Czy 18-200 VR ma silnik AF wbudowany w obiektyw? Wydaje mi się, że tak ale chce się upewnić. Mój brat chce kupić takie szkło do D40.
Pozdrawiam
Szukaj
Czy 18-200 VR ma silnik AF wbudowany w obiektyw? Wydaje mi się, że tak ale chce się upewnić. Mój brat chce kupić takie szkło do D40.
Pozdrawiam
tak, 18-200 VR jest obiektywem typu AF-S, wiec ma wbudowany silnik, i bedzie wspolpracowal z Nikonem D40.
Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.
To szkło jest za duże z d40, spróbuj zrobić zdjęcie z lampą przedmiotu blisko położonego np na stole. Pod pewnymi kątami będzie cień. Będziesz musiał dokupić do tego lampę zew.
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
Potwierdzam zdanie kolegi. Nie sugeruj się, że obiektyw może zasłonić lub wpłynąć na ekspozycje jak walniesz wbudowaną lampą. Nie sądzę, byś jej używał. Przynajmniej ja z niej nie korzystam.
Dodam natomiast, że lampa SB-400 nie wpłynie na ekspozycję jak uniesiesz jej palnik np o 45 stopni lub więcej - i odbijesz np od sufitu. Choć osobiście polecam od SB-600 w górę. Ale to tak na marginesie![]()
"To szkło jest za duże z d40"
Nie wiem co oznacza "za duże". Ja podpinam pod D40 również N24-70 ( szkło większe i cięższe ) i wszystko jest OK.
Skontaktuj się z nami