Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Bezpieczeństwo

Domyślnie Odp: Bezpieczeństwo

Radek_1 byłem na poludniu włoch trzy tygodnie a na sycyli tydzień w 2004. Mieliśmy wynajęty dom i nie było żadnych problemów. Sprzet foto i wszystko co przyjechało zostawało w domu.
    Moim zdaniem ludzie są mili i życzliwi - na powitanie sąsiadka przyniosła kosz warzyw i ziół a po drugich zakupach w sklepie rybnym sprzedawca był dobrym znajomym i dawał miejscowe przepisy jak przyrządzić ryby i owoce morza...zazdroszczę wyjazdu....

Dziękuję, zamieszkam niedaleko Katanii, nie byłem tak daleko na południu Włoch jeszcze. mam nadzieję, że zasmakuję, podobnie jak Ty.
    Pozdrawiam i juz nie mogę się doczekać.
    NIKON

Moje autka obrobiono 2x w ciągu kilkunastu lat (na szczęście nie ze sprzętu foto). Raz w środku dnia w centrum miasta u nas, a raz właśnie we Włoszech, choć byłem tam tylko z 10 dni.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Mirku ale mnie przestraszyłeś, jak to się stało, w hotelu czy podczas zwiedzania?
    D300 T17-50/2.8 N70-300VR

Smacznie sobie spalem ,caly czemadan byl w drugim pokoju no i w nocy jakims sposobem okno samo sie
    wylamalo i tyle bylo focenia w przyjaznej Turcji.
    Na wyjazd kupilem sobie nowe tele i nawet nie zrobilem nim jednej fotki,ale pewnie jak ktos napisal
    incydenty sa i dlatego radze miec oczy i uszy bardzo czujne
    Pozdrawiam Mirek
    NIKON

Czy ktos mi moze cos powiedziec na temat Egiptu... slyszal ktos o podobnych akcjach?? Sejfu w pokoju nie bedzie, tylko recepcaj...
    Pozdrawiam

Bylem tez w Egipcie mysle ze musisz aparat zostawic w recepcji tak to robilem.
    Usluga ta w moim hotelu byla bezplatna
    Pozdrawiam Mirek
    NIKON

są ludzie uczciwi i złodzieje - obojętnie w jakiej części świata będziemy trzeba uważać na sprzęt... a jak się nie rzuca w oczy to tym lepiej - stary niefotograficzny plecak, body i szkła z zaklejonymi napisami.... był już taki wątek....

Dobry pomysł z naklejkami ...
    NIKON

Nie jest to nowy pomysł i pewnie europejscy złodzieje są z nim obeznani Może nikt Ci nie wyrwie aparatu na ulicy? Ale za to w hotelu imho nie ma to znaczenia - i tak ktos może ukraść aparat a potem dopiero zobaczyć co było pod tymi naklejkami.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów