Co to jest 1,5-2 lata? Taki okres czasu to wytrzymują płytki za 0,0001zł o ile są dobrze wypalone.
Szukaj
Co to jest 1,5-2 lata? Taki okres czasu to wytrzymują płytki za 0,0001zł o ile są dobrze wypalone.
pozdrawiam Krzysiaczek
Aha, byłem wczoraj wieczorem w King Crossie i przy okazji rzuciłem okiem do MM. Oni mają tam straszny bałagan. Ta cena, o której wspominałeś na początku dotyczy 10 sztuk DVD (nawet nie wiadomo czy Gold), natomiast pojedyncze Emteki Goldy są na półce za 7.99 zł, i to w tym filmowym opakowaniu.
Tylko, że w stosunku do akurat tych płyt (Emtec Gold) nie da się nic więcej powiedzieć, bo na rynku pojawiły się jakieś dwa lata temu. W latach 90-tych dostępne były CD Kodaka (bardzo wtedy drogie), w podobny sposób powlekane warstewką złota. I tylko ich użytkownik mógłby napisać jak wygląda trwałość tego typu płyt w dłuższym okresie.
Znaczy co, zerom i jedynkom skopiowanym z jednej płyty na drugą wygładziły się krawędzie?
Wybacz, ale to, co piszesz to brednie.
A co do archiwizacji, sam ostatnio zastanawiałem się nad dyskiem sieciowym działającym w RAID1. Wsadzić w takie ustrojstwo dwa dyski 1TB i się cieszyć. Jeden padnie, dane są dalej bezpieczne na drugim. Wtedy wystarczy tylko dokupić dysk, zsynchronizować dyski w macierzy i do następnego padu.![]()
Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
Last.fm | www.marekpraski.pl
Skontaktuj się z nami