Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Zalany D200

Domyślnie

w wizjerze widac swiat ale jakby przez taka mgielke, nie wiem co to takiego i czy to normalne
    jak obiektyw dam na manualne ostrzenie to ostrosc sie w wizjerze zmienia. procz tego zadnych wyswietlanych liczb, podzialek nic.
    D800, D200 + SB900 + N14-24 2.8, N24-120 + N28-300 + N35 + N10,5, Nikon F90x

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śl/Katowice/Gliwice

Domyślnie

nie wiem jak cola ale deszcz nie powinien mu zaszkodzić.. robiłem zdjęcia w b.duzym deszczu i nic sie nie działo
    torba z aparatami wpadła mi do wody i też nic
    blog
    Pozdrawiam,
    Al

Domyślnie

Sprawdź jeszcze, czy któryś z przycisków w wyniku działania coli się nie przykleił (w razie czego czyszczenie spirytusem) - często w wyniku działania słodkich i lepkich substancji przyciski potrafią się po prostu zakleić.

Domyślnie

"Mgiełka" oznacza, że aparat nie jest zasilany. Moim zdaniem do serwisu czym prędzej.
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CodeBoy Zobacz posta
    w wizjerze widac swiat ale jakby przez taka mgielke, nie wiem co to takiego i czy to normalne
    jak obiektyw dam na manualne ostrzenie to ostrosc sie w wizjerze zmienia. procz tego zadnych wyswietlanych liczb, podzialek nic.
    A spróbuj znaleźć przyczynę tej mgiełki. Czy to gdzieś na lustrze czy to np na szle od wizjera? Bo z tego co mówisz, to wygląda jakby ci cały aparat zaparował, co by świadczyło o tym, ze sporo wody musiało się dostać do środka. Musiałeś naprawdę mieć pecha, bo nie jest znowu tak łatwo zalać ten aparat.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Koledze chodzi najprawdopodobniej o nieprzejrzystość wizjera, taką jak po wyjęciu baterii.
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Na pewno chodzi o nieprzejrzystosc wizjera która jest spowodowana brakiem zasilania - baterii. Albo cos z bateriami, albo poważniejsza juz sprawa.

Domyślnie

Mogła wysiąść elektronika w baterii. Mógł też paść bezpiecznik w body. Ewidentnie aparat nie dostaje zasilania jeśli w wizjerze widoczna jest "mgiełka".

Domyślnie

cola / pepsi robi "straszliwe" spustoszenie w elektronice - czym prędzej do specjalisty leć nim bedzie po elektronice (o ile już nie jest )

Domyślnie

dlatego pytalem o instrukcje rozkrecenia, zaqnim to dojedzie do wawy i go rusza to mina tygodnie. sam jestem w stanie sobie poradzic z "cola" a potem serwis aby naprawic popsute rzeczy.
    D800, D200 + SB900 + N14-24 2.8, N24-120 + N28-300 + N35 + N10,5, Nikon F90x

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów