Close

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 185

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ts147 Zobacz posta
    Nie do konca rozumiem, jaki był zatem sens wprowadzania N 16-85 VR? Światło to samo, zakres podobny. Zeby chociaż któryś z nich był ze stałym światłem f4 nawet kosztem trochę mniejszego zakresu.

Co tu dziwnego - przecież wszystko jest jasne - 16-85VR to po prostu następca solidnego 18-70, a 18-105VR to następca 18-135.
    Powiedzmy sobie szczerze - 18-70 i 16-85 to obiektywy trochę wyższej klasy niż 18-135 i pewnie 18-105 (plastikowy bagnet, gorsza optyka itd) - widać to już po cenie sugerowanej 18-105VR
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Dobra, kity kitami... a gdzie te p..... stałki AF-S?? Ile można czekać??

Domyślnie

Szkło prawie dwa razy tańsze od 16-85, optycznie może być nie najgorzej ale ze zdjęć widać brak skali odległości i bagnet plastikowy, trzeba poczekać na testy.
    Swoją droga ciekawi mnie fakt że niektóre obiektywy mają napis VR czerwony a inne złoty?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K0L0 Zobacz posta
    Dobra, kity kitami... a gdzie te p..... stałki AF-S?? Ile można czekać??
    Nie chcę być złośliwy, ale z tym czekaniem na jasne stałki z AF-S'em to jak z czekaniem na Duke'Nuken Forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horn3t Zobacz posta
    Szkło prawie dwa razy tańsze od 16-85, optycznie może być nie najgorzej ale ze zdjęć widać brak skali odległości i bagnet plastikowy, trzeba poczekać na testy.
    Swoją droga ciekawi mnie fakt że niektóre obiektywy mają napis VR czerwony a inne złoty?
    Powiedz mi, gdzie widziałeś ten plastikowy bagnet w tym obiektywie. Szukam w sieci jakiejś fotki tego szkła, gdzie widać bagnet, ale nic nie mogę znaleźć. Interesuje mnie to szkło, ale bagnet plastikowy dyskwalifikuje go na starcie.
    pozdr!
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Mi bagnet wyglada raczej na metalowy (jasny element wystający za czarne gumowe opaski bagnetu.
    Co do koloru VR to czerwone maja obiektywy FF a DX złoty

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa / Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubacz Zobacz posta
    Co do koloru VR to czerwone maja obiektywy FF a DX złoty
    W takim razie obiektyw 55-200VR to obiektyw FF

Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

i 18-200VR też pod FF, zastanów się Hubacz co piszesz, nie masz co mądrego napisać nie pisz, na tym forum nie ma obowiązku pisania.

Domyślnie

Zakres jest cacy, wykonanie solidne, w chwilach słabości VR wspomoże... Mnie się podoba i zaciągnę go, aby później nie słuchać i nie czytać o tysiącach jego wyimaginowanych wad. Wolę przekonać się na własnej skórze i w/g mnie jest to najlepszy test.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Nikonozaur jak już będziesz go miał to koniecznie podziel się z nami swoją opinią i jakimiś samplami

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów