Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Bezpieczeństwo

Domyślnie Bezpieczeństwo

Witam, mam pytanie, jak zabezpieczacie sprzęt podczas wyjazdów zagranicznych, mam pewien problem, jadę na urlop do Turcji 7+7. Objazd dla mnie to nie problem bo będę miał aparat cały czas przy sobie jednak podczas wypoczynku nie chciał bym brać aparatu na plaże/basen, co robicie w takiej sytuacji, chowacie sprzęt w pokoju czy też korzystacie z sejfu w recepcji? zastanawiam sie czy też nie (upiększyć) mojego aparatu jakaś taśmą klejącą.

Pozdrawiam
    D300 T17-50/2.8 N70-300VR

Domyślnie Odp: Bezpieczeństwo

Miesiąc temu byłem w Turcji i nie było najmniejszych problemów z tego typu przypadkami. Pilot wycieczki mówił, że kradzieże zdarzają się raz na kilka lat, jednostkowe przypadki jak ktoś zostawi plik gotówki na widoku. Ja swój sprzęt zostawiałem w niezamkniętym sejfie pokojowym - z daleka nie widać że niezamknięty
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Dwa lata temu, kiedy ostatniego dnia bagaże były już spakowane a my czekaliśmy na samolot z pokojów i bagaży niektórym z nas poginęły aparaty. Pomimo zgłoszenia na policję ( czterech zostało jeszcze przez 4 dni na miejscu ) sprawa się nie wyjaśniła. Cała rzecz się działa w Turcji. Ja zawsze jeżeli nie zabieram sprzętu, paszportu, kart kredytowych i kasy to zamykam to w sejfie w pokoju lub w recepcji. Dodatkowo zawsze przed wyjazdem się i sprzęt ubezpieczam.

Gdzie ubezpieczasz sprzęt, dzwoniłem do paru firm i niestety nie chcieli mi ubezpieczyć sprzętu na wyjazd na wypadek kradzieży, z tego co czytałem tutaj na forum własnie są problemy z ubezpieczeniem od kradzieży w Polsce

W biurze podróży wykupuję polisę na wypoczynek aktywny ( koszty leczenia, nw, oc i od kradzieży ) polisa Alianz. Dotyczy wyjazdów zagranicznych. Chyba przy ubezpieczeniu mieszkania ubezpieczałem sprzęt foto w PZU.
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 25-06-2008 o 16:06 Powód: pomyłka

No właśnie dzwoniłem do biura turystycznego Triada, ubezpieczenie bagażu jest na kwotę 1000 zł, Allianz ubezpiecza bagaż ale bez sprzętu foto, warta nie ma ubezpieczenia podróżnego, spróbuje z PZU,a swoją drogą zastanawia mnie jaką hotel ponosi odpowiedzialność jeżeli aparat zginie z sejfu na recepcji

Nie chodzi mi o ubezpieczenie podstawowe, które jest bardzo często w cenie wykupu imprezy turystycznej, tylko o dodatkowe ubezpieczenie na wyjazd.

Od Samego początku właśnie o takie pytałem, o ubezpieczenie dodatkowe, sam dzwoniłem do allianza, warty, i przed chwilą PZU w którym może będzie coś z tego, pan w allianz powiedział mi ze nie ubezpieczają sprzętu foto bo mogę go schować, nie wiem czemu zakładają że będę ich oszukiwał. no nic może za bardzo sie przejmuje, porostu zamknę go w sejfie w recepcji. dzięki za wszystkie porady

Witam.
    Ten sam temat mnie interesuje, z tym, że mój wyjazd - Sycylia.
    Czy macie jakieś doswiadczenia w tej cześci Europy ....?
    Pozdrawiam
    Konrad
    NIKON

Napisze tak:
    W TURCJI OGOLILI MNIE ZE SPRZETU FOTO I WIDEO DO ZERA
    Pisalem juz o tej /przygodzie/
    Wszystko stracilem i kompletnie nic nie odzyskalem lacznie z przegranymi
    dwoma sprawami sadowym i
    Pozdrawiam Mirek
    NIKON

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni