Close

Strona 24 z 96 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Wg dpreview AF ma jeden krzyżowy środkowy, a pozostałe zwykłe.
    D70s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami Zobacz posta
    ...to moze przyniesc zgube/pomoc fotoreporterom. ostatnio zauwazam, iz wazniejszy jest film z imprezy, zwlaszcza na strony internetowe....
    fotoreporterom juz dołożyli pismaki. Od czasów cyfry dziennikarz dostaje aparacik do ręki i robi także zdjęcia. Nie wysyła się 2 osób. Brałem udział w imprezie, gdzie ja fotografowałem, a pani opisywała sesje (kandydatki na miss, patronat gazety) i ją filmowała. Filmowała amatorką kamerą i to pod światło. Ja jej mówiłem, że powinna stanąć z innej strony, to sama powiedziała, że nie trzeba sie tak starać. Filmiki koszmarne, nic na nich nie widać. Ale dla gazety to jakos nie ma znaczenia, wazne że coś w portalu internetowym jest. Smutne. tak się zabija film i fotografię. No bo jeśli prasa nie daje wzorców to skąd będzie się brało przykłady? Nie był to oczywiście NG ani nawet Wyborcza, ale szkoda.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marinio Zobacz posta
    C40D i C50D ma środkowy dodatkowo skośny. Szkoda, że Nikon tego nie zrobił
    ma podwójnej precyzji ale bardziej to chwyt marketingowy bo jak ludzie słyszą że mają coś dwa razy dokładniejsze albo dwa razy więcej za taką samą cenę to już się podniecają

AF z D200 to jeden z lepszych układów nie licząc serii jednocyfrowych, dużą bolączką canona był i czasami jest AF w związku z czym kombinują i "mataczą"

w nikonie sytuacja jest dosyć przejrzysta układy AF mają swoje nazwy w canonie raczej nie ma czegoś takiego tylko informacja ile punktów i ewentualnie jakiego typu ale już nie mówią czy po czymś odziedziczony czy zaprojektowany od nowa albo rozwijany na podstawie czegoś tam

tak więc reasumując nie podniecałbym się nomenklaturą stosowana przez Canona

nikon nie zrobił bo nie było takiej potrzeby, po co dokładać piąte koło do samochodu?? bo konkurencja do trójkołowca dodała jedno?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kameh Zobacz posta
    Wg dpreview AF ma jeden krzyżowy środkowy, a pozostałe zwykłe.
    Szukałem na stronie Nikona i w książce o systemie Nikona i nigdzie nie wymieniają dla D70 i D80 ile jest krzyżowych. Moim zdaniem jest tylko jeden i tu jest przewaga C40D, który ma 9 krzyżowych. Czy ktoś ma może pewniejsze dane o AF Nikona?

Domyślnie

Zamiast filmików wolałbym w tej puszcze stabilizację matrycy.
    Na te filmy naciągnie się mnóstwo ludzi co o fotografowaniu i filmowaniu za dużo nie wiedzą, już widzę wątki w stylu kupiłem/am D90 jak filmować itd.
    Ale puszka generalnie fajna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horn3t Zobacz posta
    .. już widzę wątki w stylu kupiłem/am D90 jak filmować itd. ...
    kurczaczki, o tym nie pomyślałem Cofam swój entuzjazm dla tego wynalazku
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marinio Zobacz posta
    Szukałem na stronie Nikona i w książce o systemie Nikona i nigdzie nie wymieniają dla D70 i D80 ile jest krzyżowych. Moim zdaniem jest tylko jeden i tu jest przewaga C40D, który ma 9 krzyżowych. Czy ktoś ma może pewniejsze dane o AF Nikona?
    Nie porównuj układów AF Canona z układami AF Nikona... to zupełnie inne konstrukcje i w skrajnym przypadku tu gdzie tzw. "krzyżowy" Canona się gubi tam środkowy Nikona może spokojnie działa. To inne technologie. Nazewnictwem marketingowym ich nie porównasz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szakall1 Zobacz posta
    o ile dobrze dziś wyczytałem to wszystkie są krzyżowe

cytoweane z fotolopis.pl : "Poza tym D90 korzysta z modułu autofokusa Nikon Multi CAM 1000 z detekcją fazową i 11 punktami pomiaru ostrości z czego wszystkie to punkty krzyżowe."
    zle wyczytałeś - jeden - środkowy. Taki sam jak w d80
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    rewelacja dla fotografow slubnych .. teraz bedzie mozna zrobic film i zdjecia w jednm .. nie potrzeba bedzie wynalazkow by nosic ze soba kamere i aparat ....wszyscy mlodzi beda zachwyceni ...
    wiem ze bede marudny ale nikon po raz kolejny nie pokazal porzadnej puszki na ktora wielu ludzi czeka jzu bardzo dlugo ..
    Dobra, Sailor, a jakie parametry powinien mieć owy D90, żeby Twoim zdaniem być "porządnym" ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Dobra, Sailor, a jakie parametry powinien mieć owy D90, żeby Twoim zdaniem być "porządnym" ?
    może sailor chciał dzisiaj zobaczyć d3x
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Strona 24 z 96 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów