Szukaj
D80 /D40X /SB600/SB400
S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/
pstryki
w moim zawodznie nie ma żadnej pracy dla mnie :P
sory , ale jak nie masz jeszcze 18 to co ty możesz miec za zawód? szkole co najwyzej skonczoną ...
poza tym własnie na robotników niewykwalifikowanych jest najwieksze zapotrzebwanie wbrew pozorom
napisz lepiej że jesteś leser i wolisz aparat sobie kupic za pieniądze rodziców ( w sumie nic złego... tylko po co sobie usprawiedliwien szukac)
D80 /D40X /SB600/SB400
S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/
pstryki
a ty co myslisz ze jak bym nie miał pracy jakiejs to bym nie poszedł ? załatwisz mi cos to ide od razu
Kup sobie jakąś fajna kolorowa ksiażke o fotografii a dopiero potem aparat.......
D40 + Nikkor 18-55 + Sigma APO DG 70-300
Witam!
Powiem szczerze że doszedłem do 3 strony i przeskoczyłem od razu do odpowiedzi.. może to co powiem już było ale, dlaczego nie...
1. jest 1000 wątków na temat ‘czy warto d40/x/60...wystarczy poszukać, pooooczytać i wyciągnąć odpowiednie wnioski.... wg mnie warto ale używane d40+używany 18-55 na początek.
2. jak kogoś żenują żenujące pytanie nie musi odpowiadać!!! To tylko zaśmiecanie forum.
3. przesłona czy przysłona?? Kogo to obchodzi?? Na dobrych fotkach nie widać różnicy!
pozdro
[SIZE="1"][COLOR="Gray"]Pozdrawiam Piotrek portfolio
jaka ksiazke polecacie ?
Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX
Jak nic nie wiesz, nie masz pojecia zadnego , nie chcesz inwestować, to kup d40 w kicie
Po co inwestować w coś o czym nie masz pojecia i nie wiesz czy Cie wciagnie to raz
Bedzie to o niebo jepsze od jakiegokolwiek aparatu kompaktowego (taki maly co sie tylko naciska) lub hybrydowego (taki podobny do lustrzanki tylko bez wymiennej optyki) jakosc tez zapewne bedzie lepsza
Zapewne bedziesz robil w programach a ten aparat to ma doskonale rozwiazane + system podpowiedzi
Kiedyś robilo sie sport i portrety analogami bez AF , nie bylo szybkiego sprzetu - sam popełniałem mecze prakticą i dawało radę, D40 tez da radę a palkatów 1m x 1,5m i tak nie bedziesz robił. D40 do 30x40 tez sie nadaję a watpie czy takie powiekszenie bedziesz czesto jesli wogóle drukował.
Aparat jest mały lekki, poreczny , spokojnie zaspokoi Twoje wymagania.
Panowie nie kazdy jest onanistą sprzetowym, trzeba dopasować sprzet do potrzeb i ambicji uzytkownika. Seria 40,60 jest typowo amatorska i ten segment rynku autor watku własnie reprezentuje, Nie kazdy musi odrazu jezdzić sportowym wózkiem.
Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY
Skontaktuj się z nami