Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie Odp: Spory problem z doborem statywu

dobry statyw to taki do ktorego mozesz przyczepic dodatkowe obciazenie (patrz kolumna) takie jak plecach lub torba ze sprzetem...sam statyw nie wiele Ci pomoze jesli nie dokupisz do tego odpowiedniej glowicy. to glowica trzyma caly ciezar i od nie zalezy czy bedzie aparat stabilny! wiekszosc glowic Manfrotto oferuje obciazenie max do 5kg, wiec spokojnie mozesz inwestowac w glowice. tylko pamietaj, ze glowice jak i statyw kupuje sie na dlugie lata! lapiej wydac raz, a dobrze niz co jakis czas dokupowac...
    moj aparat z podpietym gripem i tele wazy ok 2.7kg , glowice mam do 2.5kg i dziala bez najmniejszego problemu! chociaz bardzo zadko podpinam tele do statywu

A czy MTO da się zapiąć do D 80, nie będzie miał zbyt dużej średnicy?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Katowice / Galway

Znaczy czy body przy lampie nie bedzie przeszkadzalo, bo tam jest najbardziej wysuniete? Obiektyw dotrze do mnie gotowy do podpiecia do D80ki, wiec ja tym problemem nie musze sie juz martwic. Ponadto kumpel mowi ze kiedys mial okazje bawic sie przez jakis czas takim szklem i podobno zalozyl je do D80ki. Zobaczymy jak to wyglada w praktyce.

Wiem ze na zdjeciu to nie D80, ale tu swietnie widac jak odsunieto obiektyw od body, a do tego jeszcze zwiekszyla sie dlugosc ogniskowej.
    Moze taki statyw powinienem kupic, co?
    Ostatnio edytowane przez adam.pelc ; 07-05-2008 o 06:40

własnie tez stoje przed problemem zakupu statywu, niedawno w sklepie kupowałem obiektyw i zapytałem o statyw do mojego D40x za bodajże 50 zł lecz pan powiedział, że to słaby sprzęt na ten aparat..

jak myslicie, da się kupic cos tak do 100 zł, dodam, że wys. max w granicach 180 cm..

pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez pinkfloyd Zobacz posta
    własnie tez stoje przed problemem zakupu statywu, niedawno w sklepie kupowałem obiektyw i zapytałem o statyw do mojego D40x za bodajże 50 zł lecz pan powiedział, że to słaby sprzęt na ten aparat..

jak myslicie, da się kupic cos tak do 100 zł, dodam, że wys. max w granicach 180 cm..

pozdrawiam
    Powiem Ci że za 100zl to raczej będzie ciężko!sam kiedyś kupiłem firsta za 89 zł!z kitowym obiektyw to jeszcze to stało jako tako ale z 18-200 porażka!sprzedałem ten statyw jak najszybciej!teraz mam frotkę i jest kapitalnieWięc lepiej wstrzymaj sie i dozbieraj sobie trochę więcej na statyw bo kupujesz go na długi czas już

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Katowice / Galway

Wiesz co luzaczek82? Wiele osob ma racje co do drozszego i lepszego sprzetu. Warto troszke przyoszczedzic i wydac wiecej niz mialbys potem placic dwa razy. Ja juz dalem sie przekonac i teraz jestem przy finalizowaniu wyboru.
    A ja osobiscie dalem ten post dlatego ze i obiektyw bede mial nietypowy

Domyślnie

Znalazłem w przystepnej cenie urzywany za 600 zł.Nie jestem pewien w 100% czy to jest ten statyw.Tego co widziałem widniała blaszka
    -MANFROTTO *161 made in italy-.

Czy sa starsze modele tego statywu?
    Manfrotto statyw MN 161 Mk2 Super Pro

Domyślnie

Cos namaciłem i zamiast utworzyc nowy temat wpisałem tu.Prosze skasowac.

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=DJ0Lne7Tc2I

Na tym filmiku możesz obejrzeć MTO-11CA na głowicy Benro B-1 i nogach C-268M8.
    Deklarowana przez producenta nośność tego zestawu (również w tańszej aluminiowej wersji A-268M8+B-1) to 12kg.

W praktyce ważne jest trzymanie środka ciężkości zestawu w miarę możliwości jak najbliżej głowicy - więc przy MTO nie powinno być większych problemów.
    D80 | N18-70 | S70-300 APO | N50 1.8 | N35 1.8 | SB-600 | Benro A-268M8 + B1 | http://piotr.okonscy.com

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów