Szukaj
To nie do końca prawda. Nie wszędzie da sie zabrać statyw ważący 4,5 kg. Jakoś nie wyobrażam sobie jazdy rowerem z czymś takim. Podróż na drugi koniec świata z takim balastem to też niezbyt dobre rozwiązanie. Wychodząc na jakąś większą górkę w Alpach też wolę mieć ze sobą ten złom za 50zł.
Jak widzisz znajdzie się sporo zastosowań dla statywu który "nie nadaje się"
Nowy zakup będę woził w bagażniku![]()
stosujesz uproszczenie, ze cena jest proporcjonalna do wagi. co za cholere nie jest prawda
nie widze problemu. karbonowa manfrotka, velbon czy giotto waza z przyzwoita glowica
mniej z 2 kg. karbon jest co prawda bardziej podatny na rezonans niz aluminium, ale w gorach
(moze poza aktywnymi wulkanami) to specjalnie nie grozi. a wysokosc robocza czegos takiego
i przy tym sztywnosc jest fantastyczna.
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
cena zapewne też jest "fantastyczna" takiego karbonowego statywu nieprawdaż?
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Tani statyw mam i ja, kupiłem go jakieś 2 lata temu do kompaktowego aparatu, spisywał się znakomicie. Nadszedł czas człowiek pracował kupił lusterko, i tu już mówię od razu d60 + 18-55 i statyw za 50zł zaczyna zachowywać się jak by był z gumy. Totalnie brak przyjemności z zabawą takim sprzętem, a posadzić na nim body z s70-300 to powiem że się już nie odważyłem. Tyle mam do powiedzenia czyli stanowcze nie dla statywów za 50zł pod lustro, pieniądze zmarnowane (używać się niby da ale jak dla mnie to troszkę strach przed jakimś przypadkowym upadkiem zestawu). Twoje pieniądze twój wybór, tani statyw dobry jest do Kompaktu lub dodatkowych lamp.
witam!
a ja tu podeślę kolejny tani statyw, ale podobno firmowyVELBON DF-40
http://www.allegro.pl/item426916541_...pokrowiec.html
chcę go kupić pod D80 + T 17-50.
Nie będę go ekstremalnie używał, chcę go do studia.
warto kupić? kasy więcej nie inwestuję, ponieważ mam inne wydatki związane z fotografią, ehh.
p.s. w tej cenie chyba lepszego nie ma.
jak ja widze tyle plastiku w statywach to mnie trzesiea juz uwielbiam te korbki to podnoszenie i opuszczania kolumny
![]()
QER jak nie bedziesz namietnie go przestawial, podnosil i opuszczal kolumny to taki statyw powinien Ci wystarczyc![]()
plastic is fantastic![]()
Ja odradzam kupno taniego statywu " na teraz ", bo komfort pracy na tym urządzeniu może zniechęcić w przyszłości do korzystania z jakiegokolwiek statywu, nawet najlepszego.
Skontaktuj się z nami