w wizjerze widac swiat ale jakby przez taka mgielke, nie wiem co to takiego i czy to normalne
jak obiektyw dam na manualne ostrzenie to ostrosc sie w wizjerze zmienia. procz tego zadnych wyswietlanych liczb, podzialek nic.
Szukaj
w wizjerze widac swiat ale jakby przez taka mgielke, nie wiem co to takiego i czy to normalne
jak obiektyw dam na manualne ostrzenie to ostrosc sie w wizjerze zmienia. procz tego zadnych wyswietlanych liczb, podzialek nic.
D800, D200 + SB900 + N14-24 2.8, N24-120 + N28-300 + N35 + N10,5, Nikon F90x
nie wiem jak cola ale deszcz nie powinien mu zaszkodzić.. robiłem zdjęcia w b.duzym deszczu i nic sie nie działo
torba z aparatami wpadła mi do wody i też nic
Sprawdź jeszcze, czy któryś z przycisków w wyniku działania coli się nie przykleił (w razie czego czyszczenie spirytusem) - często w wyniku działania słodkich i lepkich substancji przyciski potrafią się po prostu zakleić.
"Mgiełka" oznacza, że aparat nie jest zasilany. Moim zdaniem do serwisu czym prędzej.
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
A spróbuj znaleźć przyczynę tej mgiełki. Czy to gdzieś na lustrze czy to np na szle od wizjera? Bo z tego co mówisz, to wygląda jakby ci cały aparat zaparował, co by świadczyło o tym, ze sporo wody musiało się dostać do środka. Musiałeś naprawdę mieć pecha, bo nie jest znowu tak łatwo zalać ten aparat.
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
Koledze chodzi najprawdopodobniej o nieprzejrzystość wizjera, taką jak po wyjęciu baterii.
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
Na pewno chodzi o nieprzejrzystosc wizjera która jest spowodowana brakiem zasilania - baterii. Albo cos z bateriami, albo poważniejsza juz sprawa.
Mogła wysiąść elektronika w baterii. Mógł też paść bezpiecznik w body. Ewidentnie aparat nie dostaje zasilania jeśli w wizjerze widoczna jest "mgiełka".
cola / pepsi robi "straszliwe" spustoszenie w elektronice - czym prędzej do specjalisty leć nim bedzie po elektronice (o ile już nie jest)
dlatego pytalem o instrukcje rozkrecenia, zaqnim to dojedzie do wawy i go rusza to mina tygodnie. sam jestem w stanie sobie poradzic z "cola" a potem serwis aby naprawic popsute rzeczy.
D800, D200 + SB900 + N14-24 2.8, N24-120 + N28-300 + N35 + N10,5, Nikon F90x
Skontaktuj się z nami