Close

Strona 12 z 21 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 202

Wątek: Nikon D10?

Domyślnie Odp: Nikon D10?

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ??? niby jak???
    A jak to jest w obecnych wyższych puszkach? 12/14bit i z kompresją i bez, prawda?
    No to na bank to okroją.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Cytat Zamieszczone przez PaRaGaS Zobacz posta
    Tani FF nie będzie szybkostrzelny i raczej jak już ktoś tutaj napisał, będzie gorzej zbudowany.
    nie szybkostrzelny to ile 3kl/s watpie zeby cofali sie do szybkosci 5D

Możliwe, że będzie mieć mniej megapikseli
    mniej czyli ile 10 to teraz standard patrz D60

To tak jakby mówić, że 5D hamuje sprzedaż 1DsMkIII.
    miedzy tymi dwoma modelami jest przepaśc a bylo jeszcze kilka modeli w srodku

Wejdzie D3x, D3 stanieje do tych 10-11 tysięcy, tani FF w cenie D300 na wejściu.
    no to w tej chwili zapowiedzialeś właśnie 2 modele FF , jeszcze powiedz ze w tym roku wyjdą - marzenie sciętej głowy

Tani FF będzie wolny i przeznaczony raczej jako aparat do "zabawy" niż zawodowego zastosowania. Dla entuzjastów.
    do zabawy to się kupuje D40 , a entuzjaści coż entuzjaści kupują Leica Limited Edyszyn

Ja wiem, że są ludzie, którzy robią reporterkę na D50, sam focę koncerty D80...
    mialem na mysli reporterkę przez większe "R" patrz tych co stoją za bramką, to co robisz Ty i zapewne ja to reporterka amatorka , bo wątpię zebyś z tego zył - tacy na forum raczej nie piszą

Tani FF i uporządkowanie półki Dxx to to, czego potrzeba Nikonowi w tym momencie.
    na moje Dxx jest uporzadkowane , być moze zamysł N jest taki ze Dx (D jednocyfrowe) zarezerwowali dla FF

D40 i D40x już uwalili na rzecz D60 i całkiem możliwe (choć wolałbym się mylić), że D60 to właśnie prawdziwy następca D80
    Czysty marketing: D40 powstał zeby potencjalny nabywca drogiego kompaktu czytaj hybrydy zamiast czegoś za 2000 kompaktowego dolozyl 200 i kupił D40 bo takie byly ceny na wejsciu , kolejnym krokiem marketingowym byla wieksza matryca zeby dogonić kompakty , zreszta spojrz na kampanie reklamową aparat dla amatora co chce sotografować dziecko psa kota itd
    Do D60 dolozono odkurzacz i to w zasadzie cala zmiana tani niskobudzetowy aparat im wiecej premier tym wiecej reklam i latwiej to sprzedać - innymi słowy robienie szumu medialnego wokól loga firmy

i całkiem możliwe (choć wolałbym się mylić), że D60 to właśnie prawdziwy następca D80
    Tu sie mylisz napewno , następca to nie krok do tyłu
    A jesli chodzi o entuzjastów to coż na moje entuzjasta to taki amator który ma kase i kupuje okręt flagowy lub zbiera na najdrozszy model jaki go stać

Taka puszka to dla firmy inwestycja, podobnie jest z D60 - ile osób wymienia je po jakimś czasie na wyższe modele i dokupuje szklarnię?
    Inwestycja dla firmy to Okręt Flagowy do którego wszyscy wzdychają i kupują D40 lub w dawnych czasach stękanie do F4, F5 i kupowanie F801 lub pozniej F90x bo parametry podobne ale kto to pamieta
    Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY

Cytat Zamieszczone przez PaRaGaS Zobacz posta
    (...)

Wejdzie D3x, D3 stanieje do tych 10-11 tysięcy, tani FF w cenie D300 na wejściu.

(...)
    Jeśli wejdzie D3x to będzie to zapewne produkt skierowany do nieco innej grupy fotografów niż D3. Tak jak było z D2h i D2x.
    Po premierze D3 nie było widać jakoś drastycznego spadku cen D2xs, zatem na jakiej podstawie nadzieja na spadek cen D3?

Tani FF w cenie D300 ... chyba w snach.
    Obudź się.

Jak sie czyta ten watek trudno nie oprzeć się wrażeniu, że znaczna cześć z Was jest onanistami-gawędziarzami sprzętowymi.
    D40 to shit, D60 no nowszy shit, D80 to zabawka, D200 mydli i shit do potęgi bo stary, D300 dx'owy shit, D3 stary już i drogi.
    ...

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    D40 to shit, D60 no nowszy shit, D80 to zabawka, D200 mydli i shit do potęgi bo stary, D300 dx'owy shit, D3 stary już i drogi.
    ...
    heheh..nom i dlatego wzdychają do C 5D

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Wzdychają, sam wzdychałem i się zachwyciłem plikami, ale te wzdychanie to chyba krótkie nóżki ma bo sprzęt stary i zakup takowego dla fofoamatora gadżeciarza to dyskusyjna radocha. Cena 5D jest niby niska, choć z drugiej strony parząc na to jaki to stary sprzęt wcale niska nie jest.

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Wzdychają, sam wzdychałem i się zachwyciłem plikami, ale te wzdychanie to chyba krótkie nóżki ma bo sprzęt stary i zakup takowego dla fofoamatora gadżeciarza to dyskusyjna radocha.
    Tutaj przyznają Ci całkowitą rację ; obrazek z 5D dla fotografa jest całkowicie zadowalający "posiadacze sprzętu" będą zmieniać sprzęt dużo częściej.

Było porównanie do M5 ja porównam do wzmacniaczy audio (kiedyś tym handlowałem);każda z firm (Pioneer, Yamaha, Onkyo itd,itd) praktycznie co rok wprowadza szereg modeli o innej symbolice i wyglądzie. Aby usłyszeć różnice w brzmieniu to sprzęt musi dzielić przynajmniej 10 lat w produkcji. Zawsze dużo ludzi zmieniało na nowszy model zaraz po jego pojawieniu się. Takie życie.

D90 FF będzie poniżej 10000pln we wrześniu.
    pozdrawiam Krzysiek

idę dać na mszę

ps.
    Może ktoś chce kupić we wrześniu prawie nowe body D200 z przebiegiem ok 1000 klapnięć stan jak z fabryki
    we wrześniu to za 1500zł
    S5 pro, S8mm, T17-50 2.8mm, N35mm 1.8, N50 1.4D, N85 1.8D, 10-20 sigma, nikon D7100
    https://radoslawsobik.pl/

(...)

ps.
    Może ktoś chce kupić we wrześniu prawie nowe body D200 z przebiegiem ok 1000 klapnięć stan jak z fabryki
    To z fabryki wychodzą z takim przebiegiem ?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Ja to widze tak - D300FX, ale 5fps [nawet z gripem] i iso do 3200 zamiast 347204324 jak w D3 . DX bedzie sie tak samo dobrze sprzedawal bo sporciaki i ptasiarze potrzebuja daleko i szybko [5fps vs 8fps - spora roznica, crop x1,5 tez ]. A w jakiej cenie? Nie wiem i nie mam zamiaru zgadywac. Ale taki komplet D300DX i D300FX moglbym miec w plecaku.

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Ale taki komplet D300DX i D300FX moglbym miec w plecaku.
    hehe gwarantuje ci ze ejden by lezal cigle w tym plecaku to jak d300 i d70
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Strona 12 z 21 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów