Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Wifi w domu

Domyślnie

fakt! , jak jest sciana zbrojona to jest mega ciezko sie przebic!
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    Ja mam prostego Routera Dlink DI-524. Zasięg jest w całym mieszkaniu.
    A swego czasu na początku używania wi-fi sąsiad, który mieszka 2 piętra niżej, się podpiął na lewo do mnie, ale hasło do sieci wyeliminowało wszelkie lewe podłączenia
    Zabezpieczenie sieci to podstawa Ale obawiam się, że hasło to za mało...
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Do tego filtrację adresów MAC warto włączyć.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Nie teraz wszystko jest zabezpieczone jak należy. Pisałem tylko o moich początkach z wi fi
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

generalnie to ja osobiscie nie polecam sie jeszcze podniecac standartem N :P bo poki co z tego co czytalem to chwilowo jeszcze chwyt marketnigowy
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Domyślnie

dom parter plus pietro okolo 300 m^2
    ruter ma technologie MIMO i sprawdza sie jesli nie ma scian ale kiedy sygnal ma sie przedostać dalej to zanika niemilosiernie :/

proponujecie ap jako bridge ??

acha jak grube sciany hmm glownie dzialowe czyli jakies 25 cm czy 30 strzelam
    Ostatnio edytowane przez Patio ; 03-08-2008 o 13:12

Domyślnie

a moze airport express jako przekaznik dzialajacej juz sieci? podobno sprawdza sie dobrze przy takich zadaniach
    ja uzywam jako podstawei jest ok (ale mam malutkie mieszkanie chociaz sciany grube)
    na plus jeszcze to ze mozesz sobie podpiac drukarke (i glosniki ale tylko do itunes)

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Do tego filtrację adresów MAC warto włączyć.
    Jak już ktoś będzie Ci łamał hasło, to filtracja MAC go nie powstrzyma. WPA z dobrym hasłem i jest pozamiatane.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Ja również chciałbym się poradzić w kwestii wyboru routera.

Mianowicie chodzi o segment szeregowca o łącznej powierzchni ~110m^2. Lokal jest piętrowy, router znajdować się musi na piętrze, ale z wiadomych względów chciałbym, aby zasięg był na terenie całego mieszkanka (a już w ogóle super by było gdyby można było korzystać z internetu w ogródku

W domowej sieci współistnieją (na razie bez połączenia z braku routera ;p) 2 laptopy z WiFi i jeden stacjonarny komputer, który musi być połączony z routerem kablem.

Nie wiem czy ma to znaczenie, ale internet dostarczany jest za pośrednictwem telewizji kablowej.

Przyznam, że nie znam się nic a nic na takim sprzęcie, ponieważ nie miałem nigdy z czymś podobnym do czynienia, niemniej chciałbym się poradzić Was jako bardziej doświadczonych w tym względzie. Gdyby ktoś jeszcze napisał, na co muszę zwracać uwagę przy wyborze sprzętu to już w ogóle byłoby ekstra. Również mile widziane są konkretne propozycje sprzętowe.

Z góry dziękuję za pomoc.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

W sieci natrafiłem na informacje, że następujące routery mogłyby sprawdzić się w moich warunkach:

Linksys WRT54GL-EU
    D-Link DIR-635

Czy ktoś może używa ww routerów? Jak się sprawują? Czy są proste w konfiguracji?
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów