszawa lezy na prowincji. i ma rownie prowincjonalne ceny. z tego co sie orientuje nie ma problemow zamowic w przedstawicielstwie hassella zeby sprzet byl u ciebie pod studiem. jak sobie zazyczysz to z mac'iem pro i czlowiekiem do obslugi calego bajzlu.

poza tym .. jakby nie patrzec .. nowy smark III kosztuje 20kpln. uzywana mamyia zd 25-30kpln .. nie sa to kwoty, ktorych nie mozna przeskoczyc .. nie trzeba od razu brac sinara hy6 choc bardzo bym chcial ale to jescze nie w tym roku. piszac o sprzecie powyzej 20MP chciem zwrocic tylko uwage na to ze rynek nikonowi sie kurczy i to bardzo mocno .. uzytkowinicy znudzeni brakiem odpowiedniej puszki w koncu albo pojda co canona albo zainwestuja w sredniaki, ktorych ceny bardzo spadly ostatnimi czasy. byc moze nikon niechce byc obecny wsrod fotografow studyjnych i odpszcza rynek .. jesli tak to bardzo niedobrze
    nowego hassela z faktura kupujesz juz ponizej 50kpln. co oznacza 50% ceny jeszcze z konca zeszlego roku. a jakosc jest nieporownywalna. ostatnio zrobilem zdjecia d200 smrkiem i zd .. tak dla siebie dla porownania .... roznice potrafia byc kosmiczne i jesli sie na photokinie nie pojawi nic naprawde ciekawego to chyba klamka zapadnie wkierunku duzej matrycy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    Jacku,ale przeciez wszystko co sie nie nazywa warszawa lezy na prowincji. i ma rownie prowincjonalne ceny. z tego co sie orientuje nie ma problemow zamowic w przedstawicielstwie hassella zeby sprzet byl u ciebie pod studiem. jak sobie zazyczysz to z mac'iem pro i czlowiekiem do obslugi calego bajzlu.
    ale to tez kosztuje. Chodzi mi o to, że pracując w Warszawie mam umownie hasela za 1 tys zł. U siebie mam go drożej. Bo albo odbiorę sam, zapłace za 2 dni, mam wydatek paliwo na 550 km, albo komuś każę go przywieźć, zapłace mu za fatyge i paliwo. Czyli w odróznieniu od warszawiaka ja mam to samo za 1,5 - 2,5 tys co on za 1 tys. A za zdjęcia ciężko mi dostac tyle samo, w dodatku sam wiesz gdzie siedzi więcej klientów z kasą (choć i konkurencja wśród fotografów większa, wiem). Moja kalkulacja ceny jest więc wynikowo wyższa, a klientów mam biedniejszych. Jest więc ciężęj się dogadać, takie zlecenia nie dochodzą do skutku.
    Kończe OT, bo to watek o D90
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak
    Sailor, życzę Ci żębyś wreszcie doczekał się tego "hiresowego" nikona szkoda żeby taki fotograf poszedł do konkurencji...
    Pawle jakby to mialo jakies znaczenie... sailor jest nasz nawet jakby zdjecia robil kredkami

A wracajac jeszcze do tego krecenia filmow, dajcie mi D90 to Wam pokaze co mozna wykombinowac

Domyślnie

Chodzi mi o zestawienie tego:
    "jest d60, d80, d300 ... ja wiem ze to odpowiedz na to co pokazuje konkurencja ale niech mi ktos tak naprawde udowodni ze d80 nie da sie zrobic zdjecia wystarczajacego normalnemu uzytkownikowi..."

z tym:
    "sailor chce zobaczyc d3xa jzu od dawna .."

Uwazam, ze takie przedstawianie sytuacji jest egoistyczne i tylko o to mi chodzilo kilka postow wczesniej.

Nie mam nic przeciw puszce idealnej dla Sailora, tylko nie w takim zestawieniu, jak powyzej.

"ten ficzer z filmami jest troche strzalem w Canona"

Od samego poczatku myslalem o Sony, ale kierunek "podejrzen" bardzo podobny

"jakiś kult marki uprawiasz?"

Nie wydaje mi sie...
    Ostatnio edytowane przez Seeker ; 28-08-2008 o 00:50
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta

Uwazam, ze takie przedstawianie sytuacji jest egoistyczne i tylko o to mi chodzilo kilka postow wczesniej.
    nie widze nic zlego w takim zestawieniu .. skoro wszyscy dostaja to o czm marudza to czemu ta jedna konkretn grupa fotografow nie? wychodzi kolejna puszka amatorska zaraz po kolejnej puszce "semipro" ... kiedy w koncu bedzie puszka pro? to wie chba tylko kaleid :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Chodzi mi o zestawienie tego:
    "jest d60, d80, d300 ... ja wiem ze to odpowiedz na to co pokazuje konkurencja ale niech mi ktos tak naprawde udowodni ze d80 nie da sie zrobic zdjecia wystarczajacego normalnemu uzytkownikowi..."

z tym:
    "sailor chce zobaczyc d3xa jzu od dawna .."

Nie mam nic przeciw puszce idealnej dla Sailora, tylko nie w takim zestawieniu, jak powyzej..
    dlaczego? Jak połowa forum tęskni za dobrym wysokim ISO to jest to normalne, akceptowalne, a jak jednostka za inną cechą, to nie? Ten tłum sie tez składa z jednostek, a każdy jest tak samo ważny dla siebie (i ma prawo wyrażać to na forum, wiem, nie mówimy o ograniczaniu wypowiedzi). Dla nikona ważne są ilości i to jest zrozumiałe, ale może to być powodem do nazwijmy to .... pewnej frustracji.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Sailor, teraz sobie jaja robisz .

Jak najbardziej jestem za tym, abys dostal potrzebna puszke.
    Nie chce tylko pozbawiac n.p. siebie, puszki takiej,
    jak D90 (w uproszczeniu - sympatycznej D80 z poprawionym obrazowaniem).

Z twojej wczesniejszej wypowiedzi mozna wywnioskowac zastrzezenia
    do D90, w kwestii sensownosci jego powstania.

W zadnym wypadku nie chce pozbawiac ciebie narzedzi, ktorych niewatpliwie potrzebujesz.
    Nie wyrazilem tekiej checi ani jednym slowem.
    Prawda...?

"Jak połowa forum tęskni za dobrym wysokim ISO to jest to normalne, akceptowalne, a jak jednostka za inną cechą, to nie? "

Jacku, powyzej dokladniej wyjasnilem.
    Mam nadzieje, ze juz sie rozumiemy .
    Nie wystepowalem przeciw "jednostce", a w nieco innym aspekcie.
    Ostatnio edytowane przez Seeker ; 28-08-2008 o 01:16
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

OK, źle przedtem to zrozumiałem

Domyślnie

chyba jednak wymienię moje D80 na D90 jestem bardzo ciekaw tego ISO
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 20 z 77 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów