Szukaj
Czy u Was tez po aktualizacji migotanie baterii występuje nadal??
D750|Z16|N20|T24-70/2.8|N85|2xQ30|Q60|
jeszcze nie wiem, miewam to bardzo sporadycvznie -ale miałem pare razy, no czasem częściej, ale po ostatniej przygodzie - dwa body zrobiły mi ten numer prawie jednocześnie, w chwili na jaką czekałem cały dzieńi po rozmowie z zserwisem - kwestia softu wydaje mi sie tu bezzasadna. Miałem takie przypadki we wszystkich trzech D300 (!!!) o bardzo odległych numerach seryjnych, i raczej obstawiam obiektywy AF-S - to na bank coś na drodze bagnet-body/bagnet-obiektywu AFS. Toteż zdziwiła mnie ta poprawka, a wnioskuję z Twojego pytania, że niebardzo im wyszła ?
![]()
Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 06-07-2008 o 22:30
B-ma 7 MG ? Czy cos mi sie przewidzialo.(to bardzo duzo jest )
D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec
Jesli kazdy wie o co chodzi to sie nie ma co wyswierszczac![]()
Oni na bank caly softler wymienili
Ja w kazdymbadz razie zainstalowalem apdejta i mowie do mojej trzysetki co sie gapisz rob kawe- a ona nic
to ja do niej bo zaraz o sciane trzepne, to wtedy wylazl maly zoltek i mowi ale k......a masz zachcianki.![]()
Ostatnio edytowane przez Browar ; 07-07-2008 o 12:35
D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec
a mi się trafiło podobnie jak w D3 - ze nie mogłem trafic w punkt AF - miałem boczne - dopiero jak przestawiłem na centralne to załapał .... prędzej tego nie miałem
W D3 z obiektywem 70-200/2.8 mieliśmy podobne problemy, mimo iż bateria była pełna na wyświetlaczu pojawiało się że jest pusta. Zrobienie on/off pomagało na chwile. Jak się okazało wystarczyło przetrzeć styki w obiektywie i w body (wierzcie mi na ściereczce trochę brudu pozostało) i to pomogło. Podejrzewam że w tym przypadku jest podobnie. Chociaż w moim D300 mi się to jeszcze nie zdarzyło.
De czy'sta + szkliwo
A ja przez chwilę miałem podobną komedię z wyładowaną baterią w momencie kiedy podłączyłem świeżo kupiony grip. Ale to dosłownie 5 razy przez 3 dni i nigdy więcej. MYślałem że to może wina baterii (2xoryginał) albo współpracy gripa i body. Bez gripa tego nie było, a pojawiło się właśnie w momencie nabycia gripa. I w sumie do dziś nie wiem co to było...
D800
Skontaktuj się z nami