Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Wifi w domu

Domyślnie

Ja mam NETGEAR-a WGR614 i w mieszkanku mam pełen zasieg, sprzęt jest bardzo stabilny zadnych zawieszeń, skonfigurowałem go tak ze przypisałem mu nr MAC-a mojej karty sieciowej i nie musze płacic u swojego dostawcy neta za drugi komputer. Jedyny minus tego routera to to ze nie mozna wykrecic anteny aby wymienic na mocniejszą.
    Nikon D7100 || N 50/1,8 || S 70-300 ||N 18-105/3,5-5,6|| NaneuPro C-200 ||
    "....ograniczenie stwarza mistrza....."

Domyślnie

Choć nie znalazłem odpowiedzi na dręczące mnie pytania to zakupiłem router Linksys WRT54GL-EU. Po skonfigurowaniu internet śmiga aż miło w całym domu i na powierzchni całego ogródka (tylko pogoda coś sie w Wielkopolsce zepsuła :P).

Niemniej bardzo gorąco polecam produkt linksysa - choć trzeba przyznać, że nie wygląda to dość atrakcyjnie
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    Niemniej bardzo gorąco polecam produkt linksysa - choć trzeba przyznać, że nie wygląda to dość atrakcyjnie
    Wielokrotnie pisałem o szmelcu pod tytułem Linksys. Testowałem tego wiele egzemplarzy, łącznie z najnowszymi N-kami. Szybkie, fajne alternatywne oprogramowanie (szczególnie dd-wrt), ale to koniec zalet. Punkt dostępowy zrywa transmisję z niektórymi kartami sieciowymi, przy kopiowaniu przez sieć. Nie sposób skopiować 20MB danych. Rzecz całkowicie losowa, na 5 notebooków, jeden na bank nie będzie poprawnie działał. Dziś doszła poważniejsza wada. Po niedalekim wyładowaniu atmosferycznym, z wielu urządzeń podpiętych w tej samej instalacji, szlag trafił tylko Linksysa. Obok, dwa tanie biurowe 3Com'y, które przeżyły niejedną burzę, w tym taką, że popaliło sieciówki, jeden monitor i jeden serwer, działają nadal. Trochę droższy Funkwerk/Bintec który jest w odległości 200 m od masztu w który walą pioruny w co drugą burzę, też żyje. Dziwię się jak Cisco może się podpisywać pod takim bublem. Zdecydowanie, podobnie jak DLinka, radzę omijać szerokim łukiem.

PS. Po naprawie, będę miał na sprzedaż, nówka mało śmigany Linksys WRT150N.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 15-08-2008 o 21:49
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mariew k/Warszawy

Domyślnie

Mam Linksys WAG325N od półroku - 2 PC + 2 laptopa, przepływ informacji jest dużo większy niż 20 Mb (studio DTP), jakoś wszystko mi chodzi bardzo dobrze - może to przypadek?
    D300, S 10-20/4-5.6, S 24-60/2,8, S 100-300/4, N 55-200/4-5.6 VR; Slik 500DX z głowicą 488RC4, Sony R1, Lowepro Compu Trekker Plus AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Wielokrotnie pisałem o szmelcu pod tytułem Linksys. Testowałem tego wiele egzemplarzy, łącznie z najnowszymi N-kami. Szybkie, fajne alternatywne oprogramowanie (szczególnie dd-wrt), ale to koniec zalet. Punkt dostępowy zrywa transmisję z niektórymi kartami sieciowymi, przy kopiowaniu przez sieć. Nie sposób skopiować 20MB danych. Rzecz całkowicie losowa, na 5 notebooków, jeden na bank nie będzie poprawnie działał. Dziś doszła poważniejsza wada. Po niedalekim wyładowaniu atmosferycznym, z wielu urządzeń podpiętych w tej samej instalacji, szlag trafił tylko Linksysa. Obok, dwa tanie biurowe 3Com'y, które przeżyły niejedną burzę, w tym taką, że popaliło sieciówki, jeden monitor i jeden serwer, działają nadal. Trochę droższy Funkwerk/Bintec który jest w odległości 200 m od masztu w który walą pioruny w co drugą burzę, też żyje. Dziwię się jak Cisco może się podpisywać pod takim bublem. Zdecydowanie, podobnie jak DLinka, radzę omijać szerokim łukiem.

PS. Po naprawie, będę miał na sprzedaż, nówka mało śmigany Linksys WRT150N.
    Hehe no już za późno - kupiłem, mam używam i jak na razie przez te parę dni sprawuje się bez zarzutu - kopiować dane mogłem jak na razie bez ograniczeń - no cóż zobaczymy jak się będzie spisywał, z mojej strony z czystym sumieniem na razie mogę polecić co nie znaczy, że firma ta nie produkuje produktow takich jak mówisz - nie przeczę, wręcz sie na tym nie znam
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

ja mam linksysa WAG200G i daje rade przez sciany nośne i strop. Smiga całkiem dobrze chociaż mógłby lepiej. W transmisji po lanie idzie mu dosyć słabo bo siła sygnału wtedy spada i podaje prędkość 32Mb/s lub zdarzało się ze mniejszą. Co do funkcji w ustawieniach to też słabo d-link ma troche więcej. Mam nadzieje ze Twoj linksys bedzie sie sprawował
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 17-08-2008 o 13:34 Powód: orto.
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

Ja tam ustawień żadnych super nie potrzebuje :P

Ot tylko wi-fi w domu jakieś zabezpieczenia aby przypadkowe osoby się nie podpinały i tyle

O tyle miło współpracują komputery, że skonfigurować mi udało się wszystko tak aby na stacjonarnym komputerze zrobić magazyn na dane i kopie zapasowe jak na razie śmiga aż miło. Mam nadzieję, że nic psuć się nie będzie ani zawieszać - może trafiłem dobry model, albo nie jestem wymagającym użytkownikiem.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nic psuć się nie będzie ani zawieszać - może trafiłem dobry model, albo nie jestem wymagającym użytkownikiem.
    No to już są trzy dobre egzemplarze ponieważ u mnie dwa takie pracują już od dłuższego czasu.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    No to już są trzy dobre egzemplarze ponieważ u mnie dwa takie pracują już od dłuższego czasu.
    Miło słyszeć Oby dalej sprawowały się bez zarzutu.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

I radzę pamietać żeby przy konfiguracji routera zmienić dafaultowe hasło dostepu do setupu

Widziałem dziesiątki routerów super-extra-hiper zabezpieczonych (filtrowanie MAC, brak rozgłaszania SSID, wpa2-psk, haslo odpowiednio mocne - 25 znaków i wiecej) które miały dostep do setupu zabezpieczone hasłem jak fabryka dała

Pozdrawiam DJS

Ps : Nie musze chyba pisac co sie stanie gdy potencjalny "chakier' znajdzie taki router
    Dwie "pięćdziesiątki"

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów