Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Przepały

Domyślnie Odp: Przepały

Cytat Zamieszczone przez Megazordon Zobacz posta
    No tak. Porównaj tylko sfotografowany przez Ciebie pokój z kilka razy większym pomieszczeniem USC, gdzie stoi pełno osób, krzeseł, czasami jakieś filary itp. Mały pokoik da się nawet wbudowaną lampą oświetlić, niestety ludzie nie biorą ślubów w mieszkaniach w bloku.
    Ale sabiny maja spora moc. Pamietam jak oswietlalem blyskiem odbitym od sofitu sale widowiskowa na 500 miejsc siedzacych (sufit na okolo 10-12 metrach). Nie moge teraz namierzyc tego zdjecia (nie pamietam na jakiej imprezie je robilem), ale znalazlem inne -- prosze, wnetrze zamku oswietlone blyskiem odbitym od sufitu:

Prawda, ze nie zrobil sie dzien od tego, ale byla tam kompletna czern, a swiatlo odbijalem od cegiel na sklepieniu wiszacym tez chyba 10 metrow. Kazda sala w USC z bialym sufitem na wysokosci 3 metrow, to pikus w porownaniu z tym zamkiem.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Stig, z polarem przyznam teoretyzowałem, o czym tez wczesniej napisałem, że to jedynie przypuszczenia Jako, że problem autora rozwiązałem(częsciowo) sobie wcześniej.. poprostu zmniejszając ekspozycje, żeby nie było przepałów na oknie i doświetlając scene lampą, jej światłem odbitym od sufitu... a że miałem zapięty akurat filtr na obiektywie... teoretyzowałem w ramach działań praktycznych

pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Prawda, ze nie zrobil sie dzien od tego, ale byla tam kompletna czern, a swiatlo odbijalem od cegiel na sklepieniu wiszacym tez chyba 10 metrow. Kazda sala w USC z bialym sufitem na wysokosci 3 metrow, to pikus w porownaniu z tym zamkiem.
    No to zwracam honor
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Cytat Zamieszczone przez Megazordon Zobacz posta
    No to zwracam honor
    No to raczej do JK -- ale i tak nikomu tego honoru nie ujales.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów