Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Domyślnie D40 i 18-200 VR Nikkora

Czy 18-200 VR ma silnik AF wbudowany w obiektyw? Wydaje mi się, że tak ale chce się upewnić. Mój brat chce kupić takie szkło do D40.

Pozdrawiam

Domyślnie

tak, 18-200 VR jest obiektywem typu AF-S, wiec ma wbudowany silnik, i bedzie wspolpracowal z Nikonem D40.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Dzieęki

Domyślnie

To szkło jest za duże z d40, spróbuj zrobić zdjęcie z lampą przedmiotu blisko położonego np na stole. Pod pewnymi kątami będzie cień. Będziesz musiał dokupić do tego lampę zew.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bumboo Zobacz posta
    To szkło jest za duże z d40, spróbuj zrobić zdjęcie z lampą przedmiotu blisko położonego np na stole. Pod pewnymi kątami będzie cień. Będziesz musiał dokupić do tego lampę zew.
    Akurat naprawdę dobrze działający VR w tym obiektywie daje możliwość robienia nieporuszonych zdjęć na 200 mm nawet na 1/40s, ale jeżeli amatorowi to dalej mało, to za ~ 200 zł warto dokupić SB-400 i mamy naprawdę niskobudżetowy, super zestaw do fotek rodzinnych.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

To szkło jest za duże z d40 (...)
    D40 + 18-200mm - tak to wygląda:

Nikkor 18-135mm to też spore szkło a w połączeniu z D40 fotografuje się tym zestawem całkiem wygodnie.

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Dokładnie... jesli chcesz robić fotki z lampą to konieczne bedzie dokupienie zew. lampy

Ps.

Podobno minimum to SB600 podobno z 400 dalej jest widoczny cień ale tego nie jestem pewien... musisz popytać

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarzab11 Zobacz posta
    Czy 18-200 VR ma silnik AF wbudowany w obiektyw? Wydaje mi się, że tak ale chce się upewnić. Mój brat chce kupić takie szkło do D40.

Pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez carl00s Zobacz posta
    tak, 18-200 VR jest obiektywem typu AF-S, wiec ma wbudowany silnik, i bedzie wspolpracowal z Nikonem D40.
    Potwierdzam zdanie kolegi. Nie sugeruj się, że obiektyw może zasłonić lub wpłynąć na ekspozycje jak walniesz wbudowaną lampą. Nie sądzę, byś jej używał. Przynajmniej ja z niej nie korzystam.

Dodam natomiast, że lampa SB-400 nie wpłynie na ekspozycję jak uniesiesz jej palnik np o 45 stopni lub więcej - i odbijesz np od sufitu. Choć osobiście polecam od SB-600 w górę. Ale to tak na marginesie

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Czy z tego samego powodu nie kupowac 17-55 do d300, bo tulipan bedzie zaslaniał wbudowaną lampe?
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

"To szkło jest za duże z d40"

Nie wiem co oznacza "za duże". Ja podpinam pod D40 również N24-70 ( szkło większe i cięższe ) i wszystko jest OK.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów