Close

Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 164

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    A ja przez chwilę miałem podobną komedię z wyładowaną baterią w momencie kiedy podłączyłem świeżo kupiony grip. Ale to dosłownie 5 razy przez 3 dni i nigdy więcej. MYślałem że to może wina baterii (2xoryginał) albo współpracy gripa i body. Bez gripa tego nie było, a pojawiło się właśnie w momencie nabycia gripa. I w sumie do dziś nie wiem co to było...
    Znajomy miał problem z zasilaniem przy zakupie gripa. Bez gripa D300 śmigała aż miło. Po podpięciu gripa wszystko gasło. Dopiero po odłączeniu gripa i wyciągnięciu i ponownym włożeniu baterii w body aparat ozywał. Sprawdzaliśmy i podobnie było w moim body. Jak się okazało grip był uszkodzony i wymiana w sklepie na drugi pomogła.
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

Czy szanowni koledzy zauważyli jakieś inne zmiany w pracy 300-setki po aktualizacji oprogramowania (oprócz zapowiadanych w zasilaniu aparatu)? Jestem ciekawy czy faktycznie Nikon coś jeszcze przemycił w tym sofcie....

Domyślnie

nic nowego/niepokojącego nie zauważyłem, a to chyba dobry znak
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

witam.

aparat + grip mam od pary m-cy, caly czas z aku AA, a w body aku nikon.
    ostatnio mialem pierwsza przygode z zasilaniem.
    w pewnym momencie slysze ze nie klapie 8kl/s, patrze a na gornym lcd pokazuje ze ciagnie zasilanie z body. wyl. wlaczylem i bylo ok.
    teraz w weekend w plenerze poszlo ok. 3GB zdjec i nic sie nie dzialo. aku AA nie byly doladowywane, nawet ich nie wyciagalem.
    obiektywy dosc czesto zmieniane. stykow przyznam szczerze jeszcze nie czyscilem.

aktualizacji tez nie robilem ale moze dzis,
    hi, chce sprawdzic to 8kl/s bez gripa, tzn. z nim ale bez AA tylko z nikon aku zwyklym.
    D300 + MBD10 + D80 + MBD80 + F 85/1,4 + N AF 50/1,8D + N AF-s 35/1,8 + N AF 24/2,8 [bez D] + N 70-300VR + N 18-70 + SB 600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matijas Zobacz posta
    witam.

aktualizacji tez nie robilem ale moze dzis,
    hi, chce sprawdzic to 8kl/s bez gripa, tzn. z nim ale bez AA tylko z nikon aku zwyklym.
    tzn, że niby jak?? kurde... to ile w końcu ma mój D300 klatek na sek??? bo w trybie CH lustro klapie bardzo szybko ale policzyć mi się nie chce
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winston Zobacz posta
    wiecie co poprawili?

nie można robić 8kl/s bez gripa.
    Cytat Zamieszczone przez narkoman Zobacz posta
    można, sprawdzałem
    Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    tzn, że niby jak?? kurde... to ile w końcu ma mój D300 klatek na sek??? bo w trybie CH lustro klapie bardzo szybko ale policzyć mi się nie chce
    chce tylko to sprawdzic
    z brudnej ludzkiej ciekawosci
    D300 + MBD10 + D80 + MBD80 + F 85/1,4 + N AF 50/1,8D + N AF-s 35/1,8 + N AF 24/2,8 [bez D] + N 70-300VR + N 18-70 + SB 600

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Oni na bank caly softler wymienili
    Założę się, że właśnie tak postąpili. To w sumie druga aktualizacja softu, a było zwątpienie u kolegów, że Nikon nic poprawiał nie będzie. Czeka Nas pewnie jeszcze nie jedna. D300 to na razie koń pociągowy w sprzedaży droższych aparatów u Nikona więc trza go dopieszczać i dopieszczać. Może zastąpi D80 ? bo w sumie po co strugać jakiś nowy model jak gotowiec jest tylko go przesunąć na półkę niżej i dać cenę 3599zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    no tego chyba nie trzeba liczyć żeby sprawdzić sprawdzić i wiedzieć ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peld Zobacz posta
    Czy szanowni koledzy zauważyli jakieś inne zmiany w pracy 300-setki po aktualizacji oprogramowania (oprócz zapowiadanych w zasilaniu aparatu)? Jestem ciekawy czy faktycznie Nikon coś jeszcze przemycił w tym sofcie....
    Jeśli chodzi o (słynne) przebarwienia to nic się nie zmieniło (jak występowały tak nadal występują w pewnych sytuacjach) , podobnie jeśli chodzi o korektę AF w mojej 180-tce (+20 i to trochę za mało) - w tym temacie raczej nie nastąpiły takie zmiany o jakich wspominają właściciele D3.
    D300, + 35/2 + 180/2.8 + 60/2.8 +T12-24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez narkoman Zobacz posta
    można, sprawdzałem
    Wg mnie poprawili to. Czy z wcisnietym BKT czy bez jest tak samo. Szkoda tylko, ze nic nie napisali o tym
    Ostatnio edytowane przez shadow_alex ; 08-07-2008 o 12:52

Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów