Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Wifi w domu

Domyślnie Wifi w domu

Mam takie pytanie co do osób które miały styczność z sieciami wi-fi
    posiadam aktualnie nowego linksysa wag160n i niby miał być och i ach ale ... moim zdaniem jego zasieg N jest taki sami ja standardowego G :/
    Czy warto zmienić go na coś lepszego bo mam za dużo martwych punktów w domu
    i jak wypada w porównaniu z

Linksys WAG325N
    D-link DSL-2740B
    Netgear DG834N

Dodam ze D-link ma 3 anteny odkręcane i można było by zwiększyć sygnał poprzez wymianę ich na mocniejsze co wy na to ??

Priorytet to zasięg prętkość nie koniecznie
    2 PC 1 zwykly laptop i Macbook PRo

Wszystkie rady mile widziane

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Patio ; 02-08-2008 o 21:01

Domyślnie

Mam WRT160N i działa elegancko w całym mieszkaniu. Z windowsowym laptopem i z macbookiem tak samo, ale nie wiem jak duże masz mieszkanie i ile metrów kwadratowych do pokrycia... Może dwa apki załatwią sprawę?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Skoro nie ma wymiennych anten to pozostaje tylko kupienie Access Pointów albo wymiana routera na taki, w którym można wymieniać anteny. One naprawdę dużo dają.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Domyślnie

jak masz spore mieszkanie to lepiej zrobic repeter-a podaj jakie mieszkanie, jak grube sciany, czy probujesz przebic sie przez sufit/przez ile scian.. etc
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

zalezy jak duzy masz dom

ja w swoim mieszkaniu mam 3com 3CRWDR101A-75 i jest bezawaryjnie.co prawda antenki sie nie odkrecaja...ale po wyjsciu z lapkiem do samochodu dalej mam 4 kreski generalnie polecam.

przesiadlem sie na to z serwera linuxowego :P i powiem ze szkoda nerwow na kombinacje bardzo porzadny sprzet i latwy w obsludze
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Domyślnie

ja mam jakiegos dlinka ... chalupa pietrowa zasieg mam w calym domu + na tarasie i przed domem...
    zupelnie nie narzekam , dziala z laptopem na windowsie , pcecie i MB
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patio Zobacz posta
    ... moim zdaniem jego zasieg N jest taki sami ja standardowego G :/
    A karty jakie masz? Router N bedzie działał lepiej (czyt. większ zasięg) z kartami N, co wynika ze specyfikacji.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

pozatym panowie nie patrzcie ile kresek w windowsowskim sofcie od wifi to jest niezle 'przekłamane' najlepiej jest sobie zapuscic jakas dystrybucje linucha i puscic jakis wiekszy transfer danych... tam dopiero pokaze prawdziwy zasięg wifi
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Zależy wszystko od tego jak duże jest mieszkanie/dom i z czego są ściany zbudowane. Ja mam w domu jakieś "made in china" i działa bez zarzutu, ale montowałem kiedyś Linksysa w domku jednorodzinnym, w którym sygnał przez ścianę do drugiego pokoju nie chciał przejść. W ścianie była jakaś siatka zbrojeniowa, która działała jako idealny pochłaniacz fal (tak mi przynajmniej powiedział jeden budowlaniec).
    Trzy najpopularniejsze słowa na świecie "Made in China"

Domyślnie

Ja mam prostego Routera Dlink DI-524. Zasięg jest w całym mieszkaniu.
    A swego czasu na początku używania wi-fi sąsiad, który mieszka 2 piętra niżej, się podpiął na lewo do mnie, ale hasło do sieci wyeliminowało wszelkie lewe podłączenia
    De czy'sta + szkliwo

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów