Close

Strona 9 z 96 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    w odbitkach 10x15 to nie ma szumu chyba nawet z D80 na max czułości?
    Przy ISO12800? Nie sądze

nie, pod kątem szumów D300 jest bliżej D3 niz D200/D80
    Moje odczucie jest inne

przesiadka będzie olbrzmią zmianą, chyba, że nie jest dla ciebie istotne obrazowanie. A powinno. Różnice do D300 to ergonomia i oczywiście tu D300 jest lepsze. Choc pare bajerków z D90 jest fajnych i w D300 nieobecnych. Filmiki
    Pewnie byłaby dużą zmianą, ale boje sie sytuacji, że po kupnie D300 nadal bede wzdychał do tego co produkuje matryca z D700/3. Zacząłem bawić sie w te nieszczesne śluby i fajnie by było w ciemnicy nie błyskać flashem

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kędzierzyn/Gliwice

Domyślnie

tam 1000$ tu 3300 złociszy przebitka 1000 zł ach ten marketing....

W teście fotopolis piszą:
    " Jestem w stanie nawet zaryzykować stwierdzenie, że D90 jest staranniej wykonany niż ostatnio testowany model D700."
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 05-09-2008 o 10:42 Powód: proszę nie mnożyć postów
    "Człowiek z jednym zegarkiem zawsze wie, która jest godzina. Człowiek z dwoma nigdy nie jest pewien."
    Segal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kameh Zobacz posta
    Acha jeszcze jedno, jak jest z tą energooszczędnością? Jak przeczytałem ze 850 zdjęc, to troszkę się zdziwiłem, w moim D70s przekracza 1000 zdjęc, a jak jest w D80?
    Ostatnio licznik pokazał mi 923 zrobionych zdjęć na jednym ładowaniu aku.

Cytat Zamieszczone przez Marcin.P Zobacz posta
    W teście fotopolis piszą:
    " Jestem w stanie nawet zaryzykować stwierdzenie, że D90 jest staranniej wykonany niż ostatnio testowany model D700."
    co sie wyprawia

Domyślnie

Mały kubeł zimnej wody dla tych co liczyli na filmy z D90

-filmowanie tylko na w pełni otwartej przysłonie (czyli zawsze najmniejsza głębia :/ )
    -maksymalnie 5 min
    -brak AF
    -niedoświetlić można o 5 EV, ale prześwietlić już tylko o 1 EV
    // De90 // S10-20 // N18-200VR // N50f1.8 // eSBe 800 //

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Jacek, tak jak piszesz - dla Ciebie granica to 1600, to dość indywidualna sprawa - idąc tą miarą Adam Trzcionka powinien nie wychodzić poza iso800 w swoim 5D. A pracuje z powodzeniem nawet na iso3200 i to właśnie tam gdzie światła jest mało
    fakt, ja rozpatruję sytuację gdy zdjęcie jest wyciągane na duże formaty, nie na 10x15. 5D ma prawie identyczne ISO 1600 jak D3, więc Adam może bez problemu na nim robić. W dodatku znowu istotny jest fakt, że raczej zdjęcia z kościoła/wesela nie są ciągnięte na duże formaty (więcej niż A4)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darsis Zobacz posta
    Mały kubeł zimnej wody dla tych co liczyli na filmy z D90

-filmowanie tylko na w pełni otwartej przysłonie (czyli zawsze najmniejsza głębia :/ )
    -maksymalnie 5 min
    -brak AF
    -niedoświetlić można o 5 EV, ale prześwietlić już tylko o 1 EV
    mówiłem, że filmowanie będą musieli dopracować
    Wreszcie przydadzą się ciemne szkiełka
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

bardzo bym prosił nie podawać cen w sklepach. Podawanie linków do niezobowiązujących nikogo cen jest bez sensu. Podawajcie jak już będą mieli body na stanie. I to w dziale rynek, nie tutaj.

Domyślnie

18-200 VR zrobi karierę jako obiektyw filmowy
    Ciekawe czy VR będzie działać
    // De90 // S10-20 // N18-200VR // N50f1.8 // eSBe 800 //

Domyślnie

Nie tylko ciemne szkła ale i pompki, ze względu na szybkość zmiany ogniskowej
    zaczną być poszukiwane na giełdzie.

Domyślnie

-maksymalnie 5 min
    z tego co czytałem w HD -w niższych rozdzielczościach do 20 min -tylko nie mogę teraz źródła znaleźć.............
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Strona 9 z 96 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów