Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    London/Kraków

Domyślnie D40 czy eos350d?

Wiem że prawdopodobnie nie jest to właściwe forum lecz zapytam. Wcześniej jednak się przedstawię mam na imię Mateusz, miło mi Z góry dziękuję za Wasz czas i wyrozumiałość.

Za podobną cenę mogę kupić nowego d40+kit lub eos350d+kit. Moje fundusze ograniczają się niestety tylko do tych dwóch zestawów. W tym miejscu pojawia się problem który zestaw wybrać...
    d40 nie ma śrubokrętu i to jest główny problem... gdyż chcę rozwijać swoją szklarnię. Co Wy osobiście byście polecili, jak duża różnica cenowa jest między obiektywami z silnikiem a bez? Wybór tylko pomiędzy tymi dwoma zestawami gdyż interesuje mnie zakup nowego sprzętu.

Domyślnie Odp: D40 czy eos350d?

350D też nie ma (o ile sie nie mylę). Lepszy chywyt w D40, jasniejszy i większy wizjer, lepszy kit. Co do plusów
    350D to proponuje ci wejść na forum Canona i zadać to samo pytanie. A najlepiej iść do sklepu pomacać obydwa i już. Ceny obiektywów tez raczej są podobne. Ja osobiście szedłem do sklepu po Canona, a wyszedłem z Nikonem (i nie żałuję).

Oszczędny w słowach
    Miasto
    London/Kraków

Cytat Zamieszczone przez piotr_74 Zobacz posta
    350D też nie ma (o ile sie nie mylę).
    Źle się wyraziłem chodziło mi o to że w canonach jest jednolity system obiektywów tzn we wszystkich są te same nie ma takiej różnicy jak w nikonach że szkło od d80 nie zadziała z d40...

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

chcesz mieć ładne fotki od razu? jak tak to kup Canona..dołóż i kup 400d albo jeszcze lepiej 450d
    instagram.com/darkroomnightlife

d70s + nikkor 18-70 i startujesz z polposition! Poczytaj forum znajdziesz wiele pozytywnych opinii na temat tego sprzętu.
    Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez K0L0 Zobacz posta
    d70s + nikkor 18-70 i startujesz z polposition!
    I nie zrażaj się, że po brudnej stronie toru i paliwem na 3 okrążenia.
    Dziewiąty najstarszy użytkownik forum.
    Sansa Clip 4 GB + Sennheiser PX100 II
    kekacz.blogspot.com

ja bym brał nikona, tylko jak bedziesz kupował to zobacz, aby obiektyw był AF-S i tak jakbyś miał ten śrubokręt Canon ma dodatkowy wyświetlacz który trochę powoduje oszczędzanie baterii aleeeee nikon to nikon

Oszczędny w słowach
    Miasto
    London/Kraków

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    chcesz mieć ładne fotki od razu? jak tak to kup Canona..dołóż i kup 400d albo jeszcze lepiej 450d
    Nie rozumiem, wyczuwam ironię. Nie chodzi o "ładne fotki" od razu bo to ja robie fotki a nie aparat. Lecz jak każdy budowniczy chciałbym mieć jak najlepsze narzędzie do pracy i chciałem zapytać o obiektywne stwierdzenie co jest lepsze...

Co do D70/D70s nie ma już możliwości zakupu nowego, a używki się boję że po kilku dniach, miesiącach się "rozsypie" i zostanę na lodzie, chyba że ktoś zna miejsce gdzie zdobędę go z jakąś tam gwarancją Mam 16 lat więc wydatek rzędu 1,5 tys zł, jeszcze ciężko ściułanych, stanowi problem. Dlatego bardzo chciałbym podjąć dobry wybór, bo najnormalniej w świecie nie będę mieć na kolejną puszkę.

Ja porównywałem oba modele o które pytasz. Canon 350d ma więcej pixeli, reszta praktycznie to samo [szumy też porównywalne]. Nikon lepiej leży mi w dłoni, ponoć też kitowy obiektyw jest lepszy, choć ja aż tak się nie znam i różnic nie widziałem. Jeśli masz możliwość to weź oba aparaty do ręki, dla mnie tylko tym się różnią, a że Nikon d40 wygodniejszy do mam Nikona.

D40 lepiej wygląda po prostu a te 6.1 megapixela.... jak dla mnie w zupełności wystarczy. Obie puszki są malućkie i jak ktos ma większawe łapki to jest to jakiś tam kłopot, ale da się przyzwyczaić

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów