Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Wifi w domu

Domyślnie

Jak już jesteśmy przy temacie routerów, to mam do Was pytanie. Może ktoś siedzi głębiej w temacie i mógłby mi coś polecić. Potrzebuje jakiś bardziej profesjonalny router z punktem dostępowym, przyzwoitym firewallem i z VPNem. Macie może jakieś rozeznanie w rynku?

Domyślnie

Cisco 2811 Advance IP services + HWIC-AP-AG-E

Domyślnie

No z całą pewnością jest to jakieś rozwiązanie. Tyle tylko, że za niewiele większe pieniądze moge postawić serwer na Win2K3, który załatwi mi to samo + jeszcze więcej. Jeden taki serwer już stoi. Do pewnego momentu odpowiadał również za routing i dostęp zdalny, ale zaszła konieczność schowania go całkowicie za NATem. Doraźnie dołożyłem router D-Linka, który załatwiał mi sprawę dostępu do sieci (przez jakiś czas nie musiałem korzystać z dostępu zdalego), ale D-Link się posypał, więc znowu doraźnie wziąłem jakies badziewie Linksysa za kilkadziesiąt złotych. Teraz muszę przywrócić dostęp zdalny. Moge postawić drugi serwer, który będzie tylko routerem i serwerem VPN, ale raz - nie chce się pchać w takie koszta, a po drugie sporo z tym zabawy, szczególnie z porządną konfiguracją firewalla. Wole to jakoś sprzętowo rozwiązać, ale za jakieś rozsądne pieniądze.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 20-08-2008 o 16:02 Powód: orto.

Domyślnie

Pyt. nr 1 ..jaki budzet ??

Domyślnie

No nie wiem... Nie mam w zasadzie większego rozeznania na rynku w tej materii. Myślę, że 1000-1500 to max. Każda następna 100 będzie mnie coraz bardziej zbliżać do rozwiązania opartego na serwerze. Bo też się jeszcze zastanawiałem, czy by tego na jakims linuchu nie wymajstrować. Ale to znowu cała masa zabawy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    No to już są trzy dobre egzemplarze ponieważ u mnie dwa takie pracują już od dłuższego czasu.
    no ja mam dwa WAG200 i działaja od lat super, teraz kupiłem nieswiadom że niewiele czy nawet nic nie zyskam model WRT350N do kamienicy - i daje rade spoko - dwa poziomy po 200m2 a i trzy tylko juz nie tak odlegle po koncach chałupy... wszystko na nim robie wysyłam megapliki, zasysam całe gigabajty czasem równolegle ze trzy kompy w sieci i nic nie zrywa, wiec nie tak żle z tymi Linksysami

Domyślnie

POsiadam Linksysa WRT54G, mieszkanie w bloku 76m2. Zasięg 4 kreski mam nawet na parkingu około 20 metrów przed blokiem. Jestem zadowolony.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Nie wiem o czym Tom01 pisze. U mnie linksys działa bez problemu.
    Piszę po prostu o swoich doświadczeniach. I nie ze sztuką, dwoma czy trzema a ilościami na bazie których można budować jakieś statystyki. Pojedyncze, to ja znam przypadki działających bez problemów Dlinków 624.

Niewykluczone że a jakiś czas znów wrócę do Linksys'a aby się przekonać co się zmieniło, ale obecnie opinia jest jednoznaczna: "g". I nie chodzi o standard przesyłu.

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Btw, argument o burzy jest cokolwiek dziwny. W linksysa mogło bardziej
    Dlaczego? To jeden z elementów niezamierzonego "testu". 3Comy i jeszcze parę innych, jakoś mi nie padały w takich warunkach. Stojące obok w tej samej instalacji. Ilość statystyczna kilkadziesiąt sztuk, okres testu 10 lat. Niejednokrotnie, jak pisałem pierdyknęło tak, że popaliło kupę urządzeń końcowych, a infrastruktura przeżyła.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów