Close

Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 220

Wątek: Nowy soft do D3

Domyślnie

A nie miałem okazji do kolejnych obserwacji - po tym weekendzie melduję o padnięciu lustra w D3 - na wejściu do kościoła mi się to trafiło. Niech to szlag

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mr.Pietrek Zobacz posta
    A nie miałem okazji do kolejnych obserwacji - po tym weekendzie melduję o padnięciu lustra w D3 - na wejściu do kościoła mi się to trafiło. Niech to szlag
    UUUU nie zazdroszcze, D200 wrócił do łask........ czy jak sobie poradziałeś?

Domyślnie

O żesz..., do tych 300000 cykli to chyba Ci trochę Piotr zabrakło...
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

No i zaczyna sie. W koncu! Moze cos z tego pozytywnego wyniknie.
    Nota bene -- to chyba ktos z "naszych" ruszyl temat.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 20-07-2008 o 16:12
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez max_xm Zobacz posta
    UUUU nie zazdroszcze, D200 wrócił do łask........ czy jak sobie poradziałeś?
    NĘDZNIE technicznie to nie miało prawa być to samo, w każdym razie ja mentalnie nie mogłem się do tego dopasować - z miejsca wyzerowała mi się chęć do "walki" i popełniłem najsłabszy materiał od X tygodni a nawet miesięcy
    Cytat Zamieszczone przez gregoire7 Zobacz posta
    O żesz..., do tych 300000 cykli to chyba Ci trochę Piotr zabrakło...
    300.000 cykli to na migawkę chyba, anyway zabrakło jakichś 275.000

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nota bene -- to chyba ktos z "naszych" ruszyl temat.
    ano - robota Grześka

Domyślnie

Piotr,

Współczuję!

Dobrze, że mi wczoraj na sesji nie padła ale caly czas D80 jest ze mna i czuwa. Swoją drogą to poprostu granda, żeby takie rzeczy działy się w D3.

Pozdrawiam,
    AMI

PS. Jak na razie mie nie powtórzyły się problemy z 24-70 i AF a problemów z kartą nie miałem.
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Ja przez weekend zrobiłem kilka setek zdjęć. Problemu z kartą nie zauważyłem ale ... moim zdaniem WB-AUTO jednak działa strasznie kiepsko. Dwa zdjęcia, robione jedno za drugim różniły się diametralnie tym co aparat pomierzył. Jedno było zimne, drugie diametralnie inne - ciepłe. Troszkę mnie to wkurza bo ... korekcji by doprowadzić to do jednolitej postaci jest sporo Zdjęcia wykonane były w 100% w plenerze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    Dobrze, że mi wczoraj na sesji nie padła ale caly czas D80 jest ze mna i czuwa. Swoją drogą to poprostu granda, żeby takie rzeczy działy się w D3.
    zacytuję siebie i to co napisałem na FFS: dla mnie podstawowy wniosek (nauczka) jest taki że o BackUp'ie sprzętu można mówić tylko wtedy gdy puszki odpowiadają sobie technicznie możliwościami. W innym przypadku to tylko zmniejszy poziom frustracji.

Dziś uruchomiłem procedurę NSP i posłałem kurierem body do serwisu.

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    Ja przez weekend zrobiłem kilka setek zdjęć. Problemu z kartą nie zauważyłem ale ... moim zdaniem WB-AUTO jednak działa strasznie kiepsko. Dwa zdjęcia, robione jedno za drugim różniły się diametralnie tym co aparat pomierzył. Jedno było zimne, drugie diametralnie inne - ciepłe. Troszkę mnie to wkurza bo ... korekcji by doprowadzić to do jednolitej postaci jest sporo Zdjęcia wykonane były w 100% w plenerze.
    a ja od dwóch tygodni w kościele nie używam już szarej karty - jadę na auto właśnie

Domyślnie

zacytuję siebie i to co napisałem na FFS: dla mnie podstawowy wniosek (nauczka) jest taki że o BackUp'ie sprzętu można mówić tylko wtedy gdy puszki odpowiadają sobie technicznie możliwościami. W innym przypadku to tylko zmniejszy poziom frustracji.
    Ano zgadza się, ale na prawdziwy backup (D700) to ja jeszcze trochę poczekam.

Pozdrawiam,
    AMI

PS. Nikon powinien od razu dawać puszkę w zastępstwie za taką wpadę.
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

a ja od dwóch tygodni w kościele nie używam już szarej karty - jadę na auto właśnie
    No to zazdroszczę. Właśnie siedzę przy kompie i robię korektę - praktycznie 90% przestrzelone albo zbyt niebieskie albo zbyt żółte i właśnie myślę o szarej karcie. Co więcej - pomierzyłem WB na PRE używając szarej karty i ... moim zdaniem też nie jest idealny W sumie od samego początku jedyna rzecz do której można było się przyczepić jeśli chodzi o D3 to AUTO-WB - działał koszmarnie teraz zaczyna mnie to lekko irytować.

Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów