Szukaj
d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
wlasne gniotowanko
ja sie pisze , na taki plener ... musze cos zrobic z tym sprzetem , w czerwcu ruszam ze slubami
Robin ,boje sie pakowac w drozsze szkla typu 17-55 f2.,8 bo nie wiem czy to cos poprawi , jesli ktos mi zagwarantuje ze bedzie super , biore go w ciemno ...
... to dziwne , ale 85-ka robilem caly plener slubny bez przepinania szkla i naprawde nie wyszedl maly odsetek zdjec ... natomiast wczoraj gdy bylo troche ciemniej nie radzila sobie w ogole .. manieryczny ten aparat strasznie
sluchajcie roztrzasmy tu naprawde powazny problem , moze ktos jest w stanie pomoc ... ?
na pewno oddam D300 do serwisu ... i musze zrobic remanent w szklach ....
tylko jakie mi zapewnia poprawne dzialanie czyli dajmy na to 85% trafnosci AF w punkt
![]()
![]()
![]()
Robin. Może złóż ofertę w NP i zaproponuj, że tym niedouczonym pracownikom serwisu wytłumaczysz, jak ten cholerny AF działa.Powinni się chyba ucieszyć, że taki ceniony ekspert
poprowadzi szkolenie dla serwisantów, na poziomie niespotykanym w koncernie Nikon.
Korzyści z tego będą dla wszystkich, dla nas też, bo poziom serwisu się poprawi, a i ty trochę kasy sobie dorobisz (na piwo). Więc do dzieła. Nie leń się i składaj im tę ofertę.
![]()
Jacek
Wspomnieliście o ostrości - to fakt i w moim przypadku.
Szkło które z D70 ostrzymło mi w punkt (tamron 28-75) nagle okazało się że jeśli ostrzę w D300 na obiekt oddalony o min. 10 metrów - body ustawia ostrość 2 metry przed obiektem ! Wczorajszy plener mi prawie poległ przez to - masakra. Co z tym zrobić? Sprawdzać na innych szkłach?
Al "CAPONE" Bundy
Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.
a d200 strzela w pktja nie wiem, taki ch..y aparat...
Połuchajcie tego apelu, bo Robin dobrze gada.Wysyłajcie te szkła prosto do Robina. Serwisy foto są do d..y, a Robin wam je tym woltomierzem z tymi szecioma zerami (nie cyframi, tylko zerami
) po przecinku będzie kalibrował. A jak się nie uda, to przywali mosiężnym wałeczkiem o średnicy 101 mm i będzie po sprawie.
Naprawić, nie naprawi, ale zepsuć zawsze może.
Z 10 metrów nie zauwazysz różnicy? To tylko wpółczuć trzeba. Ale ten woltomierz z sześcioma zerami chyba rożnicę zauważy. No, ale wałki muszą być mosiężne, bo z innymi woltomierze nie działają.
Robin co ty za głupoty wypisujesz?
Jacek
Skontaktuj się z nami