Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: d300 studyjny?

Domyślnie Odp: d300 studyjny?

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    z przyjemnoscia z kims z Wawy sie spotkam i przetestuje moj egzemplarz ...
    chcialbym go oddac do serwisu , i poprzec to konkretami
    to mozemy zorganizowac jakis maly plenerek w wawie dla posiadaczy, ja tez chetnie porownam, bo ogolnie jest ok ale w kilku sytuacjach to chyba moje d50 szybciej dawalo rade krecic szklem
    d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Podziękować należy Jackowi Zet który ciekawy temat o regulacji szkieł pod D300 ZŁOŚLIWE , bez pardonu, nadużywając swojej roli na forum zamknął przy okazji szantażując autora wątku.
    Robercie zaczynasz się kreować na "styropianowca" Jeszcze chwila i będziesz się pchał po bilety PKP bez kolejki legitymując się Legitymacją Kombatancką
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 11-05-2008 o 19:19
    ...dwie stopki rozmiar 43...

Domyślnie plener dla posiadaczy D300

ja sie pisze , na taki plener ... musze cos zrobic z tym sprzetem , w czerwcu ruszam ze slubami
    Robin ,boje sie pakowac w drozsze szkla typu 17-55 f2.,8 bo nie wiem czy to cos poprawi , jesli ktos mi zagwarantuje ze bedzie super , biore go w ciemno ...

Domyślnie Odp: plener dla posiadaczy D300

..... Jedne szkło wymagało korekty +5 drugie +10 ale robiłem to tylko na długim końcu. .....
    To może jeszcze opisz, jak ci się udało wprowadzić tę korektę tylko na długim końcu, a na krótkim nie. Robin, ty jesteś jeszcze lepszy, niż nam się wydawało.
    Jacek

... to dziwne , ale 85-ka robilem caly plener slubny bez przepinania szkla i naprawde nie wyszedl maly odsetek zdjec ... natomiast wczoraj gdy bylo troche ciemniej nie radzila sobie w ogole .. manieryczny ten aparat strasznie

sluchajcie roztrzasmy tu naprawde powazny problem , moze ktos jest w stanie pomoc ... ?
    na pewno oddam D300 do serwisu ... i musze zrobic remanent w szklach ....
    tylko jakie mi zapewnia poprawne dzialanie czyli dajmy na to 85% trafnosci AF w punkt

..... apartu do serwusa na PODSTEPU nie oddawaj bo Ci tam nic nie ustawią. Oni nie rozumieją jak działa AF w tym body, ......

Robin. Może złóż ofertę w NP i zaproponuj, że tym niedouczonym pracownikom serwisu wytłumaczysz, jak ten cholerny AF działa. Powinni się chyba ucieszyć, że taki ceniony ekspert poprowadzi szkolenie dla serwisantów, na poziomie niespotykanym w koncernie Nikon. Korzyści z tego będą dla wszystkich, dla nas też, bo poziom serwisu się poprawi, a i ty trochę kasy sobie dorobisz (na piwo). Więc do dzieła. Nie leń się i składaj im tę ofertę.
    Jacek

Wspomnieliście o ostrości - to fakt i w moim przypadku.
    Szkło które z D70 ostrzymło mi w punkt (tamron 28-75) nagle okazało się że jeśli ostrzę w D300 na obiekt oddalony o min. 10 metrów - body ustawia ostrość 2 metry przed obiektem ! Wczorajszy plener mi prawie poległ przez to - masakra. Co z tym zrobić? Sprawdzać na innych szkłach?
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

a d200 strzela w pkt ja nie wiem, taki ch..y aparat...

Połuchajcie tego apelu, bo Robin dobrze gada. Wysyłajcie te szkła prosto do Robina. Serwisy foto są do d..y, a Robin wam je tym woltomierzem z tymi szecioma zerami (nie cyframi, tylko zerami ) po przecinku będzie kalibrował. A jak się nie uda, to przywali mosiężnym wałeczkiem o średnicy 101 mm i będzie po sprawie. Naprawić, nie naprawi, ale zepsuć zawsze może.

..... Postaw dwa wałki mosiężne precyzyjnie wytoczone o średnicy 10mm jeden a drugi 101mm ustaw się od nich 10 metrów i nie poznasz który ma mniejszą średnice .....
    Z 10 metrów nie zauwazysz różnicy? To tylko wpółczuć trzeba. Ale ten woltomierz z sześcioma zerami chyba rożnicę zauważy. No, ale wałki muszą być mosiężne, bo z innymi woltomierze nie działają.

Robin co ty za głupoty wypisujesz?
    Jacek

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów