Wg dpreview AF ma jeden krzyżowy środkowy, a pozostałe zwykłe.
Szukaj
Wg dpreview AF ma jeden krzyżowy środkowy, a pozostałe zwykłe.
D70s
fotoreporterom juz dołożyli pismaki. Od czasów cyfry dziennikarz dostaje aparacik do ręki i robi także zdjęcia. Nie wysyła się 2 osób. Brałem udział w imprezie, gdzie ja fotografowałem, a pani opisywała sesje (kandydatki na miss, patronat gazety) i ją filmowała. Filmowała amatorką kamerą i to pod światło. Ja jej mówiłem, że powinna stanąć z innej strony, to sama powiedziała, że nie trzeba sie tak starać. Filmiki koszmarne, nic na nich nie widać. Ale dla gazety to jakos nie ma znaczenia, wazne że coś w portalu internetowym jest. Smutne. tak się zabija film i fotografię. No bo jeśli prasa nie daje wzorców to skąd będzie się brało przykłady? Nie był to oczywiście NG ani nawet Wyborcza, ale szkoda.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
ma podwójnej precyzji ale bardziej to chwyt marketingowy bo jak ludzie słyszą że mają coś dwa razy dokładniejsze albo dwa razy więcej za taką samą cenę to już się podniecają
AF z D200 to jeden z lepszych układów nie licząc serii jednocyfrowych, dużą bolączką canona był i czasami jest AF w związku z czym kombinują i "mataczą"
w nikonie sytuacja jest dosyć przejrzysta układy AF mają swoje nazwy w canonie raczej nie ma czegoś takiego tylko informacja ile punktów i ewentualnie jakiego typu ale już nie mówią czy po czymś odziedziczony czy zaprojektowany od nowa albo rozwijany na podstawie czegoś tam
tak więc reasumując nie podniecałbym się nomenklaturą stosowana przez Canona
nikon nie zrobił bo nie było takiej potrzeby, po co dokładać piąte koło do samochodu?? bo konkurencja do trójkołowca dodała jedno?![]()
Zamiast filmików wolałbym w tej puszcze stabilizację matrycy.
Na te filmy naciągnie się mnóstwo ludzi co o fotografowaniu i filmowaniu za dużo nie wiedzą, już widzę wątki w stylu kupiłem/am D90 jak filmować itd.
Ale puszka generalnie fajna.
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
Skontaktuj się z nami