Close

Strona 29 z 96 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

teoretycznie przystosowanie matrycy do kręcenia filmów powinno nieść za sobą obniżenie szumów. Matryca powinna grzać sięnajmniej z dotychczasowych nikonów. A jak wiadomo, niższa temperatura - mniejsze szumy Wydaj się to potwierdzać informacja dotycząca matrycy na stronie NP :"Energooszczędna konstrukcja "
    Teoretycznie powinien to więc być jedna z lepszych konstrukcji do astrofotografii i do fotografii nocnej na dłuugich czasach
    No chyba żę całe kręcenie filmów jest realizowane przez zupełnie inną, dodatkową matryckę
    Ale się nateoretyzowałem
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Zadziwiająca jest zdolność do narzekania na wszystko. Właśnie wyszedł świetny aparat, który prawdopodobnie będzie obrazował na poziomie jaki jeszcze rok temu niektórzy nazywali rewolucyjnym, a dziś wciąż jeszcze z powodzeniem można nazwać rewelacyjnym. Ale nie - jest zły bo ma kilka dodatkowych funkcji... jakaś paranoja.
    Ja tam uwielbiam możliwość posłuchania radia/muzyki w telefonie i możliwość robienia nim zdjęć - wielokrotnie mi się takie funkcje bardzo przydały. Trzeba chyba być fanatycznym ortodoksem, żeby być przeciwnym (a nie obojętnym) dodawaniu kolejnych funkcji do i tak już bardzo dobrego sprzętu.

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Przypominacie sobie spekulacje o śrubokrecie? Wiele osób wręcz było pewnych, że D80 to ostatnia puszka z dwycyfowych korpusów z własnym napedem. Okazało się, ze nikon sie nie wypiął i dał zaawansowanym amatorom jednak śrubokret.
    Póki co Nikon nie bardzo mógł to zrobić (tzn mógł, ale byłaby to marketingowa porażka). Seria dwucyfrowa skierowana jest do ludzi którzy poszukują już ciekawszej optyki niż standardowe kity. Dopóki nie będzie wystarczająco bogatej oferty tanich jasnych szkieł (np 50mm) z silnikiem, to DXX musi mieć możliwość pełnej obsługi śrubokrętu.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

ja się bardzo cieszę!!!
    będę miała na wiosnę cmosika i więcej do szczęścia to co mi potrzeba?
    a na de czysta to i owszem, ale nie wiem na którą wiosnę by mnie było stać

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    I tak na chłopski rozum jaka jest różnica pomiędzy 14 bitowym RAWem a 12?w sensie czy taka ja, a więc amator zauważy w ogóle różnicę?
    Poszukaj - już w tym wątku były linki do porównań na ten temat.
    W skrócie - jest spora szansa na to, ze nie
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

Domyślnie

"będę miała na wiosnę cmosika i więcej do szczęścia to co mi potrzeba?"

Kupuj, kupuj... dasz pomacac
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Kręci filmy a tu tylu się jeszcze nie nauczyło robić zdjęcia
    i to jest b. dobre spostrzeżenie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Teraz bedzie 24x szybciej przybywalo czerstwych zdjec, zaczynam sie bac
    i to też

prawda jest taka, że te filmy to tylko chłyt małketingoły ale za to b. dobry. Wszystkie dresiki, bogate cwaniaczki i inni co kupują zabawki "dla szpanowania przed laseczkami/rodziną/znajomymi" będą mieli nie lada używanie. Zdjęć nie zrobią za to filmiki z d90 bedą im wychodzić świetne, bo w "bida HD" Zobaczcie co teraz przeciętny użyszkodnik małpki robi swoim aparatem - zdjęcia? Nieee - filmy! Zdjęcia robi wtedy jak go do tego przymusza sytuacja (na "naszą klasę" filmika nijak nie wepchniesz do galerii). A teraz weźcie sobie do reki jakiś popularny magazynik dla "lanserów" pokroju "LOGO" lub innych temu podobnych z "działem gadżeciarskim" i przeczytajcie co tam piszą - teraz małpka to jest marny zakup - najmodniej jest mieć... lustrzankę! A jeszcze lepiej będzie jak będziesz miał... lustrzankę co kręci filmy! Tylko gdzie tu stara, dobra, na wysokim poziomie fotografia... no cóż trza będzie walczyć...

mnie jeszcze interesuje jedna kwestia z tym związana - jaka bedzie max długośc filmu zanim bufor "wymiętknie" i sie zapcha (bo zakładam, że raczej przeciętny użytkonik tego aparatu nie zakupi najnowszych Sandisków "30ms edition" tylko najtańszą kartę SDHC 8GB marki "pingpong" bo "co za znaczenie ma karta")
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 27-08-2008 o 23:30
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Dobra, Sailor, a jakie parametry powinien mieć owy D90, żeby Twoim zdaniem być "porządnym" ?
    jak dla mnie nie powinien sie pokazywac pojawilo sie d700 ktre powinno byc cenowo na poziomie ok 6,5-7kpln i w pelni by wystarcyzlo na jeszcze rok dwa.
    jest d60, d80, d300 ... ja wiem ze to odpowiedz na to co pokazuje konkurencja ale niech mi ktos tak naprawde udowodni ze d80 nie da sie zrobic zdjecia wystarczajacego normalnemu uzytkownikowi...

faktycznie brakuje jedynie odtwarzacza mp3, przegladarki www i kalendarza zeby przypomniec o wstawionym praniu ..

Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    może sailor chciał dzisiaj zobaczyć d3x
    sailor chce zobaczyc d3xa jzu od dawna .. na tyle dlugo ze od jakiegos czasu coraz czesciej fotografuje wyrobami konkurencji. dojdzie jeszcze do tego ze polubie klawiszologie canona i po 15latach uzywania marki sie z nia pozegnam. wiem ze to zadna strata dla firmy nikon ale majac wokol wybor naprawde obrych puszek na poziomie 22mp i wiecej, w tym jedna lustrzanke fx jakos coraz trudniej zrobic cos nikonem. wychodzi na to ze jesli studio to albo canon albo sredni format, ktory mocno tanieje osatnimi czasy. przez ostatnie 4miesiace na palcach ejdnej reki policzylbym sesje z ktorych efekt koncowy pochodzil z nikona, marnie wiec widze przyszlosc ... ale moze photokina to odmieni .. na co mam wielka nadzieje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    ... ale moze photokina to odmieni .. na co mam wielka nadzieje
    zmienic nie zmieni. jak juz masz Marka to na nowe 5D pewnie nie bedziesz wydawal pieniedzy,
    no chyba, ze w nim bedzie kilka mega wypasnych ficzerow. choc, znajac cedzenie Canona
    pod tym wzgledem, to bym sie nie nastawial

Domyślnie

Sailor, z calym szacunkiem, ale troche egoistyczne podejscie...
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    prawda jest taka, że te filmy to tylko chłyt małketingoły ale za to b. dobry. Wszystkie dresiki, bogate cwaniaczki i inni co kupują zabawki "dla szpanowania przed laseczkami/rodziną/znajomymi" będą mieli nie lada używanie. Zdjęć nie zrobią za to filmiki z d90 bedą im wychodzić świetne, bo w "bida HD" Zobaczcie co teraz przeciętny użyszkodnik malpki robi swoim aparatem - zdjęcia? Nieee - filmy! Zdjęcia robi wtedy jak go do tego przymusza sytuacja (na "naszą kalsę" filmika nijka nie wepchniesz do galerii). A teraz wezcie sobie do reki jakiś popularny magazynik dla "lanserów" pokroju "LOGO" lub innych temu podobnych z "działem gadżeciarskim" i przeczytajcie co tam piszą - teraz małpka to jest marny zakup - najmodniej jest mieć... lustrzankę! A jeszcze lepiej bedzie jak bedzieszm iał... lustrznakę co kręci filmy! Tylko gdzie tu stara, dobra, na wysokim poziomie fotografia... no cóż trza będzie walczyć...
    A może nie trzeba będzie walczyć? Może zalew techniki pozwalającej tworzyć filmy, a potem rozpowszechniać je i odtwarzać podobnie łatwo co zdjęcia pozwoli na przerzut całej masówki do "kinematografii" Może przestanie być modne robienie zdjęć, morze fotopstryków podeschnie a ostaną się ci co naprawdę trzymają poziom w fotografii

Strona 29 z 96 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów