Szukaj
Ostatni post i się poddaję.
- Po pierwsze, odpuść sobie wszystkie statywy, które mają plastykowe elementy głowicy - to jest totalne dziadostwo.
- Po drugie, odpuść sobie na razie zakup gripa. Bez gripa można robić zdjęcia, na badziewiastym statywie nie bardzo. Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze dołóż do statywu.
- Po trzecie, jeżeli mimo to brakuje ci kasy, odłuż zakup statywu do czasu aż uzbierasz resztę. Nie kupuj badziewia w tzw. międzyczasie po nikt go później od Ciebie nie odkupi i będzie podwójnie stratny.
- Po czwarte, zrób jak uważasz, w końcu to Twoje pieniądze i nic nam do tego jak je wydasz.
Powodzenia !
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
Mateo912 posłuchaj marekm bo warto.
Taki statywik jak pytasz mam nawet ostatnio dokupiłem drugi (no może są lepiej wykonane niż te z Twoich linków) ale na pewno lustra na nich nie postawię
Był bardzo dobry do kompakta a teraz będzie służył pod lampki, bo próba zamocowania aparatu prawie się skończyła rozpadem „głowicy”. Sam jestem na kupnie jakiegoś trójnoga, ale po przeglądnięciu forum i ofert z rynku wiem, że dwie stówki sprawy na pewno pod lustro nie załatwią.
system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki
Chwilę się zastanawiałem co odpisać komuś kto pyta czy warto dołożyć równowartość jednej pizzy ale...
Przy tak kiepskim statywie należy zapomnieć o jakimkolwiek wysuwaniu kolumny, bo skutkuje to obłędnym wręcz kiwaniem się głowicy. Dlatego efektywna jest wysokość statywu tylko do wysokości nóg.
Witam,
Należę do tych którzy na własnej skórze doceniają "walory" tańszego rozwiązania- nogi GP YH324C + MF488RC4.
Te nogi nie nadają się do stawiania na nich zestawu z obiektywem 300mm, a z TC17 to już zupełna porażka.
Większość z przedmówców zwraca uwagę na stabilność nóg, którym wiele nie można zarzucić ale nikt nie zwraca uwagi na kolumnę i sposób jej połączenia z nogami w tym GP luz na łączeniu nóg z kolumną jest tak duży że trudno zrobić ostre zdjęcie w/w. zestawem. Po przetestowaniu tańszego rozwiązania, znów stoję przed koniecznością zakupu statywu.
Pozdrawiam
D300, AF-S 24-70/2.8, AF-S 300/4, AF-S VR Micro-Nikkor 105/2,8, TC-17EII, TC 300DG 1.4X, SB-800, OLYMPUS C-7070, Fuji X10
Tani statyw mam i ja, kupiłem go jakieś 2 lata temu do kompaktowego aparatu, spisywał się znakomicie. Nadszedł czas człowiek pracował kupił lusterko, i tu już mówię od razu d60 + 18-55 i statyw za 50zł zaczyna zachowywać się jak by był z gumy. Totalnie brak przyjemności z zabawą takim sprzętem, a posadzić na nim body z s70-300 to powiem że się już nie odważyłem. Tyle mam do powiedzenia czyli stanowcze nie dla statywów za 50zł pod lustro, pieniądze zmarnowane (używać się niby da ale jak dla mnie to troszkę strach przed jakimś przypadkowym upadkiem zestawu). Twoje pieniądze twój wybór, tani statyw dobry jest do Kompaktu lub dodatkowych lamp.
witam!
a ja tu podeślę kolejny tani statyw, ale podobno firmowyVELBON DF-40
http://www.allegro.pl/item426916541_...pokrowiec.html
chcę go kupić pod D80 + T 17-50.
Nie będę go ekstremalnie używał, chcę go do studia.
warto kupić? kasy więcej nie inwestuję, ponieważ mam inne wydatki związane z fotografią, ehh.
p.s. w tej cenie chyba lepszego nie ma.
jak ja widze tyle plastiku w statywach to mnie trzesiea juz uwielbiam te korbki to podnoszenie i opuszczania kolumny
![]()
QER jak nie bedziesz namietnie go przestawial, podnosil i opuszczal kolumny to taki statyw powinien Ci wystarczyc![]()
plastic is fantastic![]()
Ja odradzam kupno taniego statywu " na teraz ", bo komfort pracy na tym urządzeniu może zniechęcić w przyszłości do korzystania z jakiegokolwiek statywu, nawet najlepszego.
Skontaktuj się z nami