Close

Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 220

Wątek: Nowy soft do D3

Domyślnie

U mnie w D3 nic takiego sie nie dzieje, wszystko dziala ok
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

A skoro te błędy są tak uciążliwe to może warto pomyśleć o powrocie do wersji pierwszej tej fabrycznej ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamCCS Zobacz posta
    A skoro te błędy są tak uciążliwe to może warto pomyśleć o powrocie do wersji pierwszej tej fabrycznej ?
    Powrót do pierwszej wersji jest możliwy z tego co wiem tylko w serwisie, za stosowną opłatą oczywiście.
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    Powrót do pierwszej wersji jest możliwy z tego co wiem tylko w serwisie, za stosowną opłatą oczywiście.
    Spryciule z nich - a nie da się jakoś zrzucic samemu pierwotną wersję przed podmianą ?

Domyślnie

U mnie nie wystąpił błąd karty, ale mam problem z wyzwalaniem migawki.
    W AF-S priorytet ostrości, pojedynczy punkt, w świetnych warunkach oświetleniowych,
    mimo złapanej ostrości i potwierdzeniu greenpointa, migawka często nie wyzwala.
    Nawet po 2 i 3 przeciśnięciu migawki i złapaniu ostrości, na wszystkich obiektywach.

PS.
    Po wgraniu nowego softu wyzerowałem wszędzie BF/FF
    24-70 było +15
    105 VR było +10
    Mam wrażenie, że 70-200 dłużej się zastanawia przed ustawieniem ostrości,
    ale korektę wykonuje jednorazowo i w punkt.
    Natomniast wcześniej, wykonywał coś w rodzaju natychmiastowej reakcji, a potem mała korekta.
    Jest to moje subiektywne wrażenie.
    IMHO efekt finalny, czyli precyzja, jest teraz większa.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woldemorth Zobacz posta
    U mnie nie wystąpił błąd karty, ale mam problem z wyzwalaniem migawki.
    W AF-S priorytet ostrości, pojedynczy punkt, w świetnych warunkach oświetleniowych,
    mimo złapanej ostrości i potwierdzeniu greenpointa, migawka często nie wyzwala.
    Nawet po 2 i 3 przeciśnięciu migawki i złapaniu ostrości, na wszystkich obiektywach.
    na pionowym spuście cz to bez znaczenia ?? bo u mnie sporadycznie ale na pionowym ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mr.Pietrek Zobacz posta
    na pionowym spuście cz to bez znaczenia ?? bo u mnie sporadycznie ale na pionowym ...
    Na poziomym.
    Pionowego nawet w pionie nie używam. Natomiast często główny ciężar przejmuje lewa ręka, czyli obiektyw.
    Nie sądzę aby, przypadłość miała związek z luzami bagnetu.
    Wcześniej tego w nikonie nie miałem, w innym systemie tak.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woldemorth Zobacz posta
    Na poziomym.
    Pionowego nawet w pionie nie używam. Natomiast często główny ciężar przejmuje lewa ręka, czyli obiektyw.
    Nie sądzę aby, przypadłość miała związek z luzami bagnetu.
    U mnie bagnet siedzi mocno, więc to nie od tej strony - nawet o tym nie myślałem. Kwestia jest tego typu, że efekt niewyzwolenia migawki mimo złapania ostrości miałem już na pierwszej (fabrycznej znaczy) wersji softu, tle że nie pamiętam by wstępował na spuście poziomym, "joby" przy pionach pamiętam doskonale. Szkoda że wcześniej nie napisałem o tym tutaj, tylko ograniczyłem się do wymiany spostrzeżeń w tej ze znajomym D3-kowiczem ... W każdym razie sprawa jest dość rzadka (dla mnie tak samo jak podwieszanie się AF w dobrych warunkach, czy też ślizganie się AFa) niemniej irytująca.

Domyślnie

Dzisiaj problem z "widocznoscia" kart przytrafil mi sie po raz drugi. Pomyslalem sobie, ze sprawdze przy okazji jak na to moze miec wplyw wersja jezykowa menu (mimo, ze wlasciwie to podejrzenie juz odrzucilismy). Przelaczylem wiec menu na "english", wyciagnalem i wlozylem ponownie karte. Po dwoch zdjeciach powtorzylo sie, wrocilem wiec do menu polskiego. Powiem szczerze, ze zaczyna mnie to irytowac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Tak jak i Stig eksperymentalnie przeszedłem na wersję anglojęzyczną, zachowanie korpusu bez zmian, poza tym 'pomrocznośc jasna' kart występuje niezależnie od tego czy karta jest w slocie 1 czy 2, czy są dwie karty, poza tym nie ma znaczenia jakie szkło, ze wszystkimi których używam najczęściej 50/85/135/S12-24 były 'zawiechy', to nie jest chyba najszczęśliwsza wersja softu, zauważyłem że w normalnych(dziennych) warunkach oświetleniowych 135DC przestrzeliwuje nie tak rzadko o 0,5...1m przy odległości ~10m, poza tym jest jeszcze coś dziwnego..., w nocnych warunkach zrobiłem zdjęcie na ISO25600, później raz jeszcze powtórzyłem próbę tym razem w celach naukowo-badawczych a nie z konieczności sytuacji, oto efekt:
    http://www.sztukapatrzenia.pl/25600.jpg
    na samej górze jest pasek który prezentuje poziom szumów jak niegdyś, znośnie jak na tę wartość czułości, ale poniżej paska dzieje się to co widać, kolorowe jarmarki...., pasek miewa różną szerokość, czasem to kolorowe 'coś' występuje głównie w ciemniejszych polach kadru + pasek rzecz jasna
    Irytować..., Stig, subtelnie i delikatnie ujęte

EDIT: problem szumu występuje u mnie w ACR (CS3), ale właśnie odpaliłem Capture NX i go nie widzę...
    Ostatnio edytowane przez gregoire7 ; 19-07-2008 o 22:58
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów