Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: EMTEC Gold

Domyślnie Odp: EMTEC Gold

Co to jest 1,5-2 lata? Taki okres czasu to wytrzymują płytki za 0,0001zł o ile są dobrze wypalone.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Co to jest 1,5-2 lata? Taki okres czasu to wytrzymują płytki za 0,0001zł o ile są dobrze wypalone.
    TO rozwine tu jedna mysl - jakie to jest to dobre wypalenie?
    www.mattromanow.com

| N65 | D50 | D200 |N18-70/3.5-4.5 | N70-210/4 | N50/1.8 | S24/2.8 | SB-800 |

Po pierwsze nie wypalać na pełnej szybkości, bo wtedy pojawia się najwięcej błędów. Po drugie porządna nagrywarka.
    Aha, byłem wczoraj wieczorem w King Crossie i przy okazji rzuciłem okiem do MM. Oni mają tam straszny bałagan. Ta cena, o której wspominałeś na początku dotyczy 10 sztuk DVD (nawet nie wiadomo czy Gold), natomiast pojedyncze Emteki Goldy są na półce za 7.99 zł, i to w tym filmowym opakowaniu.

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Tylko, że w stosunku do akurat tych płyt (Emtec Gold) nie da się nic więcej powiedzieć, bo na rynku pojawiły się jakieś dwa lata temu. W latach 90-tych dostępne były CD Kodaka (bardzo wtedy drogie), w podobny sposób powlekane warstewką złota. I tylko ich użytkownik mógłby napisać jak wygląda trwałość tego typu płyt w dłuższym okresie.

Cytat Zamieszczone przez Fr@ntz Zobacz posta
    miałem do czynienia z wersją CD - nie wiem jak ze zdjęciami, ale jeśli chodzi o audio to słyszalne było delikatne uspokojenie i wygładzenie przekazu w porównaniu z oryginałem. Po około 1.5 roku z płyta nie mam żadnych problemów.
    Znaczy co, zerom i jedynkom skopiowanym z jednej płyty na drugą wygładziły się krawędzie?
    Wybacz, ale to, co piszesz to brednie.

A co do archiwizacji, sam ostatnio zastanawiałem się nad dyskiem sieciowym działającym w RAID1. Wsadzić w takie ustrojstwo dwa dyski 1TB i się cieszyć. Jeden padnie, dane są dalej bezpieczne na drugim. Wtedy wystarczy tylko dokupić dysk, zsynchronizować dyski w macierzy i do następnego padu.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów