Close

Strona 79 z 96 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    One też mają ten "owy" banding?
    wiesz, nie wiem jak będzie w finalnych produktach, ale 50d te sample które krążyły po sieci pokazujące jak dobrze na wysokich iso radzi sobie 50D ujawniją smutną prawdę że na iso3200 często można go dojrzeć, a na iso6400 i 12800 wręcz możę robić a główny motyw. Pierwsze sample z 5Dmk2 też straszyły bandingiem powyżej iso6400 - kolejne już zauważyłem, kończyły się już na iso6400.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hallucinogen Zobacz posta
    jest przyjemnie
    choc zdjecie portretowe, to prezentowana pani ma strasznie "zolte" placki na twarzy...
    pewnie da sie skorygowac przy wolaniu NEFa...

Domyślnie

Z ciekawości, testował ktoś d90 na kartach SDHC PQI klasy 6 (18/20)?? Bo cały czas zastanawiam się, że czy rzeczywiście jest sens kupić pancernego SanDiska Extreme? Jest to istotne bo za cenę SanDisk można mieć 2 razy tyle PQI. Muszę wiedzieć, by zamknąć budżet na grudniowy zakup.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez llameth Zobacz posta
    I jeszcze tu: http://www.fotografuj.pl/Article/Pie...90_test/id/177 - na razie macanka, bo to była próbka inzynieryjna
    A tym razem porcja sampli z finalnej wersji D90: http://www.fotografuj.pl/Article/Nik..._photos/id/183

Domyślnie

witam szanownych kolegów
    Zdecydowałem się na zakup D90 z obiektywem 18-200 VR ale nie wiem za bardzo na co zwrócić uwagę przy zakupie.
    Chodzi mi konkretnie o to żeby nie było bad pixeli itp . Nigdy nie miałem do czynienia z lustrzanka więc moje obawy są duże żeby nie kupić jakiegoś feralnego egzemplarza.
    Proszę podpowiedzcie jak to sprawdzić i na co zwrócić uwagę.
    Za wszystkie sugestie bardzo dziękuję.

Domyślnie

Jezeli nie miales do czynienie z lustrem, to moze byc trudno wytlumaczyc.
    Ja na razie nie mam pomyslu (realnego i sensownego).
    Moge jedynie pogratulowac zakupu. Bardzo przyjemny zestawik. Idealny na poczatek.
    Na tym denku wydedukujesz sobie, jakich szkiel potrzebujesz, a puszeczka miodzio
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Nie przesadzajmy, że zawsze musi być haczyk. Po prostu idź, kup i ciesz sie lustrem. Zawsze masz gwarancje. Z takim zestawem jak planujesz, ryzyko "błędu" jest znikome, bo nikon z nikkorem zawsze sie dogada
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marer Zobacz posta
    witam szanownych kolegów
    Zdecydowałem się na zakup D90 z obiektywem 18-200 VR ale nie wiem za bardzo na co zwrócić uwagę przy zakupie.
    Chodzi mi konkretnie o to żeby nie było bad pixeli itp . Nigdy nie miałem do czynienia z lustrzanka więc moje obawy są duże żeby nie kupić jakiegoś feralnego egzemplarza.
    Proszę podpowiedzcie jak to sprawdzić i na co zwrócić uwagę.
    Za wszystkie sugestie bardzo dziękuję.
    Witaj.

W sklepie na miejscu możesz sprawdzić czy nie ma uszkodzeń mechanicznych na obudowie czy na lustrze po włączeniu będziewsz widział czy sa jakieś "ferelne" pkt na lcd, czy kółka i przełączniki działają poprawnie, popatrz w wizjer pod światło czy pryzmat jest ok. Obiektyw to samo sprawdzasz czy szkła są całe a wszystko to przy sprzedawcy.
    Potem bierzesz puszke do domu i sie nią cieszysz. Proponuje tylko abyś zastanowił się czy ten obiektyw, znajomy, który go ma do końca nie jest zadowolony z zakupu. Musisz się zastanowić co będziesz fotografował. Wiem że 18-200 to uniwersalne szkło na spacery ale z którszym szkłem zawsze przecież można bliżej fotografowanego obiektu. Zastanów się np. nad 16-85 VR lub nads porządnym staruszkiem 18-70.
    Odnośnie obiektywu polecam lekture na optyczne.pl

Pozdrawiam
    puszki i szkiełka różne takie tam oraz graty do noszenia mam

Domyślnie

Dzięki wielkie za odpowiedzi
    Właśnie mam problem z tym obiektywem, nigdy nie miałem do czynienia z lustrzanką i tak sobie myślałem że jak wezmę 18-200VR to będę miał fajny zoom.
    Jeśli ktoś sądzi że nie jest to najlepsze rozwiązanie proszę o sugestie.
    Nigdy nie miałem do czynienia z takimi obiektywami i nie potrafię sobie nawet wyobrazić jakie to są parametry.
    Może lepiej wybrać 18-105 , 17-85 , a może po prostu 18-70 ? tylko nie wiem czy te mają wystarczające zbliżenie.
    Ja jestem nastawiony na robienie ładnych i ciekawych fotek i do tego chcę kupić ten zestaw.
    Jeśli komuś przychodzi do głowy jakaś sensowna konfiguracja proszę o poradę.

Domyślnie

Witam. Ja kupiłem u Hesji samo body D90 ponieważ na obiektywy z mojego D50 (18 -70 itd...)
    Ten staruszek nikkor 18 -70 powinien Ci spokojnie wystarczyć. Ja na twoim miejscu zamiast tego nikkora 18 - 200VR kupiłbym używany 18 -70 i stałke 50 f:1,8 koszt takich zakupów około 800 - 900 zł, zastanów się czy na pewno potrzebujesz obiektywu z ogniskową około 200 mm? Pozdrawiam
    "Jaki jest pożytek z ogromnej głębi ostrości, jeżeli nie towarzyszy jej stosowna głębia uczucia...?"
    W. Eugene Smith

Strona 79 z 96 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów