Close

Strona 6 z 96 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    To podbicie to mozna sobie w kazdym aparacie do 25600 zrobic i wyzej.

no można. ale żeby to miało sens trzeba mieć z czego podbijać. pozyjem uwidjem jak to wygląda w 50d.

co do d90 - ciekawa puszka, sporo fajnych rozwiązań, kręcenie filmików - nic hańbiącego. dla moich zastosowan dyskwalifikuje je jednoczesny brak iso 100 i czasu 1/8000, ale generalnie mocne, bardzo pozytywne zmiany w stosunku do d80.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    niedawno robiłem taki mini teścik dla prz3mo, pogadaj z nim może Ci prześle (może ma szybsze i lepsze łącze od mojego, {u mnie przesył trwa "wieki" i nie ma jeszcze pewności, że nic nie przerwie})
    Zgadza sie, poszukam wieczorem tego maila, chyba gdzies jeszcze go mam...
    Powiem tak: byłem na 99% przekonany do kupna D300, do czasu... aż przybył do mnie pewien osobnik z D3, porobił mi i rodzince kilka zdjęć, zostawił nefy, które sobie wywołałem w ACR.... Cóż... ISO6400 szumu praktycznie brak, ISO12800 szumu brak... WTF ? Oczywiscie mowa o odbitkach powiedzmy 10x15 i pomniejszeniach na monitorze. Nie ogladam szumu w powiekszeniu 400%
    No i mam teraz zonka, czy kupować juz teraz D300 (ew. D90), czy jednak uciułać troche jeszcze i brać D700.
    Jedno jest pewne, wczoraj tez ktos tu o tym wspomniał, różnica w kwestii szumów, miedzy D80 , a D300 jest mniejsza niż miedzy D300, a D700/3. Jedno wiem - matryca z D700/D3 to jest kosmos !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Ja na tych fotkach nie widzę żadnego szumu
    Dla mnie to rewelacja - o to mi właśnie chodziło - coś czuję, że już zacznę odkładać kaskę na D90
    D300 jak dla mnie jeszcze trochę za drogi - a D90 dla moich potrzeb w zupełności wystarczy...
    mihow, podesle Ci wieczorem cos z D3 Tylko nie miej do mnie pozniej pretensji

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Odnosnie ceny: na optyczne.pl napisali że ma kosztować 3300zł, ale w zestawie z obiektywem...
    Mysle, że samo body ok 2800zł...
    To w koncu jak to jest? 2800 to byłaby rzeczywiscie dobra cena..

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    No i mam teraz zonka, czy kupować juz teraz D300 (ew. D90), czy jednak uciułać troche jeszcze i brać D700.!
    Bardzo przyjemny ZONK. Ciułanie trochę mniej, ale idź tą drugą drogą. Świnkę mogę Ci pożyczyć, i kilka i sposobów na porządne ostrzenie noża, żeby się dało chlebek cieniej kroić.

Domyślnie

mihow, podesle Ci wieczorem cos z D3 Tylko nie miej do mnie pozniej pretensji
    Nie trzeba - widziałem co potrafi D3, ale to już jest dla mnie kosmiczna cena i niestety chyba nigdy nie będzie mnie stać na taki sprzęt

To w koncu jak to jest? 2800 to byłaby rzeczywiscie dobra cena..
    Tak wywnioskowałem z optyczne.pl. Podali cenę i napisali, że będzie sprzedawany w zestawie z nowym obiektywem...
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    na fotopolis.pl

czyli tak jak w D200 wprowadzasz dane obiektywu do pomiaru światła
    Ze strony Nikon Polska:

- Obiektywy bez procesora: Autofokus nie działa. Można używać takich obiektywów w trybie ekspozycji M, ale nie działa wówczas światłomierz. Dalmierz elektroniczny może być używany, jeśli obiektyw ma maksymalny otwór przysłony f/5,6 lub większy.
    Fear leeds to anger, anger leeds to hate, hate leeds to suffering...

Domyślnie

Dla mnie to jest świetny aparat. Super że jest matryca CMOS. Bo poziom szumów będzie niższy. Świetnie, że przeniesiono procesor. Świetnie, że jest ten 11-polowy autofokus. Ciekaw jestem czy jest pełna wersja z D200.
    Myślę, że będzie to świetny aparat. A ISO że zaczyna się od 200. To co w D50 też tak było i Jest to nadal świetny aparat którym robimy świetne zdjęcia. Nie rozumiem czemu ludzie płaczą że nie ma ISO 100.

Zobaczymy co z ceną. Ile będzie samo body. Może sprzedam swojego D80 i nabęde D90.

Pozdrawiam
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Moim zdaniem to będzie najlepiej sprzedająca się lustrzanka Nikona.
    A kręcenie filmików jeszcze napędzi klientów.
    Jak będzie kosztował 2200,- zł za body pod koniec roku to będzie fajny prezent pod choinkę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    czy wiadomo cos o wstępnym prawdziwym podnoszeniu lustra??
    brak
    Fear leeds to anger, anger leeds to hate, hate leeds to suffering...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Precyzyjnej korekcji AF na szczęście nie ma chyba ?
    Więc jest realna szansa, że AF będzie lepszy niż w D300
    ---------------------------------------------------------------

Za te nowe szkło (18-105) pewnie będą na początku wołać 1999zł w detalu więc nie ma co się łudzić, że zestaw z nowym kitem kupi się za 3300 zł. Za sam korpus cena około 3000zł jest całkiem sensowna.
    ------------------------------------------------------------------------------
    edytka
    Upss znalazłem cenę w necie na te szkło 1100 zł - czyli jak za ciemnicę całkiem dobrze wykalkulowana
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 27-08-2008 o 10:55

Strona 6 z 96 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów