Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Wifi w domu

Domyślnie

Nie wiem o czym Tom01 pisze. U mnie linksys działa bez problemu. Poprzedni działał przez 3 lata skonfigurowany raz - nigdy się nie zawiesił, nie było z nim żadnych problemów. Wydajnościowo też bez problemów - zapieprza elegancko, nie zrywa, nie przytyka się itp.

Btw, argument o burzy jest cokolwiek dziwny. W linksysa mogło bardziej
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Linksys WRT54GL-EU super jest. tylko powiem tak, grubsze sciany czy podłoga i bedzie problem z zasiegiem... albo wywalic duza antene dookólną, albo kupić 2 - jeden na piętrze kablem, a drugi na dole przedłużający sygnał.. to chyba by było najsensowniejsze
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    Linksys WRT54GL-EU super jest. tylko powiem tak, grubsze sciany czy podłoga i bedzie problem z zasiegiem... albo wywalic duza antene dookólną, albo kupić 2 - jeden na piętrze kablem, a drugi na dole przedłużający sygnał.. to chyba by było najsensowniejsze
    U mnie w segmencie zabudowy szeregowej ww. linksys daje pełen zasięg w całym mieszkaniu i na całym ogrodzie więc jestem jak najbardziej zadowolony, pewnie ściany mam jakieś kijowe
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Ja w firmie mam router Liknsysa WRT54GC. To takie proste małe urządzonko bez specjalnych możliwości konfiguracyjnych z jedną (niewykręcalną) antenką i bez mozliwości wyłączenia Wi-Fi. Musiałem go wziąć, gdy dotychczas pracujący D-Link zaczął robić jakieś krzywe akcje i musiałem go odesłać do serwisu. Wrócił z naprawy i trafił do szuflady. Nawet mi się nie chciało tego "tymczasowego" Linksysa wypinac. Chodzi cały czas bezobsługowo. Sieć bezprzewodową mam w całym biurowcu w zasadzie (dwie kondygnacje, po 300m^2 każda). Z tego, co wyczytałem o nim, to jest to model często używany w sieciach osiedlowych i sąsiedzkich. Właśnie ze względu na zasięg w betonowych budynkach, blokach itd... Będę musiał go coprawda niedługo wyrzucić, bo mi trochę ogranicza konfigurację sieci, ale jako router z punktem dostępowym sprawuje się całkiem nieźle. A, i jeszcze w bonusie dostałem do niego "gwizdek" Wi-Fi na USB.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 19-08-2008 o 11:09

Domyślnie

Inkognito - a wez zapusc jakas live dystrubucje linucha.. nie wiem, ubuntu czy cos.. i jakis transfer spory najlepiej wewnątrz sieci.. albo zobacz poprostu na samym linksysie jaki masz zasięg przy laptopie.. to sie przestraszysz
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    Inkognito - a wez zapusc jakas live dystrubucje linucha.. nie wiem, ubuntu czy cos.. i jakis transfer spory najlepiej wewnątrz sieci.. albo zobacz poprostu na samym linksysie jaki masz zasięg przy laptopie.. to sie przestraszysz
    że niby kiepskawy będzie?? Linuksa zapuszczać nie mam zamiaru bo mi się generalnie nie chce dłubać (skoro wszystko działa :P).
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

W poprzedniej robocie przerabialem LinkSys'y i sprawowaly sie niezle do momentu jak wsadzilem Zyxela. W poprzednim domu tez mialem Zyxela i w bloku z wielkiej plyty nie bylo problemow z zasiegiem, a DLink i LinkSys ledwno dawaly sygnal w pokoju obok.

W domu obecnie mam TPlinka i z karta TPlinka dziala swietnie, troche gorzej z leciwym Centrino w notebooku.

Ogolnie jak ma to byc sprzet niezawodny to LinkSys, USRobotics albo Zyxel - skonfigurowac i zapomniec. One daja stabilne polaczenia i nie wieszaja tak latwo jak Dlink. Powodem wieszania sie Dlinkow sa marne zasilacze, przegrzewajace sie i czesto padajace.
    Jak ktos lubi zabawy to polecam DLinka, czasem mozna cholery dostac, bo nie dziala polowa uslug albo nie dziala wogole.

Klaudiusz

Domyślnie

Sprzedałem i zainstalowałem parędziesiąt DLinków i nie było z nimi problemów, raz tylko trzeba było wgrać nowsze oprogramowanie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

kupiłem niedawno router asusa WL-500w, fajna sprawa, ma dwa wejscia USB, pod które można podpiąć drukarkę i np. dysk zewnetrzny lub kamerkę. Co do zasięgu... nie narzekam, mieszkanie 80m2 spokojnie pokrywa.

Domyślnie

Hej
    A ja wlasnie po ostatniej burzy stracilem D-linka g624T razem z komputerem ( popalone w cholere )
    Zakupilem linksysa wag160N, ale jakos mnie nie przekonal i zamienilem na d-linka 2740....
    poki co dziala na 2 laptopach, a te 3 antenki chyba tylko minimalnie zwiekszaja zasieg o ile w ogole.
    pozdro.
    Świnka Maciorka w Betoniarce
    k5photoproject.wordpress.com

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów