Close

Strona 8 z 96 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stahoo Zobacz posta
    Cytat:
    Napisał stahoo
    Brak synchronizacji lampy z szybkimi czasami, a czas synchronizacji tylko 1/200? Czy nie doczytałem?

Owszem, w D80 jest. Jest również opcja w menu możliwiająca włączenie tej funkcji. Na dpreview, w ich teście dali rozkład menu aparatu i tam takiej funkcji brak.
    Nie strasz, to by byla porazka. To byl glowny powod (nawet jedyny) dla ktorego pozbylem sie D70 na rzecz D80.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

"aaaaaaa filmy niesamowite..."

Jestem pod wrazeniem plastyki. Wlasnie ta GO jest fantastyczna
    I noc (pod latarniami) nie straszna...
    I jeszcze inny plusik - nawet szkla gorsze optycznie od kitow wypadna w filmie duzo lepiej od wiekszosci kamerek.
    Normalnie raj dla amatorow takiej zabawy. Jeszcze bedzie smiesznie...
    Zauwazyliscie te zadowolone geby na Youtube? Oni juz dali sie przekonac.

"Już wiemy co będzie poprawione w następcy"

To samo sobie pomyslalem
    Jeszcze mikrofon bym poprawil.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Hehe, ale się wszyscy tych filmików uczepili... Jakby to półka semi-profi co najmniej była a nie body dwucyfrowe.
    A ja prosty pstrykacz jestem i po kupnie jaśniejszych szkiełek to moje "must have". Kilka razy już mi się zdażyło kląć że nie mam żadnego kompaktu z możliwością kręcenia choćby krótkich AVI'ków większych niż 320x240 (jak dla mnie minki mojej córci naprawdę są warte uwiecznienia we wszystkich stadiach przejściowych a nie tylko w pojedyńczych ujęciach). Ze względu na wielkość pliku (a i szumy pewnie) szkoda że matryca nie ma 8-10Mpix'ów ale dla amatora to MZ i tak rewelacyjna puszka, pozostaje poczekać aż cena spadnie...
    Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FajaR Zobacz posta
    Hehe, ale się wszyscy tych filmików uczepili... Jakby to półka semi-profi co najmniej była a nie body dwucyfrowe.
    A ja prosty pstrykacz jestem i po kupnie jaśniejszych szkiełek to moje "must have". Kilka razy już mi się zdażyło kląć że nie mam żadnego kompaktu z możliwością kręcenia choćby krótkich AVI'ków większych niż 320x240 (jak dla mnie minki mojej córci naprawdę są warte uwiecznienia we wszystkich stadiach przejściowych a nie tylko w pojedyńczych ujęciach). Ze względu na wielkość pliku (a i szumy pewnie) szkoda że matryca nie ma 8-10Mpix'ów ale dla amatora to MZ i tak rewelacyjna puszka, pozostaje poczekać aż cena spadnie...
    W końcu ktoś rozumie w jakim body zastosowano te funkcje. Niektórzy ciągle nie wierzą, że Dxx to amatorka, chyba z racji cienkich zarobków
    "Nikon's DX size sensors are perfect; there's no reason to make them the archaic size of the old 35mm film frame." Ken Rockwell
    Znawca odnaleziony.

Domyślnie

Fajny model wart zainteresowania. Poczekajmy na normalne zdjęcia zwykłych użytkowników, gdyż te firmowe sample nie przekonują. Bardzo mi się podoba możliwość użycia róznych obiektywów przy filmowaniu, zo ca tym idzie stosowania głębi ostrości, kąta widzenia. Jakość filmu całkiem dobra. Czekam na sample 1280x720 i ciekaw jestem jak długo można kręcic. Jak widac z tych filmowych sampli, można miec mnóstwo pomysłów do wykorzystania za pomocą D-movie. Super sprawa!!!

Acha jeszcze jedno, jak jest z tą energooszczędnością? Jak przeczytałem ze 850 zdjęc, to troszkę się zdziwiłem, w moim D70s przekracza 1000 zdjęc, a jak jest w D80?
    Ostatnio edytowane przez Kameh ; 27-08-2008 o 11:37
    D70s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Allemaja Zobacz posta
    Jeśli masz D80 to pewnie przesiadka na D90 będzie niewielką zmianą, D300 to inna bajka ze wzgledu na ergonomię, a D700 - to jest dla mnie cel, dlatego nadal trwam przy D50 + D70 i czekam na spadek cen.
    Ja nie narzekam na ergonomię D80. Z gripem jest bardzo dobrze.
    Trzeba mi praktycznie tylko wysokiego używalnego ISO.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "Już wiemy co będzie poprawione w następcy"

To samo sobie pomyslalem
    Jeszcze mikrofon bym poprawil.
    stereo?
    są wbudowane głośniki, dlaczego nie zrobili odtwarzacza MP3?
    szkoda, że to motion JPG. Filmiki jednak mocno poograniczane jesli chodzi o automatykę, co utrudni znacznie filmowanie. Na manualnych ustawieniach zrobic panoramkę, przekadrowac itp - będzie ciężko. A same statyczne ujęcia - to nie to. Filmowanie muszą dopracować. Ale pierwszy krok zrobiony. Ja się cieszę. Będzie można łatwo robić backstage z sesji , zamieszczac na forum. Rewelacja.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kędzierzyn/Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kameh Zobacz posta
    Fajny model wart zainteresowania. Poczekajmy na normalne zdjęcia zwykłych użytkowników, gdyż te firmowe sample nie przekonują. Bardzo mi się podoba możliwość użycia róznych obiektywów przy filmowaniu, zo ca tym idzie stosowania głębi ostrości, kąta widzenia. Jakość filmu całkiem dobra. Czekam na sample 1280x720 i ciekaw jestem jak długo można kręcic. Jak widac z tych filmowych sampli, można miec mnóstwo pomysłów do wykorzystania za pomocą D-movie. Super sprawa!!!
    Kręcić można "aż" lub "tylko" 5 minut
    "Człowiek z jednym zegarkiem zawsze wie, która jest godzina. Człowiek z dwoma nigdy nie jest pewien."
    Segal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ratpaw Zobacz posta
    W końcu ktoś rozumie w jakim body zastosowano te funkcje. Niektórzy ciągle nie wierzą, że Dxx to amatorka, chyba z racji cienkich zarobków
    Może niektórzy mnie zjedzą, ale d90 imo śmiało można wykorzystać pro. Przecież to kombinowane bebechy dwóch puszek, które wykorzystywane są przez zawodowców - tyle, że w mniejszej obudowie. Jeszcze raz przypominam:

matryca: d300
    AF: d200
    szybkość: 4.5kl/s (d200 5, imo żadna różnica, robię sporty walki d80 i daje radę)
    migawka: 100k cykli

Znęcanie się nad obecnością kręcenia avi - za półtora roku pewnie będą i w serii dxxx, bo co to komu szkodzi, tak samo niektórzy marudzili na live view. I co, za każdym razem jak wyciągają d300 to się oblewają rumieńcem wstydu? Ważne jest, co z aparatu można wykrzesać, a tutaj można dużo za rozsądne pieniądze.
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z;
    przesadziłes mocno z tą granica akceptowalnego szumu. Granica dla mnie to jakieś 1600. 3200 to tylko gdy jest dużo światła.
    Jacek, tak jak piszesz - dla Ciebie granica to 1600, to dość indywidualna sprawa - idąc tą miarą Adam Trzcionka powinien nie wychodzić poza iso800 w swoim 5D. A pracuje z powodzeniem nawet na iso3200 i to właśnie tam gdzie światła jest mało
    Jesteś podekscytowany tym body, ale realnie to az tak dużej przewagi nie ma. W stosunku do D300 jakieś 1 - 1,5 EV zysku.
    powaga na wyższych czułościach jest na poziomie 1.5-2.5ev - w zależności od okoliczności.

nie, pod kątem szumów D300 jest bliżej D3 niz D200/D80
    To prawda, przede wszystkim charakter szumów w d300 jest bardziej zbliżony do tego z d3/d700. łatwiej z nimi walczyć bez utraty szczegółów. Poza obraz jest mniej skażony kolorowymi plackami które najbardziej rażą na obszarach poza GO na zdjęciach z d80/d200 - pod tym względem znacznie lepiej niż d80/d200 obrazuje na wysokich iso d2x
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Strona 8 z 96 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów