Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Bezpieczeństwo

Domyślnie Odp: Bezpieczeństwo

adamouse masz rację, ale to jest, być może, jeden ze sposobów, aby zminimalizować ryzyko. nic nie zastąpi pilnowania sprzętu - tak naprawdę, to złodziej pilnuje nas a nie my złodzieja. Chodziło mi raczej o przypadkową kradzież na ulicy, w hotelu to pewnie dobrze wiedzą co kradną i nie ma znaczenia, czy są , czy nie pozaklejane nazwy firmowe.
    Nie ma innego wyjścia jak pilnować sprzętu jak przysłowiowego oka w głowie.

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta
    ....Nie ma innego wyjścia jak pilnować sprzętu jak przysłowiowego oka w głowie.
    niestety tak.
    Zadawanie takich pytań jak to główne z tego wątku jest troche dziwne - to coś w rodzaju " na autostradzie we włoszech to można się rozbić czy nie.." Otóż złodziej to taka nacja co to nie przyjdzie, nie uprzedzi tylko zrobi to nagle niespodziewanie i w chwili i miejscu gdzie nigdy nam to do głowy nie przyjdzie. Potem jest takie nagłe uczucie chłodu , zdziwienie.. i o ku..wa, nie ma !!.
    Znam to niestety - bo generalnie okradziony byłem kilka razy - w różnych miejscach i sytuacjach - mimo, że jestem "przeostrożny" - to i tak znajdzie się ta jedna chwila kiedy jeśli "ktoś" chce - to nas oskubie. Jednym słowem raz zostawiam cały sprzet - kilka szkieł, body, laptop itd itp na srodku pokoju w hotelu i jest ok, innym razem ściskam wszystko w łapach a i tak na ułamek sekundy coś zajmie twoją uwage - i po ptokach. To taki sam przypadek jak wypadek, choroba czy wygrana w loterii - raz sie trafi tobie raz innemu.
    Jedyne wyjście to starać się zminimalizować zagrożenie, ubezpieczyć na tyle na ile się da i... mieć nadzieję że nas to nie dotknie . A tego nie przewidzisz - widziałem juz ogołoconych turystów czy spokojne rodzinki, alei fotoreporterów czy ekipy telewizyjne ze sprzetu foto, ekipy sportowe ze sprzętu sportowego nawet na imprezach mistrzowskich i międzynarodowych. Powiem nawet tak - "albo oni ciebie, albo ty ich" - cały czas ktos kogoś chce wyrolować - wszystko kwestia przypadku i szczęścia - tu niestety nie ma zmiłuj - loteria.
    Zycze miłych i "bezprzygodowych" wakacji
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 29-06-2008 o 12:23

Mam pytanie dotyczące obklejania aparatu, jakiej taśmy używacie, znalazłem tu na forum coś o jakiejś taśmie teatralnej, niestety nie mogę jej nigdzie znaleźć.
    ewentualnie gdzie można w Krakowie ją dostać, albo jakaś inna taśma która znosi wysokie temperatury i nie zostawia kleju
    D300 T17-50/2.8 N70-300VR

Domyślnie

ja używam tzw." duct tape" firmy "patex". Do dostania w marketach budowlanych. Dodatkowym plusem jest to, że wygląda mało estetycznie - tak jakby aparat czy szkło było peknięte, uszkodzone i jest sklejone.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów