Szukaj
A gdzie tu masz blyszczace powierzchnie?Bo chyba o bieli okien nie myslisz, co?!
Przyznaj -- bardzo teoretyzujesz, prawda?
Od tego masz korekte ekspozycji, tudziez tryb manualny. Zakladanie kolejnego szkla przed soczewke, nie jest najlepszym pomyslem na "tlumienie" swiatla (tym bardziej z przodu).
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Dzięki chłopaki za odpowiedźMyślałem, że są może jakieś tajemne metody na jakaś małą redukcję tego paskudztwa
![]()
hehe ok poszukam jakiegoś na allegro:P
Jaki z tym problem? To proste. Na zdjęciach ślubnych zawsze masz coś co uznajesz za idealnie białe (suknie pań młodych bywają różne, ale koszula pana młodego, jest zawsze śnieżno-biała), masz również jakiś czarny garnitur, albo czarne buty. Co za problem ustawić balans bieli? Jeśli wcześniej nie zrobiłeś PRE, bo to zazwyczaj sprawę załatwia. Możesz oczywiście odawać nastrój (oświetlenie zastane), ale to już chyba bardziej w knajpie.
I żeby nie było, że sie nie da:
Napisałem, że się da - to się da.![]()
![]()
Jacek
Więc powiem Ci, że właśnie ustawiałem WB na kołnieżyk koszuli pana młodego i albo ja to inaczej widzę albo mam jehowy monitor:P
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
Skontaktuj się z nami