Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: d300 studyjny?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Question d300 studyjny?

Witam
    pewnie juz bylo,ale wszystko juz bylo.Chcialbym sie spytac userow d300 jak/czy sprawdza sie
    d300 w portrecie i w ogole w studiu.Jak sensor daje rade ze skin tones,brak prawdziwego ISO 100 i take tam.
    Uwagi PRAKTYKOW bardzo by /nie tylko/ mnie ucieszyly.Pokornie dziekuje za ewentualne
    Pozdrawiam....
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie Odp: d300 studyjny?

uzywam w studio.jest dobrze. co do iso to 100 czasem by sie przydalo. ale wielkim problemem to nie jest.

Cytat Zamieszczone przez legionize Zobacz posta
    uzywam w studio.jest dobrze. co do iso to 100 czasem by sie przydalo. ale wielkim problemem to nie jest.
    dzieki za info. ale jak np z odwzorowaniem skory? sprawdzalem w necie,to d300na niskich ISO radzi sobie slabo raczej.
    w ogole niskie ISO sa....p[omijane w ocenach. co praktycy na to?
    pozdr
    parę fotek

zeby D300 wiezic w studio?
    to jest aparat do zadan specjalnych, jak nadmorskie plenery, tropikalne dzungle, pustynie...do studia to sie kupuje sredni format, albo ma sie model jak D80

no coś Ty, nie nadaje się.
    może jedynie jako popielniczka i to tylko jak stłuczesz przednią szybkę w obiektywie.
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Unhappy Odp: d300 studyjny?

Cytat Zamieszczone przez nonnatus Zobacz posta
    no coś Ty, nie nadaje się.
    może jedynie jako popielniczka i to tylko jak stłuczesz przednią szybkę w obiektywie.
    no niestety,chyba masz racje to zostaje d80/d200...
    parę fotek

wystarczy ściągnąć profil "Dx2mode1" i skorka jest gites :d

pstrykam w studio i jest bdb ,
    prwidlowe oddanie barw , przy odpowiednim ustawieniu WB , niezle przejscia tonalne
    ten aparat na pewno sprawdzi sie w studio ,
    natomiast jeden wielki mankament ktorym jast AF i piszcie sobie co chcecie , ze trzeba sie z nim oswoic , tudziez nauczyc , jesli aparat ( na gali KSW ) gdzie swiatlo jest super , gosciowie leza na glebie praktycznie bez ruchu , mam ustawiony na pojedyncze ostrzenie + srodkowy najlepszy czujnik AF + priorytet ostrosci a ostrosc mam pol metra przed goscmi ... a moze nawet wiecej ,... to nie jest dobrze ...
    wczoraj pstrykam plener w starej fabryce , aparat na statywie , te same ustawienia AF , modele bez ruchu , swiatlo z blendy ( stali w cieniu ) a on znow ostrzy przed ...
    jak juz napisalem , ten aparat jest jak ladna ale niezbyt madra dziewczyna , wyglada swietnie , obsluguje sie go swietnie , ale dogadac sie znim nie mozna zupelnie ...
    chyba strace kilka tysiakow , i przejde do innej stajni .............................

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    pstrykam w studio i jest bdb ,
    prwidlowe oddanie barw , przy odpowiednim ustawieniu WB , niezle przejscia tonalne
    ten aparat na pewno sprawdzi sie w studio ,
    natomiast jeden wielki mankament ktorym jast AF i piszcie sobie co chcecie , ze trzeba sie z nim oswoic , tudziez nauczyc , jesli aparat ( na gali KSW ) gdzie swiatlo jest super , gosciowie leza na glebie praktycznie bez ruchu , mam ustawiony na pojedyncze ostrzenie + srodkowy najlepszy czujnik AF + priorytet ostrosci a ostrosc mam pol metra przed goscmi ... a moze nawet wiecej ,... to nie jest dobrze ...
    wczoraj pstrykam plener w starej fabryce , aparat na statywie , te same ustawienia AF , modele bez ruchu , swiatlo z blendy ( stali w cieniu ) a on znow ostrzy przed ...
    jak juz napisalem , ten aparat jest jak ladna ale niezbyt madra dziewczyna , wyglada swietnie , obsluguje sie go swietnie , ale dogadac sie znim nie mozna zupelnie ...
    chyba strace kilka tysiakow , i przejde do innej stajni .............................
    No to kurcze zmartwiłeś mnie tym AF
    D300 bedzie prawdopodobnie moją kolejną puszką (za jakis czas), a że "robię" także sport to takie posty dot. działania AF nie za bardzo mnie cieszą...
    Masz problemy z BF/FF z wszystkimi szkłami? Poza tym przecież w D300 jest korekcja AF z poziomu puszki...
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 11-05-2008 o 16:12

z korekcji nie radzi korzystac nawet producent ... to pierwsze , drugie to sie raczej nadaje tylko do stalek o ile sie w ogole nadaje ... na zoomie powiedzmy 100-300 ,mozesz miec w trzech punktach inaczej ,...
    a AF dziala slabo na wszystkich moich szklach + S 70-200 2,8 kumpla
    tzn w gorszych warunkach ustawia FF
    z pleneru w fabryce ,mysle ze stracilem przez kiepski AF ok 75% zdjec

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów