Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: EMTEC Gold

Domyślnie EMTEC Gold

HEj !
    Pytanko, czy ktos stosowal te plyty do archiwizacji zdjec? Pytam bo sa one polecane jako najlepsze wlasnie do dlugiej archiwizacji.
    Problem w tym ze jednak kosztuje 17 PLN.... Sporo jak na DVD i przed zakupam chcialem dostac jakies prywatne oceny jakosci itp.
    WIem ze jeszcze nikt pewnie ich nie mial tyle czasu zeby ocenic od strony technicznej ale czy nie ma prblemu z odtworzeniem, zapisam itp.
    Wiecie takie wlasne uwagi od tych ktorzy uzywaja ich do archiwizacji.

Pzdr.
    www.mattromanow.com

| N65 | D50 | D200 |N18-70/3.5-4.5 | N70-210/4 | N50/1.8 | S24/2.8 | SB-800 |

Domyślnie Odp: EMTEC Gold

Ja używałem, ale CD. Po prawie dwóch latach od zapisu odtwarzają się bez kłopotu. Dziwna trochę cena za te DVD. Widziałem za 8 zł, a tu nawet jest taniej: http://www.nokaut.pl/akcesoria/emtec...-do-3-dni.html

Cytat Zamieszczone przez matromanow Zobacz posta
    Problem w tym ze jednak kosztuje 17 PLN....
    Na allegro kupisz je po około 40 PLN za 5 sztuk.

Osobiście nie używałem tych płyt, do archiwizacji ważnych danych polecam TDK Scratchproof lub Verbatimy koniecznie japońskiej produkcji (producent nośnika: Taiyo Yuden).
    Puszka: D300 + MB-D10 + SB800
    Słoiki: N20-35/2.8D | N85/1.4D | N180/2.8 |
    http://www.jazzfoto.pl

Cytat Zamieszczone przez _k_o_s_t_e_k_ Zobacz posta
    Na allegro kupisz je po około 40 PLN za 5 sztuk.

Osobiście nie używałem tych płyt, do archiwizacji ważnych danych polecam TDK Scratchproof lub Verbatimy koniecznie japońskiej produkcji (producent nośnika: Taiyo Yuden).
    Ta cena jest znaleziona dzisiaj w media markt. Bylem przy okazji to dowiedzialem sie o jakies dobre DVD. Polecono mi te.
    Taka wysoka cena moze byc spowodowana dodatkowo tym ze sa one w pudelku takim jak do filmow. Nie tym klasycznym malym tlyko wysokim.

Jak widze jest odpowiedz ze po 2 latach sa ok - to dobrze !

A kostek te o ktorych mowisz Verbatim to jaki model? Jakie sa ceny? Generlanie powiem tak - wole wydac wiecej ale na naprawde dobre. PUki co musze kupic tylko 4 wiec nie jest tak zle.
    www.mattromanow.com

Cytat Zamieszczone przez matromanow Zobacz posta
    A kostek te o ktorych mowisz Verbatim to jaki model? Jakie sa ceny? Generlanie powiem tak - wole wydac wiecej ale na naprawde dobre. PUki co musze kupic tylko 4 wiec nie jest tak zle.
    Generalnie trzeba zwrócić uwagę czy DVD-R +/- są produkcji japońskiej, jeżeli nic się nie zmieniło to wszystkie Verbatimy "Made In Japan" są na nośnikach Taiyo Yuden. Co do cen to w zasadzie nie różnią się od innych DVD Verbatima, ja płaciłem za nie po około 25 PLN za 25 szt.
    Przypomniało mi się że Verbatim robi jeszcze takie płytki: Verbatim Archival Grade. Wg. producenta dane zapisane na tym nośniku mają dać się odczytać przez 100 lat Traktuje to jednak w kategoriach urban legends
    Puszka: D300 + MB-D10 + SB800
    Słoiki: N20-35/2.8D | N85/1.4D | N180/2.8 |
    http://www.jazzfoto.pl

Mieszkasz w Poznaniu: zamów za 6.90 zł w RTVEuroAgd z odbiorem w sklepie. W takiej samej kasecie filmowej: http://www.euro.com.pl/plyty-dvd/emt...ml?from=nokaut
    Z innych jeszcze można polecić Fuji Digital Photo, niestety tylko CD i obecnie trudno dostępne.

Kurde, faktycznie dzieki za rade ! Tak bede musial zrobic
    W tym przypadku nie mam co sie zastanawiac, skoro nie bylo zlego slowa na nie, a cena zmniejszyla sie o cale 10 zlotych

Ten EMTECi tez niby maja wytrzymac 100 lat...

Tak narpawde chce to potraktowac jako drugie zrodlo archiwizacji. Aktualnie wszystkie fotki trzymam na dysku zewnetrzym i to jest dla mnie podstawa ale w razie W...

Dzieki wszystkim za info !
    www.mattromanow.com

Motorniczy
    Gość

Miałem kiedyś 80gb zdjęć na dysku zewnętrznym i po kilku miesięcznym nie używaniu tego dysku - popsuła się elektronika. Dysk do dziś czeka na zmianę elektroniki.

Dzieki za cenna uwage
    Jak widac u mnie na szczescie dysk jest na stale podlaczony do komputera wiec ten problem mysle mnie ominie
    www.mattromanow.com

miałem do czynienia z wersją CD - nie wiem jak ze zdjęciami, ale jeśli chodzi o audio to słyszalne było delikatne uspokojenie i wygładzenie przekazu w porównaniu z oryginałem. Po około 1.5 roku z płyta nie mam żadnych problemów.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów