Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: d300 studyjny?

Domyślnie Odp: d300 studyjny?

Cytat Zamieszczone przez ezin Zobacz posta
    W sobote będzie to potestujemy Postaram się do końca następnego tygodnia zrobić test D300 w studio. Nie wiem tylko czy zdąży mi dojść 24-70.
    no chyba do takiego testu D300 nie jest Ci potrzebny 24-70...
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Myślę że "problemy" z D300 w dużej mierze wynikają z tego że jest to dość tania [jak na możliwości] puszka która ma w sobie dużo opcji z D3 i często zdarza się ją kupić osobom które nie są w stanie ogarnąć wszystkich jej opcji. Po prostu kupują puszkę która przerasta ich możliwości i zamiast nauczyć się ją konfigurować i wprawnie z niej korzystać to wytykają jej, można by powiedzieć, po części pozorne wady które bezproblemowo można skorygować opcjami jakie oferuje D300.
    Nic dodać... nic ująć...

W sobote będzie to potestujemy Postaram się do końca następnego tygodnia zrobić test D300 w studio.
    Wystarczy Ci tydzień na dobre poznanie aparatu?
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 09-05-2008 o 12:52
    ...dwie stopki rozmiar 43...

Rozmowny
    Miasto
    Poznań // Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez th3big Zobacz posta
    Wystarczy Ci tydzień na dobre poznanie aparatu?

na dobre poznanie aparatu nie ale dużo się już o nim naczytałem, o tym co i jak się dopasowuje na początku, o wskazówkach itp. Poza tym mam dostęp do studia 24h/dobę i już jutro będę robił pierwszą sesję [na szczęście nieodpłatną, dla znajomej] D300 w studio więc myślę że w tydzień uda mi się poznać na tyle aparat aby opisać jego zachowanie w studio
    frrruuu.!

wystarczy ściągnąć profil "Dx2mode1" i skorka jest gites :d

pstrykam w studio i jest bdb ,
    prwidlowe oddanie barw , przy odpowiednim ustawieniu WB , niezle przejscia tonalne
    ten aparat na pewno sprawdzi sie w studio ,
    natomiast jeden wielki mankament ktorym jast AF i piszcie sobie co chcecie , ze trzeba sie z nim oswoic , tudziez nauczyc , jesli aparat ( na gali KSW ) gdzie swiatlo jest super , gosciowie leza na glebie praktycznie bez ruchu , mam ustawiony na pojedyncze ostrzenie + srodkowy najlepszy czujnik AF + priorytet ostrosci a ostrosc mam pol metra przed goscmi ... a moze nawet wiecej ,... to nie jest dobrze ...
    wczoraj pstrykam plener w starej fabryce , aparat na statywie , te same ustawienia AF , modele bez ruchu , swiatlo z blendy ( stali w cieniu ) a on znow ostrzy przed ...
    jak juz napisalem , ten aparat jest jak ladna ale niezbyt madra dziewczyna , wyglada swietnie , obsluguje sie go swietnie , ale dogadac sie znim nie mozna zupelnie ...
    chyba strace kilka tysiakow , i przejde do innej stajni .............................

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    pstrykam w studio i jest bdb ,
    prwidlowe oddanie barw , przy odpowiednim ustawieniu WB , niezle przejscia tonalne
    ten aparat na pewno sprawdzi sie w studio ,
    natomiast jeden wielki mankament ktorym jast AF i piszcie sobie co chcecie , ze trzeba sie z nim oswoic , tudziez nauczyc , jesli aparat ( na gali KSW ) gdzie swiatlo jest super , gosciowie leza na glebie praktycznie bez ruchu , mam ustawiony na pojedyncze ostrzenie + srodkowy najlepszy czujnik AF + priorytet ostrosci a ostrosc mam pol metra przed goscmi ... a moze nawet wiecej ,... to nie jest dobrze ...
    wczoraj pstrykam plener w starej fabryce , aparat na statywie , te same ustawienia AF , modele bez ruchu , swiatlo z blendy ( stali w cieniu ) a on znow ostrzy przed ...
    jak juz napisalem , ten aparat jest jak ladna ale niezbyt madra dziewczyna , wyglada swietnie , obsluguje sie go swietnie , ale dogadac sie znim nie mozna zupelnie ...
    chyba strace kilka tysiakow , i przejde do innej stajni .............................
    No to kurcze zmartwiłeś mnie tym AF
    D300 bedzie prawdopodobnie moją kolejną puszką (za jakis czas), a że "robię" także sport to takie posty dot. działania AF nie za bardzo mnie cieszą...
    Masz problemy z BF/FF z wszystkimi szkłami? Poza tym przecież w D300 jest korekcja AF z poziomu puszki...
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 11-05-2008 o 16:12

z korekcji nie radzi korzystac nawet producent ... to pierwsze , drugie to sie raczej nadaje tylko do stalek o ile sie w ogole nadaje ... na zoomie powiedzmy 100-300 ,mozesz miec w trzech punktach inaczej ,...
    a AF dziala slabo na wszystkich moich szklach + S 70-200 2,8 kumpla
    tzn w gorszych warunkach ustawia FF
    z pleneru w fabryce ,mysle ze stracilem przez kiepski AF ok 75% zdjec

Dziwne...u mnie z kazdym szklem pracuje idealnie...(ale taki moj "pech" - tamrony tez zawsze mialem bez BF/FF)
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

egoiste, a może to wina twojego egzemplarza body? Ja w swoim nigdy nie zauważyłem problemów z bf, ff i ostrzeniem w punkt. W porównaniu do d70 widać bardzo istotną poprawę w tym względzie.
    Pozdrawiam, Kuba

z przyjemnoscia z kims z Wawy sie spotkam i przetestuje moj egzemplarz ...
    chcialbym go oddac do serwisu , i poprzec to konkretami

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów