Close

Strona 11 z 96 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a czy przypadkiem jak sie wepnie nie-G i samemu przymknie dziure
    to to nie bedzie dzialac?
    Nie będzie automatyki pomiaru.
    "Nikon's DX size sensors are perfect; there's no reason to make them the archaic size of the old 35mm film frame." Ken Rockwell
    Znawca odnaleziony.

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

ciekawe czy bedzie mozna filmowac przy uzyciu szkiel m42, ktore potrafia rysowac duzo ladniej niz jakies tam nikkory itp.
    i tak i tak ostrzy sie manualnie.

Domyślnie

"stereo?"

Nie. Trzymajac reke na pierscieniu AF, bedziesz zaslanial mikrofon, wiekszy tele tez bedzie przeszkadzal.
    Wystarczy wrzucic ze 3, czy 4 elektrety (to pradu "nie bierze") w roznych miejscach puchy, a niedogodnosc sie sama zniweluje.
    Dodatkowo zyskasz znaczna kierunkowosc, osiagnieta efektem synfazowym.

"są wbudowane głośniki, dlaczego nie zrobili odtwarzacza MP3?"

A dzwiek z filmikow? Tylko kwestia softu, aby same audio obslugiwac. Z reszta w D80 tez jakis odtwarzacz byl, choc niekoniecznie mp3.

"Filmiki jednak mocno poograniczane jesli chodzi o automatykę, co utrudni znacznie filmowanie."

Z tym mogli bardziej sie postarac, ale to juz we wrzesniu 2010, w D110

"Filmowanie muszą dopracować. Ale pierwszy krok zrobiony. Ja się cieszę. Będzie można łatwo robić backstage z sesji , zamieszczac na forum. Rewelacja."

Dokladnie.

"Wreszcie przydadzą się ciemne szkiełka "

Mowilem juz o tym
    Ostatnio edytowane przez Seeker ; 27-08-2008 o 12:41
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Fajnie, że nie zrezygnowali z MB-D80, ale kurde.... dlaczego SD a nie CF ?!

Wie ktoś coś na temat różnicy wizjera z D90 i D300?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa, Wawer

Domyślnie

Musze przyznac ze cieszy mnie wzmocnienie wbudowanej lampy, do dobijania w dzien sie przyda. Nadal sie waham czy jest to sensowny zakup. Zobaczymy testy d90 i 50d i ich ceny wtedy sie okaze.
    D50, 18-55, 70-300G, SB-800, 1GB SD SANDISK ULTRA II+ USB, kilka kilo marzeń

Domyślnie

Dobrze byb było, gdyby D90 miał softową korkecję konkretnych obiektywów? Pewnie nie .
    Brakuje mi tego szczegółu prosto z Eos'a 50D.
    W sumie nie po to używam lustrzanki, żeby kręcić nią filmy, ale niech już będzie.

Skoro Nikon zapowiada cenę body ok. 3300pln, to ciekawe ile zażyczą sobie za body dealerzy.

Domyślnie

Nieśledzę tego wątku, więc przepraszam jeśli już było o tym: według stronki Nikona video codec to m-jpg = bardzo, bardzo duża karta. Kupującym D90 do video polecam jako minimum Class 6 Panasonica 32 GB, najlepsze wydają się być Sandiski SDHC nowe EIII 30 MB/s...to dlatego Canon w Las Vegas mówił, że pracują nad swoim kodekiem. Pewnie TX-1 był beta-sondą.
    NYCH - Americana

Domyślnie

A ja wam powiem jedno - cieszą mnie zmiany w tym nowym body. W porównaniu do D70 będzie to dla mnie ogromny skok w ergonomii robienia zdjęć... Pewnie i jakościowo zdjęcia będą trochę lepsze...

A najbardziej cieszy mnie fakt, że na zewnątrz body nie umieścili przycisku "Record movie - START" Bo to już byłby obciach
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RedHead Zobacz posta
    czy filmy rejestruje ta sama matryca co zdjecia?
    myślę,że tak...

RedHead
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    myślę,że tak...
    dlaczego pytam..
    nie jestem ekspertem w tych sprawach, ale w któryms z watkow spekulacyjnych natknalem sie na taka informacje, ze filmy moga byc rejestrowane przez inna matryce czy cos takiego ..

Strona 11 z 96 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów