Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Domyślnie

skoro zasłania na 18mm to myślę, że najlepiej kupić "małpkę" i tylko uważać żeby palcem nie zakryć obiektywu i lampy jednocześnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bumboo Zobacz posta
    To szkło jest za duże z d40, spróbuj zrobić zdjęcie z lampą przedmiotu blisko położonego np na stole. Pod pewnymi kątami będzie cień. Będziesz musiał dokupić do tego lampę zew.
    Wbudowanej lampy to ja jestem zdania, żeby się wystrzegać. Za 190 kupisz lampę SB-400 (jak poszukasz używki to i za 130) i masz dużo większą wygodę niż z wbudowaną lampą. Jest lekka i poręczna więc spokojnie można ją wziąć na wakacje czy coś. Jedyną jej wadą jest to że nie ma obracanego palnika w lewo/prawo, ale tego nie ma ŻADNA lampa w tej cenie.

Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    Podobno minimum to SB600 podobno z 400 dalej jest widoczny cień ale tego nie jestem pewien... musisz popytać
    Podobno wczoraj jak spałem brat wkładał mi paluszki lajkonik do nosa. Podobno w ogóle mam brata. A potem podobno porwało mnie ufo... Ale ja nie wiem, znam to tylko z opowieści.

Cytat Zamieszczone przez dzejms Zobacz posta
    Czy z tego samego powodu nie kupowac 17-55 do d300, bo tulipan bedzie zaslaniał wbudowaną lampe?
    Otóż to.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

zaczelo sie od pytania "czy to bedzie wspolpracowalo" , a jak zwykle skonczy sie na wycieczkach osobistych, bo PODOBNO jeden drugiemu moglby cos udowodnic.
    Troche powagi koledzy... Przeciez to nic nie wnosi do sprawy....
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carl00s Zobacz posta
    zaczelo sie od pytania "czy to bedzie wspolpracowalo" , a jak zwykle skonczy sie na wycieczkach osobistych, bo PODOBNO jeden drugiemu moglby cos udowodnic.
    Troche powagi koledzy... Przeciez to nic nie wnosi do sprawy....

Jeżeli to nic nie wnosi do sprawy to, co można powiedzieć o twojej wypowiedzi. Wracając do tematu to sprawa jest dość poważna w brew pozorom body d40 jest dość małe a wspomniany obiektyw nie należy do najmniejszych ( proszę go nie mylić z teleobiektywami). 18-200 jest to obiektyw uniwersalny.Lampa wbudowana w d40 jest za nisko osadzona, przez co będzie padał cień na niektórych ujęciach. Najlepszym rozwiązaniem byłoby 18-55 kit i 55-200VR oczywiście z d40

Cytat Zamieszczone przez dzejms Zobacz posta
    Czy z tego samego powodu nie kupowac 17-55 do d300, bo tulipan bedzie zaslaniał wbudowaną lampe?

D300 jest chyba troszkę większe od d40 nie sądzisz)) widać, że pojęcie w wielkości masz marne współczuje.
    Ostatnio edytowane przez bumboo ; 01-08-2008 o 16:09

Talking

Jeżeli to nic nie wnosi do sprawy to, co można powiedzieć o twojej wypowiedzi. Wracając do tematu to sprawa jest dość poważna w brew pozorom body d40 jest dość małe a wspomniany obiektyw nie należy do najmniejszych ( proszę go nie mylić z teleobiektywami). 18-200 jest to obiektyw uniwersalny.Lampa wbudowana w d40 jest za nisko osadzona, przez co będzie padał cień na niektórych ujęciach. Najlepszym rozwiązaniem byłoby 18-55 kit i 55-200VR oczywiście z d40
    Witajcie.

Mniej więcej to samo mówiłem mojemu bratu, bo to on sie uparł na to szkło, jak go znam to pewni zdania nie zmieni. O zewnętrznej lampie nie ma co mówić na razie bo że się tak wyrażę D40 i to szkło ma mu służyć za taki większy kompakt

Jak na ironię posiada 18-55 i 55-200 bez VR ale chce mieć jeden obiektyw bo nie chce ciąge ich przekładać

55-200 zapewne przejmę ja do D80 jeśli kupie mu 18-200.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarzab11 Zobacz posta
    Witajcie.

Mniej więcej to samo mówiłem mojemu bratu, bo to on sie uparł na to szkło, jak go znam to pewni zdania nie zmieni. O zewnętrznej lampie nie ma co mówić na razie bo że się tak wyrażę D40 i to szkło ma mu służyć za taki większy kompakt

Jak na ironię posiada 18-55 i 55-200 bez VR ale chce mieć jeden obiektyw bo nie chce ciąge ich przekładać

55-200 zapewne przejmę ja do D80 jeśli kupie mu 18-200.
    Kolego poczytaj opinie o tym obiektywie 18-200VR zanim go kupisz, a szybko zdanie zmienisz. Jeżeli ma kasę na tak drogi obiektyw to niech sprzeda d40 kupi d80 z kitowym 18- 70 i za jakiś czas pomyśli o 70-300 VR, ale co ja tam wiem pozatym, że zanim coś kupie to wiele poczytam a później jeszcze sprawdzę.Zamontuj w sklepie ten obiektyw z d40 i zrób parę fot ,obejrzyj w domu zdjęcia a na drugi dzień idź i go kup hehe
    Ostatnio edytowane przez bumboo ; 01-08-2008 o 16:42

Domyślnie

http://picasaweb.google.pl/Karol.Bie...72126939523554

Zdjecie poglądowe - obiektyw kitowy. I co? I nic - co bys nie kupił, i tak będziesz miał cień. Więc nie sugeruj się tymi bredniami które wygaduje bumboo powyżej, bo co byś nie kupił (chyba, że jakiś naleśnik typu nikonowska 50) to i tak cień będziesz miał. A 18-200 to IMHO doskonały wybór dla amatora, chcącego mieć jednym szkłem pokryte większość ogniskowych. Od tego, żeby cienia nie było jest właśnie zoom.
    jakieś jeszcze argumenty słowne? Bo ja preferuję jednak dowody rzeczowe, co widać w tym poście.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carl00s Zobacz posta
    http://picasaweb.google.pl/Karol.Bie...72126939523554

Zdjecie poglądowe - obiektyw kitowy. I co? I nic - co bys nie kupił, i tak będziesz miał cień. Więc nie sugeruj się tymi bredniami które wygaduje bumboo powyżej, bo co byś nie kupił (chyba, że jakiś naleśnik typu nikonowska 50) to i tak cień będziesz miał. A 18-200 to IMHO doskonały wybór dla amatora, chcącego mieć jednym szkłem pokryte większość ogniskowych. Od tego, żeby cienia nie było jest właśnie zoom.
    jakieś jeszcze argumenty słowne? Bo ja preferuję jednak dowody rzeczowe, co widać w tym poście.

Człowieku, jeżeli ty polecasz do d40 obiektyw 18-200VR, to ja naprawdę czegoś nie rozumiem. Nie jest to moja opinia ze nie nadaje się on z tym body, potwierdzają to sprzedawcy z autoryzowanych sklepów Nikona. Powiedz, czemu to robisz kolegę z forum wciskasz na minę, sprawdź raz coś zanim napiszesz a potem pisz. Jak dla mnie to, jeżeli taki zestaw Ci pasuje to życzę powodzenia. )

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

D300 jest chyba troszkę większe od d40 nie sądzisz))
    ...i 17-55 troche wieksze od 18-200 nie sądzisz? Proporcje zachowane. Doczytaj do końca zanim się odezwiesz.

Człowieku, jeżeli ty polecasz do d40 obiektyw 18-200VR, to ja naprawdę czegoś nie rozumiem. Nie jest to moja opinia ze nie nadaje się on z tym body, potwierdzają to sprzedawcy z autoryzowanych sklepów Nikona. Powiedz, czemu to robisz kolegę z forum wciskasz na minę, sprawdź raz coś zanim napiszesz a potem pisz. Jak dla mnie to, jeżeli taki zestaw Ci pasuje to życzę powodzenia. )
    A niby dlaczego nie? Bo cień będzie? No będzie i co? Z rekomendownym przez Ciebie 55-200 i założona osłoną też będzie.
    Ostatnio edytowane przez dzejms ; 01-08-2008 o 18:14
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Człowieku, jeżeli ty polecasz do d40 obiektyw 18-200VR, to ja naprawdę czegoś nie rozumiem. Nie jest to moja opinia ze nie nadaje się on z tym body, potwierdzają to sprzedawcy z autoryzowanych sklepów Nikona.
    A jaki jest konkretny powód który powoduje, że ten obiektyw nie nadaje się do D40?
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów