Close

Strona 5 z 24 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 235

Wątek: statyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    cena zapewne też jest "fantastyczna" takiego karbonowego statywu nieprawdaż?
    az tak zle nie jest, aczkolwiek na pewno tanie to nie jest.
    choc o dziwo, w Polsce nie jest to sprzet wyraznie drozszy niz w UK czy Holandii.

karbonowe Manfrotto kosztuje okolo 280 EUR. karbonowy Velbon to 220 EUR.
    glowica w desen lekkiej kulki (np MF 484) kolejne 50 EUR. nie da sie ukryc,
    ze cena takiego Goldphoto to to nie jest.

w relacji do statywow aluminiowych o zblizonych wymiarach/obsludze to jest
    to kilkadziesiat procent ceny. odpowiednik ww karbonowego MF 190CXPRO3
    kosztuje w granicach 180 EUR. wiec tak czy siak trzeba wydac

Rycerz
    Gość

Domyślnie

podejrzewam że nie wszyscy czytali a miałem potworny problem i dylematy co kupic http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=66853

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie widze problemu. karbonowa manfrotka, velbon czy giotto waza z przyzwoita glowica
    mniej z 2 kg.
    Ale to wciąż jest 2 kg a nie 0,5 kg. Przy plecaku ważącym 25 kg to robi dużą różnice. Nie wspominając już o cenie...

Domyślnie

Jeśli chodzi o wagę to jest ona mniej istotna
    może i ważyć 10 kg i tak będę ja w samochodzie wozić.
    a jeśli "dojrzeje" do zakupu lepszego statywu to wtedy będę się waga martwił
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Ale to wciąż jest 2 kg a nie 0,5 kg. Przy plecaku ważącym 25 kg to robi dużą różnice. Nie wspominając już o cenie...
    mysle, ze przy 25 kg to te 1,5 kg nie robi juz roznicy...

z innej beczki - chcesz robic statywem za 50 zl to twoja sprawa.
    ja nie chce. to jest dla mnie niemal najwazniejsza czesc wyposazenia fotograficznego
    i moge na nia wydac wiecej, bo musi gwarantowac jak najwieksza wygode i trwalosc.
    jesli nie potrafisz tego zaakceptowac to po prostu pomin swoje komentarze

Domyślnie

Użytkownikom statywów za 50 PLN gorąco polecam również filtry UV wykonane z papieru śniadaniowego. Niedrogie, nietłukące się i bardzo lekkie.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Mam tani statyw Bilora. Kiwa sie to niemiłosiernie i bez samowyzwalacza zdjęć prawie nie robię. Cieszę się, że go mam bo zrobiłem wiele fotografii które bez statywu byłyby niemożliwe, a jak uznam że warto zainwestować w coś stabilniejszego, to będzie mi służył jako podstawa do zdalnie wyzwalanej lampy błyskowej. Statyw jest lekki, co dla mnie jest zaletą, a ma specjalny haczyk, na którym można powiesić jakieś obciążenie do stabilizacji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foksik Zobacz posta
    Mam tani statyw Bilora. Kiwa sie to niemiłosiernie i bez samowyzwalacza zdjęć prawie nie robię. Cieszę się, że go mam bo zrobiłem wiele fotografii które bez statywu byłyby niemożliwe, a jak uznam że warto zainwestować w coś stabilniejszego, to będzie mi służył jako podstawa do zdalnie wyzwalanej lampy błyskowej. Statyw jest lekki, co dla mnie jest zaletą, a ma specjalny haczyk, na którym można powiesić jakieś obciążenie do stabilizacji.
    i o takie coś właśnie mi chodzi
    wiem że będzie się kiwał i że nie będzie tak stabilny ale no po prostu cudów nie wymagam.

Pozdrawiam
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    i o takie coś właśnie mi chodzi
    wiem że będzie się kiwał i że nie będzie tak stabilny ale no po prostu cudów nie wymagam.

Pozdrawiam
    Kup Slik 330DX lub Velbon Sherpa 200R. Ceny umiarkowane, a wykonanie całkiem przyzwoite. Wiele osób na forum ma i sobie chwali. Nie słuchaj podpowiedzi miłośników dziadostwa. Tanio będzie tylko przy pierwszym zakupie, ale to nie będzie Twój ostatni zakup i per saldo wyjdzie drożej.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Kup Slik 330DX lub Velbon Sherpa 200R. Ceny umiarkowane, a wykonanie całkiem przyzwoite. Wiele osób na forum ma i sobie chwali. Nie słuchaj podpowiedzi miłośników dziadostwa. Tanio będzie tylko przy pierwszym zakupie, ale to nie będzie Twój ostatni zakup i per saldo wyjdzie drożej.

Tak tylko to nadal jest 225 i 255 zł a nie góra 100 jakie przeznaczyłem na zakup statywu.
    Tu nie chodzi o to że upieram się żeby kupić tańszy, bo bardzo chętnie bym kupił jakiś lepszy ale no cóż do wydania na aparat mam jeszcze około 400-450zł a w planach mam jeszcze dokupienie gripa i zapasowego akumulatora które maja pierwszeństwo.
    Następne zakupy będe robił gdzieś za ~rok jak sobie zarobie.
    A przez ten rok statyw może sie przydać więc wybieram z tego co mam w zasięgu cenowym.

znalazłem 2 na allegro i teraz pytanie czy czy opłaca się dać 20 zł więcej za różnice 27 cm w wysokości roboczej statywu?
    182 cm za 70 zł i 155 za 50zł (to są wysokości robocze, nogi rozstawione normalnie)

http://allegro.pl/item413368106_najl...0_futeral.html

http://allegro.pl/item412722247_prof...580_199cm.html

Bardzo prosiłbym o ograniczenie sie do tych 2 statywów i wyrażenie opinie tylko i wyłącznie na temat wysokości roboczej.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mateo912 ; 14-08-2008 o 11:07

Strona 5 z 24 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów